رسیدگی بالغ بر ۵۹ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان یزد
این مقام قضائی افزود: اصلاح قانون شوراهای حل اختلاف نگرانیهایی را در جمعیت نزدیک به چهل هزار نفری خانواده شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور که عمدتا از نیروهای جوان و با انگیزه میباشند ایجاده کرده بود که آینده شغلی آنها چه خواهد شد لیکن با توجه به فرمایشات ریاست قوه قضاییه در سفر به استان یزد و در جمع قضات و کارکنان اداری و افتخاری دادگستری کل استان با اشاره به اصلاحات ساختاری بخصوص در نحوه بکارگیری پرسنل افتخاری که در قانون شوراهای حل اختلاف مقرر است صورت گیرد، بیانات معظم له را مایه دلگرمی کارکنان مجموعه شوراها در استان بلکه در کشور برشمرد.
وی عنوان کرد: در سال گذشته تعداد ۵۸ هزار و ۳۴۰ فقره پرونده وارد شوراهای حل اختلاف استان شده و از این تعداد ۵۹ هزار و ۳۶۳ پرونده نیز مختومه گردید و مانده پروندهها تا پایان سال جاری در شعب رسیدگی تعداد ۴ هزار و ۶۲۸ فقره میباشد.
حداد اضافه کرد: عملکرد شعب رسیدگی شوراهای حل اختلاف استان با توجه به مشکلات پیش آمده در ماه پایانی سال ۱۳۹۸ که عملکرد شوراها و دیگر مراجع قضایی را تحت الشعاع قرار داد با تعداد ۱۰۲۳ فقره پرونده عملکرد مثبت و با درصد ابلاغ الکتورنیک ۴۷/۸۹ بوده است.
وی افزود: در شعب اجرای احکام شورای حل اختلاف نیز از مجموع تعداد ۲۲ هزار و ۴۶۹ فقره پرونده وارده به واحدهای اجرای احکام شورا در سراسر استان تعداد ۲۳ هزار و ۹۲۵ فقره پرونده نیز مختومه شده و با عملکرد مثبت ۱۴۵۶ فقره و با در صد ابلاغ الکترونیک ۵۳/۹۵ که برای این واحد به ثبت رسیده است.
بیشتر بخوانید:
این مقام مسئول ابراز کرد: در بحث سازش به عنوان مهمترین وظیفه شورا فعالیتهای خوبی در سال جاری صورت گرفته که با ابلاغ بخشنامه ریاست قوه قضائیه به کل کشور که در مرداد ماه ابلاغ گردید از مجموع تعداد ۳۸ هزار و ۴۴۶ فقره پرونده قابل سازش با تلاش مجموعه کارکنان خدوم شورا ۱۱ هزار و ۸۲۲ فقره سازش شده است.
حداد خاطرنشان کرد: درصد سازش در شعب حل اختلاف استان ۳۹ درصد بوده که به نسبت سال گذشته جهش بسیار خوبی داشته است.
وی یادآور شد: در شعب شورای حل اختلاف ویژه زندانیان مستقر در زندانهای سراسر استان تعداد یک هزار و ۲۳۸ فقره پرونده وارد شده و همین تعداد نیز مختومه شده است که از این تعداد ۸۷۶ فقره پرونده معادل ۷۰ درصد پروندها به صلح و سازش رسیده و تعداد ۳۶۴ نفر از زندانیان نیز آزاد شدهاند.
حداد در تبیین برنامههای شوراهای حل اختلاف استان در سال آینده گفت: از ظرفیت شعب جدیدی که در بازداشتگاههای شهرستانهای خاتم، ابرکوه و زندان باز شهرستان یزد ایجاد شده که در دستور کار قرار گرفته، در این راستا ابلاغهای اعضاء به تازگی صادر شده است که در جهت حل و فصل مسائل و مشکلات و آزادی زندانیان از ظرفیت این شعب نیز استفاده خواهد شد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در مرکز استان با تدبیر رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان یزد هشت هیئت از هیئتهای مذهبی اعلام آمادگی کردهاند تا به عنوان همیاران صلح و سازش با شوراهای حل اختلاف همکاری کنند که ابلاغهای تعدادی از آنها صادر شده است.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان یزد تصریح کرد: این هیئتها اقدامات اولیه سازش را انجام و در صورتی که موارد ارجاعی به سازش قطعی یا مشروط رسید آن را در اختیار شوراهای معین خود قرار داده تا در آنجا اقدامات بعدی صورت گیرد.
وی استفاده از ظرفیت دو شورای ویژه صنعت و معدن را از دیگر برنامههای شورای حل اختلاف استان در سال آینده اعلام کرد و بیان داشت: آغاز فعالیت این دو شورا که با حضور نیروهای توانمند در حاشیه سفر ریاست قوه قضاییه به استان یزد و با حضور معاون قضائی رئیس قوه و رئیس مرکز امور شوراهای حل اختلاف افتتاح و به بهره برداری رسید از اقدامات بسیار خوب میباشد که از حجم ورودی و موجودی پروندهها در حوزه صنعت و معدن به دستگاههای قضایی استان کاسته میشود.