صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیشنهاد کتاب برای شبهای قرنطینه کرونایی: کتاب «کوچه اقاقیا»؛ داستان پرفراز و نشیب زندگی یک زن است

۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۹۴۹۱
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
نویسنده کتاب »کوچه اقاقیا» گفت: کتاب «کوچه اقاقیا» نگاهی گذارا به زندگی شخصیتی به نام خانم بزرگ که همسر میرزا ابوتراب پرداخته و داستان فراز و فرود این دو تن را که در دوره ای خاص زندگی می کنند بیان کرده است.

راضیه تجار نویسنده ادبیات داستانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب »کوچه اقاقیا» گفت: کتاب «کوچه اقاقیا» نگاهی گذارا به زندگی شخصیتی به نام خانم بزرگ که همسر میرزا ابوتراب پرداخته و داستان فراز و فرود این دو تن را که در دوره ای خاص زندگی می کنند بیان کرده است.

وی به شیوه داستان پردازی در کتاب «کوچه اقاقیا» پرداخت  و بیان کرد: برای داستان پردازی جالب عقربه زمان را به عقب کشیدم داستان به نقل زندگی شخصیت نخست قصه در زمان پهلوی باز می‌گردد و با توصیف نکاتی ظریف خواننده را با خود همراه می کند، زمانی که در آن صندلی‌های لهستانی، چراغ‌های زنبوری، نُقل‌های خشخاشی و پولک‌های رنگین جذابیت خاصی برای مردم داشت، هرچند بیان آنها این روزها برای کسانی که پا در سن کهنسالی و میان سالی گذاشته اند، یادآور خاطرات ارزشمندی است. 


تجار در همین راستا ادامه داد: پرداختن به دغدغه ها و مشکلات همچنین جذابیت های ریز و درشت زندگی مردمان آن روزگار مخاطب را به خواندن وادار می کند.

وی به معرفی شخصیت های داستان کتاب «کوچه اقاقیا» پرداخت و افزود: قصه پیرامون زندگی میرزا ابوتراب است که همراه با همسرش خانم کوچک که دچار مشکلات روانی شده زندگی می کند، وی پس از این مشکلات بار دیگر ازدواج می کند که داستان از همین زمان جالب می شود.

وی علت نگارش کتاب را بیان و تاکید کرد: برای بیان برخی نا ملایمات در زندگی و در عین حال ناروایی‌های مردان بر زنان و البته ظلمی که گاه خود زنان بر زنان روا می‌کنند، کتاب «کوچه اقاقیا» را نوشتم.

وی بازخورد مخاطبان را مورد بررسی قرار دادو تصریح کرد: بازخوردهای خوبی را از مخاطب دریافت کردم، شاید نگاه به جزئیات و روایت داستان در دوره تاریخی خاصی باعث شد تا کتاب در دید مخاطب جذاب به نظر برسد، تلاش داشتم تا توصیفی زیبا از همه این اتفاقات داشته باشم و فضاسازی مناسب و جذابی ایجاد کنم، حتی دیالوگ‌هایی متناسب آن روزگار در دهان شخصیت‌های داستانش گذاشتم و ذهن مخاطب را به یقین تبدیل کنم. 

تجار که برگزیده ادبیات هشت سال دفاع مقدس است خاطرنشان کرد: داستان «کوچه اقاقیا» حکایت زن است، خانواده و زندگی که در گیر و دار سنت اسیر است. ماجرا حکایت تکراری زن و مظلومیتش است، اما این بار از زبان تغزلی و نکته‌سنج تجار رنگ و بوی دیگری دارد.  من در این داستان بی‌هیچ جانبداری، هر آنچه هست را به تصویر می‌کشم.

انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *