صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعمال و دعای شب اول قبر طبق آیات و روایات

۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۸:۱۰
کد خبر: ۶۱۰۳۵۱
تعداد نظرات: ۵ دیدگاه
طبق آیات و روایات، برای آسان شدن انتقال روح انسان از دنیا به برزخ، باید اعمالی را از جمله خواندن دعا و نماز انجام داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، طبق آیات و روایات، برای آسان شدن انتقال روح انسان از دنیا به برزخ، باید اعمالی را از جمله خواندن دعا و نماز انجام داد. مشهور است که حضرت فاطمه (س) به حضرت علی (ع) وصیت کردند که «پس از اینکه مرا به خاک سپردی، بر سر مزارم قرآن بخوان و دعا کن؛ زیرا در چنین لحظاتی مردگان به انس گرفتن با زندگان نیاز دارند».

در شب اول قبر، خیرات و اعمال صالحه بازماندگان، موجب برداشته شدن عذاب قبر از انسان می‌شود. دعا و اعمال مناسب کمک به شب اول قبر اموات عبارت است از:

خواندن نماز وحشت: مستحب است در شب اول قبر، دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند. در دو رکعت اول حمد و آیه‌الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد، ده مرتبه قدر خوانده شود. سپس در پایان نماز و بعد از سلام بگویند: «اللهم صل علی محمد و آل محمد و ابعث ثواب‌ها الی قبر ذلک المیت فلان بن فلان» و نام میت را ذکر کنند تا نماز به عزیز از دست رفته برسد.

نماز وحشت مانند هدیه‌ای است که به فردی که از دنیا رفته است، داده می‌شود. آداب کامل خواندن نماز شب اول قبر را اینجا بخوانید. این نماز را هر موقع از شب می‌توان خواند، اما بهتر است پس از نماز عشا خوانده شود. اگر دفن میت به هر دلیلی به تعویق بیافتد، باید نماز شب اول قبر را تا شب اول دفن به تاخیر انداخت.

خواندن آیاتی از قرآن: یاد کردن درگذشتگان نیکو است و خواندن آیات یس، الرحمن، توحید، صافات و... به منظور آرامش یافتن میت، توصیه می‌شود. با خواندن این آیات برای میت طلب مغفرت کنید.

خواندن آیات تبارک (الملک): از امام صادق (ع) نقل شده است که آیات تبارک (الملک) را بالای سر مزار میت بخوانند تا عذاب قبر از او برداشته شود. این سوره ناجی فرد در شب اول قبر است.

صدقه دادن: پیامبر (ص) توصیه می‌کنند که هر گاه به نیت میت صدقه بدهید، «هفتاد هزار فرشته آن صدقه را به قبر او حمل می‌کنند و بر دست هر کدام از فرشتگان طبقی است که به قبر او حمل می‌کنند و می‌گویند: “سلام بر تو، این هدیه‌ای از سوی فلانی به توست”. سپس قبرش نورانی می‌شود».

دعا کردن: برای میت دعا کنید. بهتر است در پایان نماز یا خواندن آیات قرآن او را یاد کنید و برای او طلب مغفرت کنید.

به جا آوردن نماز قضا شده: نماز‌های قضا شده‌ی میت را برایش به جا بیاورید و اگر نماز قضا نداشت، دو رکعت نماز با نیت هدیه به مزارش بخوانید.

زیارت بروید: اگر ساکن شهر‌های مذهبی هستید، به نیابت از میت، به زیارت بروید یا از اقوام ساکن شهر‌های مذهبی بخواهید این کار را انجام بدهند.

خواندن زیارت عاشورا: پیش از غروب آفتاب، زیارت عاشورا بخوانید و ثوابش را نثار روح متوفی کنید.

خواندن آیات قدر: بالای سر مزار میت، ۷ مرتبه قدر بخوانید.



نظرات بینندگان
محمد مرادی
|
|
۰۰:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۳/۳۱
بسیار عالی
حسین زاده
|
|
۱۹:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۳/۱۶
عالیه
اعظم خ
|
|
۰۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
سلام
بسیار عالی و کار بردی خدا حترتون بده
مهدی
|
|
۰۲:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۹
سلام این نوشته واقعاحال ماروخوب میکنه امیدوارم هرکسی ازدنیارفته وآدم خوبی بوده روحش درآرامش باشه وعاقبت بخیربشه
محمد حسین امیری
|
|
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۰
خیلی عالی است
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *