صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات مثبت و منفی تسهیلات کرونایی

۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴:۰۱
کد خبر: ۶۰۹۸۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
وام یک و نیم تا دو میلیون تومانی کرونا می‌تواند مشکلات اقشار آسیب پذیر را صرفا به صورت موضعی رفع کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با شیوع ویروس کرونا تقریبا تمام مشاغل با رکود و کسادی بازار مواجه شدند، فعالان اصنافی مثل پوشاک و موبایل که چشم به فروش شب عید داشتند با خلوت شدن خیابان‌ها و خانه نشین شدن مردم کم فروش‌ترین شب عید سال‌های اخیر را پشت سر گذاشتند.

اوضاع در کارخانه‌های تولیدی نیز بهتر نبود و با اعلام طرح فاصله گذاری اجتماعی این قشر نیز مجبور به تعطیلی تولیدی‌ها و یا محدود کردن میزان تولید شدند چرا که امکان حضور پرسنل به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس وجود نداشت.

در این میان، اما اقشار آسیب پذیر که فاقد اندوخته مالی لازم برای چنین شرایطی بودند با مشکل به مراتب جدی‌تری مواجه شدند.

به تازگی، اما معاون اول رییس جمهور خبر از اختصاص تسهیلات به اقشار آسیب پذیری داده که با انتشار این ویروس آسیب دیده‌اند.

در این میان گروهی از صاحب نظران انتقاداتی را به این طرح وارد دانسته و آنرا ناکافی ارزیابی می‌کنند و گروهی دیگر باتوجه به شرایط تحریم‌ و نیز اشاره به اینکه به زودی شرایط فوق العاده به وجود آمده برطرف می‌شود آنرا رضایت بخش ارزیابی می‌کنند.

در این مطلب سعی می‌کنیم تا ضمن ارایه و تشریح جزییات تسهیلاتی که برای اقشار آسیب پذیر در شرایط فعلی کشور اختصاص یافته چند و، چون این وام را با نگاهی موشکافانه بررسی کنیم.

جزییات وام کرونا برای اقشار آسیب پذیر

براساس دستورالعمل معاون اول رییس جمهور دولت قصد دارد به ۴ میلیون نفر از اقشار آسیب پذیر وام یک و نیم تا دو میلیون تومانی پرداخت کند.

بر این اساس اقشار آسیب پذیر که درآمد ثابت ندارند مشمول دریافت این وام هستند. این مشاغل شامل رانندگان تاکسی، مینی‌بوس، اتوبوس و کرایه‌های بین شهری، دستفروشان و کارگران فصلی می شود.

گفتنی است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسوولیت احراز هویت واجدان شرایط متقاضیان وام را بر عهده دارد.

نکته حائز اهمیت در خصوص این وام آن است که مبلغ مذکور در قالب کارت‌های اعتباری خرید کالا به افراد تعلق می‌گیرد.

گفتنی است بانک‌های عامل همان بانک واریز کننده یارانه افراد بوده و این بانک‌ها وظیفه دارند ۴۸ ساعت پس از اعلام وزارت کار، به ترتیب اعتبار یک میلیون تومانی را در کارت خانوار‌های یک نفره و ۲ میلیون تومانی را در کارت خانوار بیش از یک نفره فاقد درآمد ثابت منظور کنند.

بازپرداخت وام ۲۷ ماهه است که ۳ ماه ابتدایی تنفس بوده و ۸ درصد از سود ۱۲ درصدی آن توسط دولت به بانک‌ها پرداخت می‌شود.

شایان ذکر است مشمولین نیازی به مراجعه به بانک‌ها نداشته و بانک‌ها با اخذ تعهد الکترونیک می‌توانند اقساط را از یارانه و کمک هزینه معیشتی افراد کسر کنند. البته باید توجه داشته باشید که دارابودن چک برگشتی و اقساط معوق بانکی مانع دریافت این تسهیلات نمی‌شود.

برخی از صاحب نظران اقتصادی باوجود آنکه از اقدامات دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر نظیر اعطای بیمه بیکاری و تسهیلات ابراز رضایت می‌کنند، اما معتقدند این اقدامات پاسخگوی نیاز‌های کارگران در شرایط فعلی نیست.

این منتقدین همچنین معتقدند بسیاری از کارگران از آنجایی که فاقد بیمه هستند و کارفرما آن‌ها را بیمه نکرده است ابزار لازم جهت احراز هویت کاری آنان و تایید تعلقشان به اقشار آسیب پذیر وجود ندارد. همین امر باعث می‌شود گروه بزرگی از کارگرانی که جزو اقشار آسیب پذیر نیز هستند مشمول دریافت تسهیلات مربوطه نشوند. همچنین در صورت آسان گیری در این خصوص بیم آن که برخی افراد سودجو به دنبال سوء استفاده بوده و به دروغ خود را به عنوان کارگر و قشر آسیب پذیر جا بزنند وجود دارد.

در طرف مقابل، اما گروهی دیگر از صاحب نظران با اشاره به این نکته که کشور در شرایط تحریم‌های اقتصادی ظالمانه آمریکا قرار دارد، اقدامات صورت گرفته توسط دولت برای حمایت از کارگران را راضی کننده می‌دانند.

در نهایت باید اذعان داشت آنچه که مسلم است در صورتی که این وام به صورت صحیح به اقشار آسیب پذیر اختصاص یابد این امکان را فراهم می‌کند که حداقل برای مدتی محدود مشکلات این قشر به صورت موضعی برطرف شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *