صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توصیه‌های روانشناسانه حریرچی در ایام قرنطینه/ زن و شوهرها اکنون به فکر اصلاح هم نباشند

۱۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۱:۲۲
کد خبر: ۶۰۸۷۷۸
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان توصیه‌های روانشناسانه‌ برای مردم در ایام قرنطینه پرداخت.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست ویدئوکنفرانسی که ظهر امروز از شبکه خبر پخش شد، گفت: از رفتار مردم در چند هفته اخیر برای مقابله با کرونا تشکر می‌کنیم، هرچند که از تعداد معدودی که به توصیه‌های ما عمل نکردند، هم گله داریم.

وی ادامه داد: آن دسته از افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند باید به موقع به اورژانس مراجعه کنند و در این شرایط کرونایی دو گروه از مردم نیاز به کمک بیشتری دارند، از جمله خانواده‌هایی که تا قبل از این با کمک زندگی می‌کردند، و خانواده‌های روزمزد هستند که ما نگران تغذیه و سلامت این افراد هستیم.

حریرچی با بیان این توصبه به مردم مبنی بر اینکه از این فرصت در خانه ماندن استفاده کنند، تصریح کرد: ما گزارش‌هایی را داریم که در برخی کشور‌های اروپایی و برخی مناطق کشورمان مردم عادت به در خانه ماندن ندارند و حتی در برخی کشور‌های اروپایی میزان خودکشی‌ها هم افزایش پیدا کرده است.

حریرچی تصریح کرد: ما خواهش می‌کنیم که به نکات مثبت یکدیگر توجه کنیم و همدیگر را تقویت کنیم و اگر در منزل بیکار هستیم، عیب‌های همدیگر را زیر ذره‌بین قرار ندهیم و سعی نکنیم که در این روز‌های تعطیل افراد خانواده خود اعم از همسر یا فرزندان را اصلاح کنیم.

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) وقتی خطبه عقد را جاری می‌کردند، همواره به عروس و داماد‌ها توصیه می‌کردند که باهم بسازید و ما هم همین توصیه را به مردم داریم و تاکید می‌کنیم که همه حواسشان به بچه‌ها باشند.

حریرچی تصریح کرد: ما نگرانیم که به دلیل بیماری کرونا و هزینه‌های ناشی از آن، پرداختی‌های انجام شده از جیب مردم در استفاده از اقلام بهداشتی بالا برود که توصیه ما این است که این اقلام را در جای معقول استفاده کنید و دچار وسواس نشوید. استفاده مکرر از این اقلام هم درست نیست و استفاده از ماسک در منزل درست نیست.

وی ادامه داد: اینکه بخواهیم ماسک را با از بازار سیاه و یا با قیمت‌های گزاف بخریم، درست نیست و این مساله بر سایر هزینه‌های تاثیر منفی می‌گذارد.

وی با اشاره به کاهش مراجعات پزشکی مردم در روز‌های اخیر خاطرنشان کرد: گزارشاتی داریم که مراجعه مردم به نظام بهداشتی و درمانی کاهش پیدا کرده است که بخشی از این مساله به خاطر کاهش اقدامات زیبایی است و اشکالی ندارد که کاهش پیدا کند. بخشی از این مساله به خاطر کاهش مراجعات غیرضروری مردم مثل دندانپزشکی‌هاست که این هم تا یک زمان قابل تحمل است و ایرادی ندارد، اما بعد از یک مدتی باید انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه نظام بهداشت درمانی کشورمان نباید فرسوده شود، خاطرنشان کرد: اکنون در خدمات بستری نزدیک به ۹۸ درصد خدمات از سوی بخش دولتی ارائه می‌شود که خواهش من این است که جامعه پزشکی انشالله آماده باشند که خدمات ضروری دیگرمان را در بخش‌های خصوصی ادامه دهیم.

حریرچی تصریح کرد: با حرکت به سمت عادی شدن و کاهش بروز کرونا سایر خدمات ضروری باید روی کار بیایند و در این زمینه بعد از تعطیلات از بخش خصوصی کمک می‌گیریم.

وی به تفاوت‌های قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی اشاره کرد و افزود: در این زمینه چند سطح وجود دارد. یکی از واژه‌هایی که باید به آن بپردازیم، واژه ایزولاسیون است که در این بخش بیماران مبتلا را پیدا می‌کنیم. از سوی دیگر اصطلاح قرنطینه برای افرادی به کار برده می‌شود که مشکوک به بیماری هستند. در این مرحله، ما خانواده، اطرافیان، محل کار و محل زندگی فرد مشکوک را قرنطینه می‌کنیم. گام سوم، فاصله گذاری اجتماعی و فاصله گذاری فیزیکی است که در این زمینه، همه جامعه و حتی افراد نرمال باید با فاصله از یکدیگر زندگی کنند که به دنبال آن شاهد تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، پارک‌ها و سینما‌ها بوده ایم. ذکر این نکته مهم است که مردم بدانند از اواسط اسفند به بعد و پس از عید از رفتار آن‌ها نسبت به این موضوع راضی بوده ایم. سطح چهارم نیز lock down است.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: lock down شیوه‌ای است که از قرنطینه در ذهن مردم شکل گرفته و این روش در کشور چین انجام شده است. اما تصور می‌کنید که آیا مردم ما تحمل این را دارند که به آن‌ها بگوییم به هیچ عنوان از منزل بیرون نیایید و به طور کلی‌تر آیا ما این توان را داریم که اقلام ضروری زندگی برای آن‌ها را تهیه کرده و به درب هر منزلشان تحویل دهیم؟ این نوع از ماندگاری در منزل به عنوان قرنطینه در ذهن مردم شکل گرفته است. البته اکنون در کشور‌های اروپایی نیز قرنطینه با استثنائاتی در حال انجام است؛ اول آنکه تردد به سوپرمارکت‌ها برای تهیه اقلام ضروری زندگی مجاز است. همچنین افراد می‌توانند برای مراقبت از افراد پیر و یا کودکان به شکل محدود از منزل خارج شوند. از سوی دیگر ورزش‌های انفرادی و بیرون بردن حیوانات خانگی به شکل محدود قابل قبول است. پس این فکر باید اصلاح شود که شهر‌های جهان به طور کلی تعطیل شده اند. در مورد ووهان چین نیز که از روش lock down استفاده شد، حدودا پنج میلیون از جمعیتش از این شهر خارج شده بودند و بعد قرنطینه شد.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: با مشاهده شبکه‌های خارجی CNN و الجزیره می‌بینیم که حتی در شهر‌های اروپایی نیز برخی مردم با بی توجهی به توصیه‌ها در پارک‌ها و سایر مکان‌ها تجمعاتی شکل داده اند، اما ما در کشورمان از طرح فاصله گذاری اجتماعی به میزان زیادی راضی هستیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر گران شدن برخی از درمان‌های بیماری‌های صعب العلاج مانند بیماران شیمی درمانی به دنبال شیوع کرونا و مراجعه اجباری برخی افراد به بخش خصوصی، تاکید کرد: از بیمارانی که استطاعت کافی مالی ندارند، می‌خواهیم همچنان برای درمان بیماری خود به بخش دولتی مراجعه کنند. درمان این بیماران در بخش‌های دولتی ادامه دارد. بیماران جدید صعب العلاج نیز به بخش دولتی مراجعه کنند.

وی در خصوص استفاده از کیت‌های تشخیص کرونا، خاطرنشان کرد: در ابتدای شیوع بیماری، عمده کیت‌های استفاده شده اهدایی بود، اما پس از آن کیت‌هایی را خریداری کردیم که قیمت چندان زیادی نداشتند و اکنون با توجه به اینکه می‌خواهیم افراد سرپایی بیشتر و افراد نزدیک به مبتلایان به کرونا را نیز تست کنیم، نیازمان به تست‌های تشخیصی افزایش خواهد یافت. در بخشی می‌خواهیم تیراژ را افزایش دهیم تا افراد سرپایی مبتلا و مشکوک بیشتری شناسایی شده و به مراکز درمانی معرفی کنیم. به همین دلیل، وقتی تعداد آزمایش‌ها افزایش یابد قیمت تمام شده نیز کاهش خواهد یافت و از این به بعد ممکن است هزینه کیت‌های تشخیصی با ارز دولتی در حدود هشت یورو برآورد شود. در این زمینه احتمال دارد از توان بخش خصوصی نیز برای انجام آزمایشات استفاده کنیم. البته برخی آزمایشگاه‌هایی وجود داشتند که با کیفیت کار پایین و هزینه‌های بالا خدماتی را ارائه می‌دادند که برخورد‌های قانونی لازم با آن‌ها انجام خواهد شد.

حریرچی با اشاره به مانع تراشی‌های کشور آمریکا برای ایران تصریح کرد: مردم بدانند آمریکا نه تنها کمکی به ما نکرد، بلکه موانع را نیز افزایش داد. ما به آن‌ها می‌گوییم بهتر است اشک تمساح نریزند. ما به کمک آن‌ها احتیاج نخواهیم داشت و بهتر است تنها موانع را از سر راه ما بردارند. یک زمانی به ما طعنه می‌زدند که شما از فرصت برای مهار بیماری استفاده نکردید، اما اکنون می‌بینیم علیرغم اینکه خودشان فرصت و امکانات بیشتری داشتند، نتوانستند خدمات قابل ملاحظه‌ای ارائه دهند. در صورتیکه ما با تعداد تخت کمتر فعالیت بیشتری انجام می‌دهیم.

وی افزود: زمانیکه معاون وزیر بهداشت در ایران به کرونا مبتلا شد گفتند، شما بلد نیستید از خودتان مراقبت کنید، اما اکنون که وزیر بهداشت انگلیس به کرونا مبتلا شده است، می‌گویند این نشان از فعالیت‌های او دارد. نباید با این سخنان به شعور مخاطب ایرانی توهین کنند.

حریرچی در خصوص کمک‌های سازمان‌های بین المللی در زمینه مهار بیماری خاطرنشان کرد: برخی از سازمان‌های بین المللی که عمدتا فعالیت اقتصادی دارند، تحت نظر آمریکایی‌ها هستند که اینگونه سازمان‌ها کمک‌هایی به ما نمی‌کنند، اما سازمانی مانند سازمان جهانی بهداشت کمک‌های فنی به کشور داشته است.

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه استان گیلان از استان‌های پرشیوع بیماری بوده است، ادامه داد: خوشبختانه اکنون شهر‌های پرشیوع نسبت به گذشته روند نزولی ابتلا را در پیش گرفته اند. البته این به معنای از بین رفتن بیماری در آن شهر نیست، بلکه تعداد موارد بیماری کاهش یافته است. اینکه گفته می‌شود برخی بیمارستان‌ها ظرفیت کافی ندارند، باید در نظر گرفت که با چیدن قطعات پازل کنار یکدیگر می‌توانیم نتیجه را ببینیم. در دستورالعمل‌های موجود در صورتیکه ۸۰ درصد تخت‌های بیمارستانی پر شده باشد، ما از آن تحت عنوان بحران یاد می‌کنیم. این در حالی است که ۲۰ درصد تخت‌ها خالی هستند. اکنون در گیلان بیمارستان‌ها شلوغ هستند، اما نگران تعداد جدید بیمار برای بستری نیستیم.

حریرچی با بیان اینکه پایش‌های مسافران از طریق سامانه سیب صورت گرفته است، گفت: طی تماس با سامانه ۴۰۳۰ بررسی‌های افراد را انجام داده ایم و تا کنون ۵۹ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۴۰۰ نفر را غربالگری کرده‌ایم که از این تعداد بخش عمده‌ای را خودمان با آن‌ها تماس گرفته‌ایم و بخشی نیز خودشان با ورود به سامانه با ما ارتباط برقرار کرده اند.

وی با بیان اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا دارای بخش‌های اقتصادی و اجتماعی است، گفت: تمام مسائل را در این ستاد بررسی می‌کنیم و پیش‌بینی‌های لازم را انجام می‌دهیم، اما نکته مهم آن است که برای حل مشکلات باید وحدت کلمه داشته باشیم. شرایط فعلی زمان مناسبی برای تسویه حساب‌های سیاسی نیست و همه افراد باید برای کمک به قطع زنجیره انتقال بیماری تلاش کنند.

معاون نمکی در پایان از خدمات جامعه پزشکی و پرستاری برای مقابله با کرونا در این مقطع زمانی قدردانی کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *