تولید ماسک به ۴ میلیون قطعه در روز میرسد /ذخیره سازی کالا برای ماه مبارک رمضان انجام شده است
وزیر صمت افزود: تمام اقدامات ما زیر نظر پروتکلهای وزارت بهداشت بوده است و با ستاد ملی مبارزه با کرونا هماهنگ عمل کردیم.
وی با بیان اینکه تولید مواد شوینده از اسفندماه ۹۸ تا کنون ۸ برابر و تولید الکل ۲۰ برابر شده است، گفت: تولید دستکش بیش از ۲ برابر شده است، پیش از کرونا ۲ میلیون تولید میکردیم، اما ۴.۵ میلیون عدد تولید میشود و ظرفیت واحدهای تولیدکننده شویندهها از ۵۰ درصد به ۹۰ درصد رسیده است.
رحمانی با بیان اینکه تولیدات روزهای اول به بیمارستانها ارسال شده است، تصریح کرد: در ۱۰۴ واحد تولیدی مرتبط با اقلام و کالاهای مربوط به مقابله با کرونا، بازرس مقیم از ۱۰ اسفند ۹۸ مستقر شده است.
وزیر صمت افزود: تمام تولیدات ما به وزارت بهداشت تحویل داده میشود و توزیع زیر نظر و با نظارت و کنترل وزارت بهداشت انجام میشود.
وی بیان کرد: شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی ما برای تامین اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا پای کار آمدند و ۱۳۶ میلیارد تومان برای تامین کالاها و اقلام مورد نیاز اختصاص دادند.
رحمانی با اشاره به اینکه ۱۰ میلیون عدد ماسک توسط ایمیدرو خریده و تحویل وزارت بهداشت شده است، گفت: واردات ماسک تاکنون حدود ۲۰ میلیون عدد بوده است، همکاران ما قول دادند که تا آخر فروردین و اوایل اردیبهشت تولید ماسک به ۴ میلیون قطعه به صورت روزانه خواهد رسید.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: اتحادیه پوشاک تهران در حال حاضر روزانه ۵ هزار لباس بیمارستانی به مراکز درمانی تحویل میدهد و برخی واحدهای تولیدی، خطوط تولید خود را برای تهیه و تامین اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا تغییر داده اند.
وی با اشاره به ماه مبارک رمضان گفت: ذخیره سازی کالا به خوبی برای ماه مبارک رمضان انجام شده است و کالا به وفور در بازار یافت میشود، تاکنون ذخیره مرغ به حجم فعلی نبوده است، در سایر اقلام و کالاهای اساسی نیز هیچ گونه مشکلی نداریم.
رحمانی تصریح کرد: بر اساس گزارش سازمان حمایت شکایات مردمی در این ایام ۷ درصد کاهش یافته است.
وزیر صنعت با اشاره به مشکلاتی که برای واحدهای تولیدی و اصناف به وجود آمده است، گفت: برای پساکرونا برنامه داریم، برای برخی اصناف و واحدهای تولیدی که بخاطر کرونا آسیب دیده اند، بستههای حمایتی در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۰۴ واحد تولید اقلام و کالاهای مرتبط با کرونا، بازرس مقیم داریم، فرایند تولید تحت کنترل است، آمار احتکار نه تنها در اقلام بهداشتی بلکه در سایر اقلام نیز خیلی پایین است.
رحمانی ادامه داد: بخشی از وفور کالا در این شرایط، مرهون ظرفیتهای ایجاد شده در سال رونق تولید و سالهای گذشته است.
وزیر صمت تاکید کرد: ۷۵ هزار میلیارد تومان برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده بر اثر کرونا مانند اصناف، شرکتهای حمل و نقل و گردشگری تامین اعتبار شده و شیوه نامه آن به زودی ابلاغ میشود همچنین با دستور رییس جمهور، ۱۰ میلیارد دلار برای واحدهای تولیدی آسیب دیده در نظر گرفته شده است
وی گفت: استمهال مالیات و بیمه و معوقات بانکی واحدهای تولیدی آسیب دیده بر اثر کرونا نیز از دیگر اقدامات است که در دستور کار است و مصوب نیز شده است.
رحمانی تصریح کرد: دولت با تمام توان از واحدهای تولیدی حمایت میکند، ذخایر و ظرفیتهای خوبی در کشور داریم، این پتانسیلها برای کاهش آسیبهای مردم و واحدهای تولیدی بکار گرفته میشود.
وزیر صمت با بیان اینکه مهمترین کاری که در رونق تولید صورت گرفت، برطرف کردن موانع فکری رونق تولید بود، افزود: دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از واردات در برنامه رونق تولید، ساخت داخل شده است، که حاصل تغییر نگرشها است.
وی گفت: مردم به رونق تولید، اعتقاد و باور پیدا کردند، رهبری راه حل و علاج مشکلات کشور را همین رونق تولید دانستند که مردم به این باور رسیدند.
رحمانی خاطرنشان کرد: انجمن قطعه سازان اواخر سال ۹۷ نامهای زدند که ۲۸۰ هزار نفر بیکار خواهند شد، اما با رونق تولید در سال ۹۸ نه تنها ۲۸۰ هزار نفر بیکار نشدند و به کار خود بازگشتند بلکه ۴۰ هزار نفر جدید نیز در این حوزه به کار گرفته شدند.
وزیر صمت با بیان اینکه ۵ برنامه در حوزه معدن داریم که یکی از آنها تسهیل واگذاریها به مردم است اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۵۰ معدن جدید فعال و به چرخه تولید بازگشتند.