صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با استرس کودکان در مورد شیوع بیماری کرونا چه کنیم؟

۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۹:۰۲
کد خبر: ۶۰۸۷۸۴
در ایامی که شیوع ویروس کرونا⁩ حواس همه را به خود جلب کرده، در این میان کودکان⁩ را به یاد داشته باشیم و باید بدانیم که چطور درباره این بحران با آن‌ها صحبت کنیم و اطلاعات لازم را در اختیار آنان گذاشته تا دچار استرس نشوند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، گاهی بچه‌ها مستقیم ابراز نگرانی می‌کنند اما اگر حتی درباره‌ ترس‌ و نگرانی، چیزی مطرح نمی کنند به این معنی نیست که ترس را حس نمی‌کنند! بنابراین بهترین کار ایجاد فرصت و ارتباط مناسب با آنان برای پرسیدن سوال از آنها است.

مهشید رابطیان، روانپزشک درخصوص چگونه با کودکان در مورد ویروس کرونا حرف بزنیم، توضیحاتی به شرح زیر ارائه کرد:

والدین باید کودکان را از این موضوع آگاه کنند که ویروس کرونا چیست و چه خطراتی در پی دارد. می‌توان این مطلب را در قالب مقایسه با ویروس‌های دیگر مثل آنفلوآنزا توضیح داد و همین‌طور از اهمیت شستن دست‌ها و شیوه صحیح شستشو برای آنان حرف زد.

پدر و مادر باید با فرزند خود صحبت کنند. باید به ترس‌های کودک توجه کرده و با آنان در این باره حرف بزنند. همین‌طور باید به آن‌ها کمک کرد حقایق را به جای شایعات بفهمند. این مساله هم مستلزم آن است که پدر و مادر دانش خود را نسبت به بیماری و راه‌های مقابله با آن افزایش دهند. همچنین باید در نظر داشت که نگرانی و ترس بزرگترها، روی بچه‌ها هم اثر می‌گذارد.

والدین در رساندن اخبار یا اطلاعات آگاه و صادق باشند. احساسات بچه‌ها از احساسات والدین تغذیه می‌شود بنابراین مهم است که والدین خود را به اطلاعات روز تجهیز تا بتوان پاسخ پرسش‌های کودکان را داد و حتی المقدور از سقوط در گودال اضطراب اجتناب کرد.

پدر و مادر متناسب با سن فرزند در ارتباط با موضوع کرونا، اطلاعات و اخبار خود را به روز کرده و باید توجه داشت که آیا کسب اطلاعات بیشتر برای مقابله با ویروس، به بچه‌ها کمک می‌کند یا بیشتر آنان را دچار اضطراب می‌کند؟ از بچه بپرسید درباره شیوع بیماری چه فکری می‌کند و اگر نگرانی خاصی دارد آن را مطرح کند. در این شرایط می‌توان به خوبی دیدگاه خود را نسبت به شرایط بوجود آمده بیان کرد.

نوجوان‌ها احتمالا بیشتر در معرض اطلاعات مربوط به شیوع بیماری از طریق رسانه‌های آنلاین یا مدرسه قرار خواهند گرفت. در ارتباط با این گروه سنی می‌توان از آن‌ها پرسید درباره شیوع ویروس کرونا چه فکری دارد؟ یا اگر به طور خاص در مورد هر چیزی نگران است، نظرات خود را در مورد این وضعیت با والدین به اشتراک گذارند.

والدین، برای کودک کم سن‌تر بیشتر از این‌که صحبت کنند باید به حرف‌های آن گوش دهند و بفهمند از چه چیزی بیشتر اضطراب و استرس و یا حتی چه مقدار اطلاعاتی دارند. در عین حال باید به کودک اطمینان داد که هر کاری می‌کنیم، برای سالمتی همه است.

به گفته وی، بزرگتر‌ها توجه داشته باشند تمامی اطلاعاتی که کودک کسب می‌کند خیلی مهم است! و این اهمیت موضوع به سن فرزند بستگی دارد. بسیاری از اخبار و اطلاعاتی که بچه‌ها دریافت می‌کنند ممکن است از شبکه‌های اجتماعی باشد که همیشه هم مطمئن نیست؛ بنابراین باید به سوالات آن‌ها پاسخ صحیح داد بدون این‌که خیلی وارد جزئیات شد.

آموزش صحیح شستن دست‌ها یا عطسه کردن به فرزندان احساس کنترل بر بدن را می‌دهد. در حقیقت این کار به آن‌ها این احساس را می‌دهد چیز‌های ترسناک یا خطرناکی وجود دارد، اما کار‌هایی هم وجود دارد که می‌توان انجام داد و جلوی آن را گرفت.

پدر و مادر برای کودک توضیح دهد چرا باید در خانه بماند به ویژه وقتی احساس کسالت می‌کند. این ایام فرصت خوبی است که به بچه‌ها آموزش داد و به خوبی یادآوری کرد برای جلوگیری از گسترش بیماری ارتباط کمتری با دیگر افراد و هم سن و سال‌های خود داشته باشد.

در شرایط بحرانی کودکان ممکن است مضطرب، عصبانی، بداخلاق و بهانه گیر شوند و یا برخی از آنان علائم وسواس، چسبندگی به والدین یا شب ادراری از خود نشان دهند، یادآور شد، به نگرانی کودک توجه کنید. با او حرف بزنید و صادق باشید، اما لازم نیست همه جزئیات را بگوئید. کودکان در زمان‌های سخت نیاز به عشق و محبت بیشتری دارند.

اگر مهد کودک یا مدرسه تعطیل است برای پرکردن وقت فرزندان برنامه ریزی کنید. فعالیت‌هایی مثل نقاشی، بازی، مطالعه، ورزش، کار‌های منزل و تکالیف درسی ارایه کنید. بسیاری از کودکان خود را سرگرم می‌کنند. برخی نیاز دارند برنامه‌های متنوعی برایشان در نظر گرفت. مراقبت کنید بیش از حد سرگرم موبایل، اینترنت و بازی کامپیوتری نشوند.

پدر و مادر روال‌های معمول مانند زمان خواب و بیداری و غذا خوردن کودکان را رعایت کرده و ضمن حفظ روحیه خود، به یاد داشته باشند همواره الگوی فرزندان هستند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *