سخنی با کشورهایی که خواهان لغو تحریم های ایران هستند
زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و نه تنها تحریمهای اقتصادی علیه ایران را لغو نکرد بلکه آنها را تشدید کرد، اروپاییها و کشورهای هم سو با آمریکا از تصمیم آن حمایت کردند.
اروپاییها که در ماجرای برجام یک پای قضیه بودند و هنوز هم خود را یک پای قضیه میدانند، از اقدام دونالد ترامپ، حمایت کردند.
اروپا نیز همچون آمریکا به هیچ یک از تعهدات خود که در قبال برجام داده بود، عمل نکرد.
بی عملی آنها از همان زمان مذاکرات هستهای و امضای توافق آشکار بود و پیش بینی میشد که به تعهدات خود عمل نکنند.
اکنون که ویروس کرونا جهان را درگیر خود کرده است، چندین کشور و سازمان خواهان برچیدن تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران شدهاند.
چنین خواستهای اتفاق مهمی است، اما کافی نیست، آمریکا تن به این خواسته نخواهد داد، چرا که این کشور حتی مصوبه شورای امنیت سازمان ملل را نیز نادیده گرفته است.
پس از توافق هسته ای میان ایران و گروه ۱+۵ سازمان ملل تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را لغو کرد و طبیعتاً همه کشورها باید از این تصمیم تبعیت میکردند.
اروپا از پیمان هستهای با ایران تخطی کرد، کشورهای دیگری همچون ژاپن، کره جنوبی، هند و بساری از کشورهایی که با آمریکا هم پیمان هستند، تحریم های یکجانبه را واشنگتن را علیه ایران اجرا کردند.
ژاپن، کره جنوبی، هند و برخی دیگر از کشورها که از ایران نفت خریداری میکنند، میلیاردها دلار به ایران بدهکارند، آن هم به خاطر تبعیت از سیاستهای تحریمی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است.
اکنون که موجی از لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران به خاطر شیوع ویروس کرونا به راه افتاده و از آمریکا میخواهند که تحریمهای ایران را لغو کند، هر چند اتفاق خوبی است، اما چرا این کشورها خود دست به کار نمیشوند و به فرمانبرداری از آمریکا پایان نمیدهند؟!
- بیشتر بخوانید
- تحریم های آمریکا نباید مانع مبارزه ایران با کرونا شود
کشورهایی که تاکنون به تحریمهای آمریکا نه گفتهاند و از آن تبعیت نکردهاند، روسیه، چین و چند کشور دیگر هستند که پس از توافق هستهای به توافق هسته ای و مصوبه سازمان ملل پایبند بودهاند، اما همین کشورها نیز به خاطر اعمال تحریمهای بانکی باز هم نمیتوانند به سهولت با ایران تبادلات اقتصادی و مالی داشته باشند، چرا که اکثر بانکهای جهانی و بینالمللی در دست آمریکا و سیستم سرمایه داری کشورهای غربی است.
اما کشورهایی که خواهان برچیدن تحریمهای آمریکا علیه ایران هستند، آیا نمیتوانند خود به طور مستقل با ایران مراودات مالی و بانکی داشته باشند؟
آیا آنها نمیتوانند تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه جمهوری اسلامی را نادیده بگیرند و از آن تبعیت نکنند؟
چرا کشورهایی که خواهان لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران هستند، خود قدامی انجام نمیدهند؟
به نظر میآید که چنین کشورهایی با علم به این که آمریکا دست به لغو تحریمها علیه ایران نخواهد زد چنین خواستهای را مطرح کرده باشند.
آمریکا هیچگاه و در هیچ شرایطی تحریمهای اقتصادی و نفتی ایران را لغو نخواهد کرد و همگان دیدند که در شرایط بحرانی کرونا در جهان تحریمهای دیگری علیه جمهوری اسلامی وضع کرد.
آمریکا اکنون شیوع ویروس کرونا را فرصتی برای اعمال فشارهای بیشتر به ایران میداند و این فرصت را از دست نخواهد داد.
جمهوری اسلامی در شرایطی با ویروس کرونا مبارزه میکند که در تحریم قرار دارد و این تحریمها حتی در زمینه دارویی و تجهیزات پزشکی نیز اعمال میشود، اما با این وجود کادر درمانی و پزشکی ایران توانسته است به خوبی اوضاع را تحت کنترل خود در آورد؛ البته که با وجود تحریمهای اقتصادی، کمبودهایی دیده میشود، اما این کمبودها با همت کادر پزشکی و درمانی کشور دیده نمیشود.
کشورهایی که خواهان لغو تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران هستند، باید خود اقدام کنند و از تحریمهای آمریکا تبعیت نکنند.
ژاپن، کره و هند که به ایران به خاطر خرید نفت میلیاردها دلار بدهکار هستند، پولهای بلوکه شده ایران را آزاد کنند و ثابت کنند که از استقلال سیاسی برخورداند.
تنها با درخواست، توصیه و صدور بیانه نمیتوان مقابل اقدامات غیر قانونی آمریکا ایستاد.
اکنون فرصتی ایجاد شده که کشورهای دنیا میتوانند خود را از زیر یوغ صاحب قدرت و ثروت بیرون بیاورند و دست از کرنش مقابل آمریکا بکشند.
اگر بیماری ویروس کرونا باعث شده باشد که دولتها و ملتهای دنیا بیدار شده باشند، چنین واکنشی باید علیه آمریکا صورت بگیرد و یقین بدانند که در این رفتار درستی که از آنها سر میزند، آمریکا توان مقابله نخواهد داشت بلکه به زیان آن تمام خواهد شد.
کشورهایی که خواهان لغو تحریمها علیه ایران هستند، فعلا شعار میدهند تا عمل فاصله زیادی نیست.