صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حضرتی: ایران در مهار کرونا دقیق‌تر از کشورهای مدعی عمل کرد/ عزیزی: خرج و مخارج مردم را به مدت یک ماه تأمین کنیم/ فولادگر:مهمترین اثر اقتصادی کرونا بیکاری است

۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۷:۳۴
کد خبر: ۶۱۰۶۱۶
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
بررسی ابعاد تهدید بیماری کرونا در دستور کار جلسه علنی امروز (۱۹ فروردین) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و هم اکنون روسای کمیسیون‌های تخصصی گزارشی از روند مقابله با کرونا به صحن مجلس ارائه می‌کنند.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بررسی ابعاد تهدید بیماری کرونا در دستور کار جلسه علنی امروز (۱۹ فروردین) قرار گرفت.
 

طبق تصمیم هیئت رئیسه مجلس روسای کمیسیون‌های تخصصی گزارشی از روند مقابله با کرونا به صحن مجلس ارائه می کنند.

ایران دقیق و منسجم عمل کرد

الیاس حضرتی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جریان این جلسه در صحن علنی گفت: کشور ما با تمام مشکلاتی که داشت - یعنی زیر بار شدیدترین تحریم ها بود - توانست در مقایسه با تمامی کشورها که ادعای ابرقدرتی دارند، در موضوع کرونا دقیق و منسجم تر عمل کند.

وی تصریح کرد: تمام تلاش ضد انقلاب در روزهای بروز کرونا در کشور بر این بود که نا کارآمدی نظام را به رخ جهانیان بکشد و ایران را به عنوان یک مرکز یک حکومت ناکارآمد جلوه دهد و به جهان اعلام کند که ایران نتوانست و مسئولان این نظام هم مریض شدند. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با وجود بروز کرونا شاهد وفور امکانات در مغازه ها و فروشگاه‌ها بودیم.

حضرتی تاکید کرد: با این حال اقشار حاشیه نشین کشور و کسانی که شغل ثابت نداشتند و بیکار بودند در این  مسئله آسیب دیدند و درحال نابودی هستند لذا اگر حکومت برای این اقشار به عنوان سطح اول ماجرا، فکری نکند ،قطعا آنها نابود خواهند شد ولو در حد یک وعده غذای گرم.

وی بیان داشت: مسؤلین باید برای مشاغل روز مزد فکری کنند، باید برای این دسته از اقشار هم تدابیری اندیشیده شود.

 

خرج و مخارج مردم را به مدت یک ماه تأمین و از خروج آن‌ها از منزل جلوگیری کنیم

در ادامه عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس پیرو مقابله با کرونا گفت: در کنترل ویروس کرونا می‌توانستیم بهتر عمل کنیم ما اگر رفتاری مانند دولت چین در ووهان داشتیم، به طور قطع می‌توانستیم زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم که البته باید مقدمات آن فراهم می‌شد.

عزیزی اظهارداشت: چین با یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون جمعیت توانست ویروس کرونا را کنترل کند لذا به طور قطع ما با ۸۰ میلیون جمعیت امکان کنترل آن را خواهیم داشت.
 

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس بیان داشت: اگر می‌خواهیم زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کنیم باید نظامی عمل کنیم.
 
وی افزود:در این زمینه بهترین شیوه این است که خرج و مخارج مردم را به مدت یک ماه تأمین و از خروج آن‌ها از منزل جلوگیری کنیم.
 
مهمترین اثر اقتصادی کرونا بیکاری است

در ادامه این جلسه حمیدرضا فولادگر ،رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل 44 در صحن مجلس گفت: در اواخر سال ۹۸ همزمان با فعالیت کمیسیون تلفیق کارگروهی در کمیسیون ویژه  حمایت از تولید ملی برای بررسی آثار اقتصادی ویروس کرونا تشکیل شد.
 
وی با اشاره به ماموریت رئیس مجلس شورای اسلامی درباره جهش تولید اظهارداشت: در راستای این موضوع  ۱۰ نفر از کمیسیون ویژه تولید ملی در دو هفته هفت جلسه برگزار کردند و آثار اقتصادی کرونا را به بحث جهش تولید متصل کردند.

فولادگر با بیان اینکه مهمترین اثر اقتصادی کرونا بیکاری است تاکید کرد: بهترین راهکار برون رفت از رکود تورمی جهش تولید است.
 


وی با بیان اینکه ما آثار اقتصادی کرونا را در سه حالت خوش بینانه، بدبینانه و واقع بینانه بررسی کردیم، بیان داشت: همچنین ما در بررسی «آثار اقتصادی کرونا نظر بخش خصوصی را دریافت کردیم. ما کار‌هایی را که کشور‌های دیگر کرده‌اند رصد کردیم و نقد‌هایی به عملکرد و تصمیمات دولت گرفتیم.

فولادگر گفت: همچنین ما ظرفیت جهش تولید را در ۱۰ بخش صنعت، معدن، نفت، گاز، پتروشیمی، مسکن و ساختمان، انرژی، کشاورزی و صنایع غذایی، توسعه روستایی، گردشگری و حمل و نقل و فناوری اطلاعات را بررسی کردیم و آسیب شناسی کردیم که چرا از ظرفیت‌های این بخش‌ها به درستی استفاده نمی‌شود.
 
مجلس باید برای خروج از وضعیت کرونا تدبیری بیاندیشد
در ادامه عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع و معدن مجلس گفت: اعمال قرنطینه در شرایط بروز کرونا باید از ۲ ماه قبل انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید به طور جدی مورد پیگیری قرار گیرد، بیان داشت: یکی از موارد حائز اهمیت در کنترل ویروس کرونا در کشور این است که به کوری چشم دشمنان به رغم تحریم‌ها توانستیم در این زمینه جواب مثبت بگیریم کما اینکه عملکرد کشور در مقایسه با سایر کشور‌های دنیا درخور تحسین است.
 


اکبریان با اشاره به تعطیلی اصناف بیان داشت: مجلس باید برای خروج از این وضعیت تدبیری بیاندیشد چرا که بسیاری از صاحبان صنایع و اصناف دارای چک‌های چندین میلیون تومانی هستند که در معرض برگشت خوردن قرار دارد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در شرایط فعلی نمی‌توان با ارائه وام یک میلیون تومانی پاسخگوی نیاز مردم بود. ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که عدم حمایت از چرخه تولید، اقتصاد و صنوف کشور به نابودی آن‌ها منتهی می‌شود .

کرونا صادرات محصولات کشاورزی را کاهش داده است


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *