صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرز تهیه کماچ سهن کرمانی

۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۹۳۱۰
کماچ سهن نوعی شیرینی اصیل کرمانی است که با استفاده از مواد سالم و طبیعی تهیه می‌شود که می‌توان با طعم خوشمزه و دلپذیر آن، طعم روز‌های ماندن در خانه را شیرین کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، کماچ سهن کرمان در رده نان‌ها و شیرینی‌های محلی قرار می‌گیرد که ضمن آنکه طعم بیاد ماندنی و لذیذی دارد، به دلیل بکار بردن مواد اولیه مغزی و سالم در آن، مقوی و انرژی بخش است.

از سال‌های دور بانوان کرمانی با پخت کماچ سهن به استقبال بهار و نوروز می‌رفتند که تدارک آن با خیساندن گندم در آب و جوانه زدن آغاز می‌شود و سپس جوانه‌ها را در مکانی نسبتا خنگ نگهداری می‌کردند تا با خشک کردن آن‌ها آرد لازم برای پخت این شیرینی فراهم کنند.

آردسهن مصرفی در این شیرینی یک ماده غذایی مقوی با وجود انواع ویتامین‌های گروه "ب" و استفاده از خرما که حاوی ویتامین "د" و سرشار از انرژی است و درمان کم خونی، تقویت کننده و انرژی زا و قوای جسمانی و جنسی را بهبود می‌بخشد.

تهیه کماچ سهن علاوه بر سرگرمی روز‌های قرنطینه، آموزشی برای پخت شیرینی متفاوت و خوشمزه برای مهمانی‌ها و جلسات کاری بعد از گذراندن روزگار کرونایی است تا کام میهمانان را با طعمی به یادماندنی شیرین کنیم.

امروز کماچ سهن علاوه بر پخت خانگی در کارگاه‌های شیرینی پزی نیز تولید می‌شود و مسافران و گردشگران این سوغات خوش خوراک کرمانی را به دیار خود می‌برند.

مواد لازم برای خمیر کماچ سهن

آرد جوانه‌ی گندم (آرد سهن): یک لیوان

آرد گندم: یک و نیم لیوان

مایه خمیر: یک قاشق چای‌خوری

شکر: نصف قاشق چای‌خوری

ادویه کماچ (زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) یک قاشق مرباخوری

روغن حیوانی: مقدار لازم

آب: به مقدار لازم

مواد لازم برای داخل کماچ

خرمای چرخ شده: ۲۵۰ گرم

گردو: ۲۰۰ گرم

روغن مایع: ۲۰۰ گرم

روش تهیه کماچ سهن

۱- آرد‌ها و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را درکمی آب ولرم حل کرده به آن‌ها اضافه کنید، سپس روغن را به مواد اضافه کنید و ورز دهید و آب را آرام آرام در جریان ورز دادن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.

۲ باید مراقب باشید که با بیش از اندازه اضافه کردن آب، خمیرتان شل نشود و پس از آماده شدن خمیر، آن را نیم ساعت کنار بگذارید تا ور بیاید.

۳- کف سینی لبه‌کوتاه را چرب کنید و خمیری که با ارتفاع نیم سانتی‌متر با وردنه باز کرده‌اید را در سینی فر قرار دهید.

۴- خرما، گردو و روغن مایع را در یک کاسه با دست مخلوط کنید و روی یک تخته، آن‌ها را از هم باز کنید؛ و روی خمیری که در سینی قرار داده‌اید، باید یک لایه خرمای نه چندان کلفت قرار بگیرد.

۵- یک لایه خمیر دیگر باز کنید و روی خرما‌ها بگذارید. خمیر‌هایی که در چهار طرف سینی قرار دارند را با دست به هم برسانید تا خرما‌ها دیده نشوند و روی خمیر را با برس چرب روغن‌کشی کنید.

۶- قبل از قرار دادن ظرف در فر، کماچ‌ها را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت ۵۰ دقیقه در فری که با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد گرم شده قرار دهید.

۷- وقتی کماچ طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از آنکه از حرارت افتاد، رویش را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده بپوشانید.

شیرینی کماچ سهن با آنکه بدون مواد افزودنی نگهدارنده تهیه می‌شود، می‌توان آن را به مدت طولانی در بیرون از یخچال نگهداری کرد و آن را با شیر به عنوان وعده صبحانه مقوی و سالم نیز می‌توان مصرف کرد.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *