صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نحوه صحیح ضدعفونی کردن لباس‌های کرونایی

۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۰۹۱۶۴
امروزه با شیوع بیماری کرونا، اهمیت ضدعفونی کردن لباس‌ها و نحوه صحیح انجام آن بیش از پیش است.

به گزارش گروه فضای مجازی ، امروزه با شیوع بیماری کرونا، اهمیت ضدعفونی کردن لباس‌ها و نحوه صحیح انجام آن بیش از پیش است. پوشاک از آن دسته وسایلی است که به سبب حضور و یا تماس با محیط‌های آلوده، می‌تواند به انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها آلوده شود؛ بنابراین رعایت نکات بهداشتی در این زمینه بسیار مهم و تاثیرگذار است.

گزارشی کوتاه در مورد ضدعفونی کردن لباس‌ها با مواد مختلفی را که خاصیت ضدعفونی کنندگی دارند به نقل از خبرگزاری فارس در ادامه می‌خوانید: 

همانطور که می‌دانید، ویروس کرونا با آب ولرم و ماده شوینده از بین می‌رود. در صورتی که می‌خواهید نگرانی مبتلا شدن به این ویروس را از خود دور کنید، لباس‌های خود را با آب داغ بشویید.

بافت بسیاری از لباس‌ها با دمای بالا و آب داغ از بین می‌رود. از این رو توصیه می‌کنیم این نوع لباس‌ها را با آب ولرم بشویید و حتماً از مواد شوینده نیز استفاده کنید. در صورتی که ماده شوینده قوی به بافت لباس‌تان آسیب می‌رساند، از ماده شوینده ملایم استفاده کنید.

این نکته را نیز به یاد داشته باشید که پس از ورود به خانه و تعویض لباس، حتما دست‌های خود را بشویید تا آلودگی را با لمس سطوح وارد خانه نکنید، همچنین در صورتی که در آرنج لباس‌تان سرفه یا عطسه می‌کنید، حتماً لباس خود را با آب ولرم و مواد شوینده مناسب بشویید تا مانع رشد و گسترش ویروس در لباس‌تان شوید.

در صورتی که در مکان‌های عمومی بسیار رفت و آمد می‌کنید، لباس خارجی خود را حتماً بشویید و در صورت امکان در بدر ورود به خانه، لباس‌ها را درون کیسه پلاستیکی قرار دهید و سپس آن‌ها با آب ولرم و مواد شوینده بشویید.

این نکته پر اهمیت را به یاد داشته باشید: در صورتی که با فرد بیمار در ارتباط هستید، سعی کنید از تماس مستقیم با افراد بپرهیزید و هرگز لباس‌های کثیف‌تان را در کمد قرار ندهید؛ همچنین پس از شست‌وشوی لباس‌تان، آن را کاملاً خشک کنید.

رطوبت بستر مناسبی برای رشد باکتری و بسیاری از ویروس‌ها است. اگر از حوله دست و صورت استفاده می‌کنید، حتماً یک حوله جایگزین خشک داشته باشید و در این روز‌هایی که باید بیشتر مراقب سلامت خود باشید، ابتدا حوله مرطوب و کثیف خود را بشویید، سپس حوله را خشک کنید.

ضدعفونی کردن لباس‌ها به کمک خیساندن آن‌ها در مایع ضدعفونی کننده

نحوه ضدعفونی کردن لباس‌ها در مایع ضدعفونی کننده به این گونه است که باید آن‌ها را در محلول رقیق شده ضدعفونی کننده بخیسانید. خیساندن لباس‌های معمولی ۱۵ دقیقه و لباس‌های افراد بیمار ۳۰ دقیقه در این محلول آن‌ها را ضدعفونی می‌کند. دقت کنید که ماندن لباس‌ها بیشتر از این زمان می‌تواند موجب آسیب به بافت آن‌ها شود. همچنین شست‌وشوی لباس‌ها را می‌توانید قبل یا بعد از ضدعفونی کردن آن‌ها انجام دهید.

ضدعفونی کردن لباس‌ها با استفاده از سرکه

ضدعفونی کردن لباس با سرکه به دلیل ویژگی سفیدکنندگی و طبیعی بودن آن بسیار رواج پیدا کرده است. برای استفاده از این مایع، بهتر است از سرکه سفید تقطیر شده به جای سرکه سیب استفاده کنید.

نحوه ضدعفونی کردن لباس‌ها با سرکه به این گونه است که ماشین لباسشویی را در حالت آب گرم قرار داده و یک و نیم فنجان سرکه را به آن اضافه می‌کنیم. در صورت استفاده از مواد شوینده خانگی، بهتر است آن‌ها را با هم مخلوط نکنید و تنها قبل از شست وشو لباس‌ها را در سرکه قرار داده و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه خیس بخورد.

علاوه بر ضدعفونی کردن، از سرکه می‌توان در موارد دیگری مانند روشن و سفید کنندگی لباس، از بین بردن بوی بد، نرم کنندگی استفاده کرد.

ضدعفونی کردن لباس‌ها هنگام خشک کردن به کمک آفتاب

ضدعفونی کردن لباس‌ها را توان از طریق خشک کردن آن‌ها زیر نور آفتاب نیز انجام داد. این روش که از گذشته و در سبک زندگی سنتی استفاده شده، کاملاً اثبات شده است. نور فرا بنفش خورشید تا حدودی می‌تواند به ضدعفونی کردن لباس‌ها از طریق کاهش باکتری‌های روی لباس کمک کند. خشک کردن لباس‌ها در زیر نور آفتاب یکی از ساده‌ترین و موثرترین راه‌های ضدعفونی کردن لباس است. این روش به خصوص برای لباس‌های زیر، حوله و ملحفه کاربردی است. برای اثربخش بودن این روش، لباس‌ها باید حداقل ۳۰ دقیقه زیر تابش نور خورشید قرار بگیرند.

امروزه با گسترش شهر نشینی و تغییر سبک زندگی ممکن است خیلی‌ها این امکان را نداشته باشند. برای حل این موضوع می‌توان از حرارت بالای دستگاه خشک‌کن به جای تابش نور آفتاب استفاده کرد. زیرا حرارت و دمای بالا دشمن ثابت شده ویروس‌ها و میکروب‌ها است.

ضدعفونی کردن لباس‌ها با استفاده از اتو کردن

همان‌طور که گفتیم، حرارت دشمن میکروب‌ها و ویروس‌ها است؛ بنابراین اتوکشی لباس نیز سبب ضدعفونی کردن لباس می‌شود. مزیت دیگر این روش این است که آسیب کمتری به بافت پارچه وارد می‌کند.

در صورتی که با فرد بیماری در تماس نیستید، امکان رشد و تکثیر ویروس کرونا روی لباس کم است. با این حال هرگز لباسی که خارج از خانه به تن داشتید را در کنار لباس‌های تمیز کمد قرار ندهید، چرا که ممکن است غبار و آلودگی روی آن قرار گرفته باشد. تمام این نکات به منظور حفظ حال و سلامت شما ذکر شده است تا با رعایت نکات بهداشتی، از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *