صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از سوگواری کرونایی تا افسردگی‌ و وسواس دوران پساکرونا

۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۸۱۹۱
با شیوع کرونا مشکلاتی همچون وسواس و افسردگی از جمله مسائلی است که برای خانواده‌ها ایجاد می‌شود و باید برای آن چاره اندیشید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، با شیوع کرونا در کشور بسیاری از خانواده‌ها در این مساله درگیر شده‌اند و عدم توجه به هشدارها بسیاری از خانواده‌ها را عزادار کرده است. در این شرایط بر آن شدیم تا راهکارهایی برای مواجهه با چنین مشکلاتی ارائه می‌کند.

سوگواری در همه‌ گیری کرونا

همه‌گیری ویروس جدید کرونا در کشور، متاسفانه افرادی عزیزان خود را با این بیماری از دست می‌دهند. خانواده‌های سوگوار علاوه بر مصیبت از دست دادن عزیزشان، با شرایط سخت دیگری نیز مواجه هستند. به علت خطر گسترش ویروس، اجازه برگزاری مراسم خاکسپاری معمول به نزدیکان داده نمی‌شود، خانواده‌ها فرصتی ندارند از عزیزشان خداحافظی کنند، بر سر مزار بروند و یا مراسمی درخور برای او بگیرند. اگر شما سوگوار عزیزی به دلیل کروناویروس هستید یا کسی از اطرافیان شما سوگوار است بدانید کنار آمدن با فقدان همواره سخت است، اما بعضی کار‌ها به سازگاری بهتر در این شرایط کمک می‌کند.

برگزاری مراسم نقش مهمی برای کمک به فرد سوگوار برای کنار آمدن با فقدان دارد. از طرفی با شرایط موجود امکان برگزاری مراسم عمومی وجود ندارد. سعی کنید مراسم سوگواری را با حداقل تعداد افراد و حتی به تنهایی برگزار کنید.

به خاطر داشته باشید که همه‌گیری تمام خواهد شد و شما می‌توانید در آن زمان مراسم عمومی درخور برگزار کنید. می‌توانید مراسم را در زمان خاصی مانند روز تولد یا هر زمان دیگری که برای شما معنی‌دار است پبرگزار کنید.‌

می‌توانید سوگواری را به صورت مجازی با دیگر افراد خانواده و دوستان انجام دهید. می‌توانید همگی در ساعت مشخصی به صورت مجازی با هم همراه شوید و مراسمی که به شما آرامش می‌دهد تا حد امکان برگزار کنید. با هم دعا بخوانید، در مورد فرد متوفا با هم حرف بزنید، از خاطرات مشترک و درمورد احساسات خود با هم صحبت کنید.

کاری که به شما آرامش می‌دهد را برای سوگواری انتخاب کنید و برای مراسم خصوصی خود شروع و پایان در نظر بگیرید. برای مثال می­توانید در زمان خاصی از روز یا هفته به یاد عزیز از دست رفته شمع روشن کنید، یا شعر یا دعایی را با صدای بلند بخوانید.

برای خود و مرور خاطرات با عزیز از دست رفته وقت بگذارید. می‌توانید مجموعه‌ای از عکس­ها، خاطرات، نامه­ها، نوشته­ها یا هر وسیله خاطره انگیز فرد متوفی درست کنید، یا یک مجموعه‌ای از آهنگ‌ها و فیلم‌هایی که شما را یاد او می‌اندازد درست کنید.

به یاد فرد متوفا کاری انجام دهید. می‌توانید به یاد او به خیریه­‌ای کمک کنید، کاری که او دوست داشته انجام دهید، درخت یا گلی به یاد او بکارید.

در زمان مناسب، وقتی از ایمنی خود و دیگران از نظر گسترش ویروس اطمینان دارید، سر مزار بروید.

غمگینی، شوک، انکار یا عدم باور، گیجی، خشم، احساس گناه، یا احساس رهایی معمولا در سوگ تجربه می‌شوند و همهء این حس‌ها طبیعی است. احساس خود را بپذیرید و با نزدیکان خود در مورد آن صحبت کنید.
مراقب سلامتی خود باشید. خواب کافی داشته باشید، تغذیه سالم داشته باشید، از مصرف الکل و مواد برای سرکوب حس‌های منفی پرهیز کنید.

اگر احساس نیاز می‌کنید یا اگر اطرافیان به شما توصیه می‌کنند از مشاور، روانشناس، یا روانپزشک کمک بگیرید. در این شرایط مراکز متعددی مشاوره و ویزیت انلاین ارائه می‌کنند.

توصیه‌هایی برای افراد مبتلا به «افسردگی» در همه گیری کروناویروس

با شیوع کروناویروس جدید، تجربه اضطراب و نگرانی طبیعی است. از طرفی در قرنطینه خانگی ماندن ممکن است باعث غمگینی، بی حوصلگی و ترس شود، و در افرادی که از قبل افسردگی دارند ممکن است باعث بدتر شدن نشانه‌های بیماری شود. در این شرایط:

در مورد حس‌ها و نگرانی‌های خود با دوستان یا خانواده صحبت کنید. می­توانید از تماس تلفنی و تصویری استفاده کنید و با اطرافیان در تماس باشید.

سعی کنید فعالیت‌های هرچند کوچکی در منزل انجام دهید. به خصوص فعالیت‌هایی که قبلا برایتان لذت بخش بوده، مانند کتاب خواندن، فیلم دیدن و بازی. مهم است که خود را سرگرم کنید و بیکار نباشید.

افراد مبتلا به افسردگی، ممکن است اعتماد به نفس پایینی در انجام کار‌ها مانند رانندگی، بیرون رفتن و... داشته باشند. توانمندی­های قبلی­تان را به خودتان یادآوری بکنید.

تا حد امکان ورزش کنید. می­توانید در خانه ورزش کنید یا اگر دسترسی دارید در حیاط منزل یا یک مکان خلوت نزدیک به منزل قدم بزنید.

نظم زندگی خود را حفظ کنید. مثلا ساعت خواب، وعده­های غذایی منظم و برنامه­ای برای ورزش داشته باشید.

برای یک روز یا حداکثر یک هفته هدف‌های کوچک برای خودتان تعیین کنید و برای انجام آن برنامه ریزی کنید.

می­‎توانید از روش ذهن‌آگاهی استفاده کنید، و روی"اکنون" و "اینجا" تمرکز کنید. دائم فکر نکنید چه اتفاقی در آینده خواهد افتاد؟

روش‌های آرام‌سازی را یاد بگیرید و به کار ببرید.

روی مسائلی که قادر به تغییر آن نیستید، تمرکز نکنید. مثلا سرعت گسترش بیماری در کنترل شما نیست، ولی شما بر انجام روش­های پیشگیری کنترل دارید.

به جنبه­‎های مثبت مسائل توجه کنید. برای مثال از ۱۰۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا حدود ۹۵ نفر بهبود پیدا می­‌کنند.

به خودتان یادآوری کنید، همه­‌گیری ویروس کرونا، دوره­ای کوتاه و گذرا است.

از الکل، سیگار، مواد محرک، کافئین یا دارو‌هایی که برای شما تجویز نشده برای مقابله با حس‌ها و افکار منفی استفاده نکنید.

تا حد امکان به اندازه کافی غذای سالم و تازه مانند میوه و سبزیجات مصرف کنید.

اگر برای چند روز متوالی و با وجود به کارگیری روش‌های خودمراقبتی نتوانستید عملکرد روزمره خود را حفظ کنید یا نشانه‌­ها برای شما آزاردهنده بود با پزشک، روانشناس، یا روانپزشک مشورت کنید. در حال حاضر بسیاری از خدمات درمانی به صورت آنلاین و تلفنی ارائه می­‌شوند. 

توصیه‌هایی برای افراد مبتلا به «وسواس» در همه گیری کروناویروس جدید


برچسب ها: کرونا قرنطینه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *