پیشنهاد کتاب برای شبهای قرنطینه کرونایی: «ساجی»؛ روایتی جذاب و ماندگار از همسر «شهید بهمن باقرزاده»
نویسنده کتاب «ساجی» گفت: در کتاب «ساجی» قصه فراز و نشیبهای زندگی مردم آبادان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی حتی در زمان جنگ تحمیلی، داستان زندگی خانواده نسرین باقرزاده که خانواده پر جمعیتی داشته بیان شده است.
بهناز ضرابی زاده نویسنده کتاب در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون مضمون کتاب «ساجی» گفت: «ساجی» داستان زندگی همسر «شهید بهمن باقرزاده» است. نسرین باقرزاده راوی، همسر و دختر عموی شخصیت اصلی داستان «شهید بهمن باقرزاده» است.
وی در همین راستا ادامه داد: داستان کتاب «ساجی» نگاهی جرئی نگرانه به مراحل مختلف زندگی نسرین باقرزاده همسر «شهید بهمن باقرزاده» دارد و زندگی این همسر شهید را از دوران کودکی وی در خرمشهر تا نوع آشنایی و شیوه زندگیاش با «شهید بهمن باقرزاده» در مراحل مختلف زندگی را مورد بررسی قرار داده است.
ضرابیزاده به بیان بخشهایی از کتاب «ساجی» اشاره کرد و افزود: در کتاب «ساجی» قصه فراز و نشیبهای زندگی مردم آبادان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی حتی در زمان جنگ تحمیلی، داستان زندگی خانواده نسرین باقرزاده که خانواده پر جمعیتی داشته، مرگ پدر وی که زندگی این دختر در زمان کودکی را تحت تاثیر قرار داد، رابطه با خواهران بزرگتر همچنین ازدواج آنها و مشکلاتی که دامنگیر خانواده شد، همه و همه از زبان نسرین باقرزاده روای کتاب ساجی بیان شده است، خاطراتی پرفراز و نشیب که جذابیتهای فراوانی را برای مخاطب به همراه دارد.
وی وقایع پیش و پس از انقلاب را در کتاب «ساجی» مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: کتاب «ساجی» وقایعی که در حین انقلاب اسلامی رخ داده است را جز به جز بیان کرده است، از به آتش کشیده شدن سینما رکس آبادان تا پیروزی انقلاب اسلامی از جمله بخشهایی هستند که همراه با تاریخ در این کتاب پیش رفته و راوی به آنها پرداخته است، از سوی دیگر آبادان به عنوان منطقهای استراتژیک شاهد وقایع متفاوت در قبل و بعد از انقلاب اسلامی بوده است، به همین دلیل خاطرات نسرین باقرزاده در کتاب ساجی را خاطراتی جذاب و خواندنی کرده است.
ضرابی زاده پیرامون اتفاقات پشت سر هم و نفسگیری که در کتاب «ساجی» به آن پرداخته شده اظهار کرد: جنگ تحمیلی به عنوان رویدادی نفسگیر و سخت پس از پیروزی انقلاب، رویدادهایی جدید را به دنبال داشت که در کتاب «ساجی» به آن پرداخته شده است. شهر آبادان به علت شرایط ویژه خود و حمله دشمن زیر آماج تیر و خمپاره قرار گرفته بود لذا زنان را با سرعت از شهر خارج میکردند و مردان برای مقابله تا آخر در شهر باقی میمانند.
وی پیرامون دلیل نامگذاری کتاب با عنوان «ساجی» بیان کرد: کتاب «ساجی» درباره وجود شخصیتی تاثیرگذار در روایتها و حوادث رخ داده برای نسرین باقرزاده با نام «ساجی» نامگذاری شده، البته قصه با اتفاقاتی که برای ساجی رخ میدهد تمام میشود و این موضوع را هم میتوان دلیلی بر نامگذای این کتاب با عنوان ساجی دانست به هر حال پیشنهاد میکنم مخاطبان برای شناخت شخصیت ساجی و علل اصلی نامگذاری، کتاب را حتما مطالعه کنند.
ضرابی به شیوه نگارش کتاب «ساجی» اشاره و ابراز کرد: کتاب «ساجی» روایتی خطی دارد، در این کتاب شخصیت اصلی اقدام به بیان خاطرات خود کرده، اما آنچه جذابیت قصه را بالا برده نگاه جزئی نگرانه به اتفاقات و رویدادها همچنین پرداختن به اقلیم و آداب و رسوم مردم منطقهای آبادان و خرمشهر بوده است و از آنجا که در کتاب ساجی به آبستن رویدادهای فراوانی که برای دو شهر آبادان و خرمشهر بوجود آمده پرداخته شده لذا بیان جزئیات و پرداخت به اتفاقات جذابیت خاصی را به داستان داده در عین حال تلاش کردم تا حد زیادی قصه و داستان را با لحجه اقلیم آبادان بنویسم.
نویسنده کتاب «محله حاجی» برداشت مخاطبین و پیامهای نهفته در کتاب «ساجی» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: کتاب «ساجی» همانند همه کتابهایی که تا به حال نوشته شده حاوی پیام است، البته پیامهای دریافتی برای هر فردی نسبت به سایر افراد عموما متغیر است با این حال چون کتاب «ساجی» در مورد دفاع مقدس نوشته شده بیانگر رشادت زنان و مردان این سرزمین و انسانهایی که ایثار بزرگ مردی را سر لوحه زندگی خود قرار دادند است.
وی پیرامون وجه اشتراک کتاب «ساجی» و نقش زنان در هشت سال دفاع مقدس تاکید کرد: گمنامی زنانی که دوشادوش مردان برای مقابله با دشمن جنگیدند و در تاریخ رسمی جنگ تحمیلی کمتر از آنان یاد شده است دلیل برای نگارش من بود، در کتاب «ساجی» به صورت ویژه به تلاش این ارتش خستگی ناپذیر اشاره شده، زنانی که پشت سر همسرانشان ایستادند تا یک وجب از خاک کشور به دست بیگانه نیفتد آنان نیز مدافعان کشور بودند.
ضرابیزاده با اشاره به جذابترین بخش کتاب «ساجی» خاطرنشان کرد: چون خودم نویسنده کتاب «ساجی» هستم لذا تمام بخشهایش برایم جذاب است و انتخاب یک بخش به عنوان بخش جذاب بسیار سخت است در تمام طول نوشتن کتاب بخشهایی بود که همراه با آن گریه میکردم و یا قسمتهایی بود که همراه با آن خوشحال بودم، اما با این همه بخشهایی از داستان که مربوط به دوران کودکی نسرین باقرزاده از شهرهای آبادان و خرمشهر و خاطرات خانههای سازمانی آبادان و معرفی آداب رسوم و عقاید آن مناطق بود جذابیت خاصی دارد، همچنین بخشی که نسرین باقرزاده به همراه همسرش مجبور به زندگی برای مدتی زیر گلوله باران آبادان میشود قابل توجه است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *