ارزآوری کیوی به ۸۲ میلیون دلار رسید
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در ده ماه ابتدای سال گذشته حدود ۱۱۲ هزار تن از این محصول به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده است.
به گزارش گروه اقنصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلیمقدم با اشاره به پیش بینی اصلاح و نوسازی ۲۵۰۰ هکتار از باغات کیوی در برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: در سال ۹۸ این مهم در بیش از ۵۰۰ هکتار از باغات کیوی اجرایی شده و یا در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار رسمی میزان تولید کیوی در کشور حدود ۳۶۰ هزار تن است، این میزان تولید در سطح زیرکشت حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ هکتار انجام میشود.
جلیلیمقدم با تاکید بر اینکه استانهای تولیدکننده این محصول مازندران، گیلان و گلستان است، یادآور شد: در ده ماه ابتدای سال گذشته حدود ۱۱۲ هزار تن از این محصول به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده است.
وی قیمت هر کیلوگرم کیوی خریداری شده را ۷۰ سنت عنوان کرد و ادامه داد: امروزه کیوی یک کالای کاملا اقتصادی تلقی میشود و در مقایسه با کشت سایر محصولات کشاورزی با آب و هوای مشابه کیوی در کشور، بازده اقتصادی بالایی دارد.
جلیلیمقدم افزود: در حال حاضر کشورهای چین، ایتالیا، نیوزلند، ایران و شیلی از عمدهترین تولید کنندگان این میوه هستند.
وی در پایان گفت: این میوه در ایران نسبت به سایر کشورها از طعم خوبی برخوردار بوده و به لحاظ استفاده کم از سموم شیمیایی و همچنین از نظر زمان برداشت محصول در صورت رعایت استانداردهای بستهبندی و افزایش توان حملونقل کشور میتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی به دست آورد.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار رسمی میزان تولید کیوی در کشور حدود ۳۶۰ هزار تن است، این میزان تولید در سطح زیرکشت حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ هکتار انجام میشود.
جلیلیمقدم با تاکید بر اینکه استانهای تولیدکننده این محصول مازندران، گیلان و گلستان است، یادآور شد: در ده ماه ابتدای سال گذشته حدود ۱۱۲ هزار تن از این محصول به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده است.
وی قیمت هر کیلوگرم کیوی خریداری شده را ۷۰ سنت عنوان کرد و ادامه داد: امروزه کیوی یک کالای کاملا اقتصادی تلقی میشود و در مقایسه با کشت سایر محصولات کشاورزی با آب و هوای مشابه کیوی در کشور، بازده اقتصادی بالایی دارد.
جلیلیمقدم افزود: در حال حاضر کشورهای چین، ایتالیا، نیوزلند، ایران و شیلی از عمدهترین تولید کنندگان این میوه هستند.
وی در پایان گفت: این میوه در ایران نسبت به سایر کشورها از طعم خوبی برخوردار بوده و به لحاظ استفاده کم از سموم شیمیایی و همچنین از نظر زمان برداشت محصول در صورت رعایت استانداردهای بستهبندی و افزایش توان حملونقل کشور میتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی به دست آورد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *