صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هر جا با قاچاق مبارزه شد تولید داخل رونق گرفت/ سازمان بازرسی صادرکنندگان مجوز واردات بی‎رویه را شناسایی کند/ قوه قضائیه برای تحقق شعار سال هم انگیزه دارد، هم اندیشه

۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰:۳۹
کد خبر: ۶۰۷۹۸۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
آیت الله رییسی گفت: یکی از شاخصه‌های مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا اعلام تولیدکنندگان و کارآفرینان دایر بر این است که امروز تولید ما بازار و خریدار و میدان دارد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت ‎الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه با جمعی از معاونین دستگاه قضائی برای پیگیری راه‎های اجرای شعار سال ۹۹، ضمن تبریک آغاز سال نو اظهار داشت: نامگذاری سال‎ها و تعیین شعار برای هر سال نشانگر یک ضرورت است که بر اساس بررسی‎ها و مطالعات و تحقیقات درباره نیاز‌های جدی کشور صورت می‎گیرد.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به نامگذاری سال ۹۹ به عنوان سال «جهش تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: انتخاب شعار سال برای بسیج همه ظرفیت‎های کشور در جهت تحقق آن شعار است که باید پیگیری آن به‎صورت ویژه در دستور کار همه ارکان نظام از قوه مقننه تا قوای مجریه و قضائیه قرار گیرد.

آیت‎ الله رئیسی متذکر شد: برای اجرایی شدن شعار سال باید قانونگذاری‎های ما مبتنی بر آن شعار باشد و دستگاه‎های اجرایی در این مسیر حرکت کنند و دستگاه‎های نظارتی هم باید مأموریت‎های خود را در این حوزه انجام دهند و همه دلسوزان و نخبگان نیز متولیان امر را یاری کنند تا همانطور که رهبری فرمودند، مردم تحقق این شعار را در زندگی خود احساس کنند.

رئیس قوه قضائیه، همکاری و هماهنگی همه بخش‎های حاکمیتی را از مهم‎ترین الزامات تحقق «جهش تولید» دانست و اظهار داشت: باید چرخه تولید در کشور به‎صورت جهشی فعال‌تر شود که یکی از مقدمات اصلی آن برداشتن موانع از مسیر تولیدگران و چرخ‎های تولید است.

آیت ‎الله رئیسی تأکید کرد: هرگونه مانع و مسأله‎ای که بخواهد برای نظام کسب‎وکار در کشور مشکل ایجاد کند و کارآفرین را خسته و مأیوس کند، باید حذف شود تا تولید کننده به‎طور ملموس و واقعی احساس کند میدانی فراخ برای کار و جهش در این عرصه دارد.

در این جلسه آقای القاصی‎مهر دادستان تهران با اشاره به نقش مخرّب بدهکاران بانکی در روند تولید کشور، از جدیت دادستانی در برخورد با این افراد که از بیت‎المال تسهیلات دریافت کرده و به‎جای استفاده در بخش تولید، به سمت سوداگری هدایت کرده‎اند، خبر داد و گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق کالا به عنوان یکی از مهم‎ترین سیاست‎های موثر در جهش تولید، نیازمند فعال‎سازی هرچه‎سریع‎تر سامانه‎های شفافیت فعالیت‎های اقتصادی هستیم تا با بهره‎گیری از این سامانه‎ها مبارزه با قاچاق یک جهش محسوس پیدا کند.
 

رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سخنان دادستان تهران از «افزایش نقدینگی» به عنوان یکی از موانع جدی تولید یاد کرد و گفت: نقدینگی باید با سیاست‎های درست به سوی تولید هدایت شود در غیر این صورت مصائب اقتصادی فراوانی برای کشور به وجود می‎آورد.

آیت‎ الله رئیسی افزود: در سال ۹۸ دستگاه قضائی چند بدهکار بزرگ بانکی را پای میز محاکمه کشاند و قبل از محکومیت آن‌ها در دادگاه، اموال و پول‎های کلانشان توسط دادستان‎ها و قضات جلب و به بانک‎ها، نهاد‌ها و دستگاه‎‎های ذیربط یا خزانه بیت‎المال بازگردانده شد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: بانک‎ها باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که تسهیلات باید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد نه دلالان و سوداگران، چرا که این کار هم نظام کسب‎وکار و چرخه تولید را با مشکل مواجه می‎کند و هم برای خود نظام بانکی دردسرساز است.

آیت‎ الله رئیسی خاطرنشان کرد: بسیاری از مدیران بانکی اعلام می‎کردند میزان زیادی از پول‎های ما در دست افرادی است که حاضر نیستند این پول‎ها را برگردانند که با پیگیری‎های دستگاه قضائی این کار انجام شد و ما نباید دوباره به جایگاه قبل برگردیم بلکه باید تلاش کنیم این پول‎ها به سوی رونق و جهش تولید برود تا همه مردم از مزایای آن منتفع شوند.

در ادامه نشست، روسای کل دادگستری‎های استان‎های بوشهر و هرمزگان به عنوان دو استان مرزی کشور که در خط مقدم مبارزه با قاچاق قرار دارند، در ارتباطی تصویری با رئیس قوه قضائیه، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای برای تقویت بخش تولید در این استان‎ها ارائه کرده و به تشریح برنامه‎های خود برای تداوم این روند در سال جاری پرداختند.

«کمک به تسهیل در امر سرمایه‎گذاری در حوزه تولید»، «همکاری برای بازگشت ۱۴ کارخانه و کارگاه تولیدی ورشکسته به چرخه تولید»، «ایجاد شعب ویژه برای رسیدگی تخصصی و خارج از نوبت به مشکلات واحد‌های تولیدی»، «رسیدگی به هزار و ۸۳۰ پرونده قاچاق با ارقام کلان و صدور حکم نهایی برای آنها» از جمله مهم‎ترین اقداماتی بود که به گفته آقای جمادی در سال ۹۸ در استان بوشهر صورت گرفته است.

«راه‎اندازی شعب ویژه برای رسیدگی خارج از نوبت و تمام وقت به پرونده‎های قاچاق»، «سرکشی دوره‎ای به بنادر و گمرکات»، «تسریع در شفاف‎سازی و تعیین تکلیف کالا‌های دپوشده در انبارها»، «لزوم تجهیز گمرکات به ابزار‌های فنّی مدرن»، «لزوم دسترسی پلیس اقتصادی به سامانه‎های گمرکی» و «برخورد قاطع در برابر جابجایی کالا در زمان ترانزیت کالا‌های خارجی» از مهم‎ترین مسائل مطرح شده از سوی آقای صالحی رئیس دادگستری استان هرمزگان بود.

روسای دادگستری‎های استان‎های بوشهر و هرمزگان در پایان سخنانشان نیز بر لزوم فعال کردن شورای هماهنگی اقتصادی استان‎ها و حمایت ویژه رئیس قوه قضائیه از اقدامات دادگستری‎ها در مبارزه با قاچاق در راستای تقویت بخش تولید در سال جاری تأکید کردند.

رئیس قوه قضائیه در واکنش به گزارش روسای دادگستری‎های بوشهر و هرمزگان با تقدیر از عملکرد آن‌ها در رفع موانع تولید، رسیدگی به پرونده‎های مفسدان اقتصادی و قاچاق، سرکشی به بنادر و همکاری با گمرکات و دیگر دستگاه‎ها، به کمیته اقتصاد مقاومتی قوه قضائیه که مسئولیت آن با معاون اول این قوه است، مأموریت داد با شناسایی خلاء‌های قانونی و اجرایی برای تحقق شعار سال فهرستی از این موارد را تهیه و در جلسه ویژه پیگیری شعار سال ارئه نماید.

آیت‎ الله رئیسی از همکاران خود در مراجع قضائی مناطق مرزی به عنوان مرزبانان اقتصادی یاد کرد و متذکر شد که هر چه برخورد با پدیده قاچاق در مرز‌ها با جدیت بیشتر صورت گیرد، به نفع تولید داخلی خواهد بود.
 

رئیس قوه قضائیه در ادامه با درخواست از وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه برای کمک اطلاعاتی به دستگاه قضا، از مردم هم به عنوان بهترین کانال‎هایی که از وضعیت بازار اطلاع دارند، خواست که در مبارزه دستگاه‎های ذیربط با قاچاق مشارکت جدی‎تری داشته باشند.

آیت الله رئیسی، «مسأله قاچاق» را مانع جدی دیگری برای جهش تولید دانست و گفت: قاچاق خنجری است که از پشت به تولید وارد می‎شود و تولیدکننده را مأیوس می‎کند و ما نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیافتد. آمار کشفیات قاچاق گویای تلاش و فعالیت همه دستگاه‎ها در این عرصه است، اما وقتی کالای قاچاق به وفور در بازار است و نتیجه مطلوبی از اقدامات انجام شده نمی‎گیریم باید تدبیر جدی‎تری در این زمینه داشته باشیم.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: مقام معظم رهبری بار‌ها در بیانات‎شان به مناسبت آغاز سال جدید بر مبارزه با قاچاق تأکید کردند و امسال هم این موضوع را یادآور شدند و لازمه تحقق این مهم آن است که سامانه‎های منسجمی در این زمینه در بخش‎های مختلف مانند گمرکات، وزارت اقتصاد، نظام بانکی و پولی و سیستم نظارتی فعال شوند و بتوان با کمک این سامانه‎ها، مرز‌ها و بازار را کنترل کرد.

آیت ‎الله رئیسی با اشاره به برخی گزارشات سال گذشته درباره رونق تولید در صنعت نسّاجی و پوشاک به واسطه افزایش مبارزه با قاچاق اظهار داشت: باید مبارزه با قاچاق به‎گونه‎ای باشد که صاحبان حرفه‎های مختلف احساس کنند جهشی در عرصه تولید اتفاق اقتاده و بازار کارشان رونق پیدا کرده است. هر جا مبارزه با قاچاق با جدیت و قاطعیت انجام شد، شاهد رونق چشمگیری در تولید بوده‎ایم.

رئیس قوه قضائیه با بیان این‎که یکی از شاخص‎های مهم موفقیت در مبارزه با قاچاق کالا رونق بازار تولیدات داخلی است، تأکید کرد: اگر تولید کننده نسبت به رونق کسب‎وکارش و بازاریابی احساس آرامش نکند و از آن طرف قاچاق برای قاچاقچی صرف کند، نشان می‎دهد هنوز در این زمینه موفق نبوده‎ایم و نیاز به کار بیشتر است.

حجت‎الاسلام زرگر نماینده قوه قضائیه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این نشست، از برنامه این قوه برای تعیین قضات ویژه جهت رسیدگی به پرونده‎های قاچاق و ایجاد واحد اجرای احکام مستقل برای این پرونده‎ها خبر داد و لزوم ایجاد فهم مشترک از مقوله قاچاق در مراجع رسیدگی کننده به این نوع پرونده‎ها را مورد تأکید قرار داد.

در بخش دیگری از این جلسه، حجت‎الاسلام منتظری دادستان کل کشور، تغییر و به‎روزرسانی ساختار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را از ضروری‎ترین اقدامات برای کاهش میزان قاچاق در کشور عنوان کرد و با اشاره به تعدّد مراجع برخوردکننده با قاچاق، بر لزوم تمرکز در این حوزه و هماهنگی بیشتر بین سازمان تعزیرات حکومتی و قوه قضائیه تأکید کرد.

رئیس قوه قضائیه در واکنش به سخنان دادستان کل کشور مبنی بر لزوم تقویت همکاری قوا برای عبور از شرایط فعلی و تحقق شعار سال گفت: علاوه بر لزوم افزایش سطح همکاری و هماهنگی قوا، قوه قضائیه هم امکانات و اختیاراتی دارد که استفاده منسجم درون‎سازمانی از آنها، ضمانت اجرایی برای تحقق شعار جهش اقتصادی خواهد داشت.

رئیس قوه قضائیه از «واردات بی‎رویه» به عنوان یکی دیگر از معضلات و موانع امر تولید در کشور یاد کرد و اظهار داشت: اگر کالایی که با استاندارد مناسب در کشور تولید می‎شود، از جای دیگر وارد شود، قطعاً تولیدکننده دچار مشکل می‎شود که این موضوع باید در دستور کار دولت و دستگاه‎های نظارتی از جمله سازمان بازرسی قرار گیرد تا شاهد واردات بی‎رویه از مرز‌ها نباشیم.

آیت ‎الله رئیسی همچنین با تأکید بر لزوم ورود سازمان بازرسی کل کشور به پرنده واردات بی‎رویه، متذکر شد: اگر در جایی مجوّزی برای واردات بی‎رویه صادر شد، سازمان بازرسی می‎تواند از اختیارات قانونی خود استفاده کند چرا که ما مسئولیم و هم دست ما باز است و هم انگیزه و اندیشه‎اش را داریم.

آیت‎الله رئیسی یکی دیگر از موانع جدی تولید را «نظام اداری دست‎وپاگیر» عنوان کرد و گفت: این هفت‎خوان و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، هفتاد خوان که یک کارآفرین باید برای اخذ یک مجوّز و موافقت از یک دستگاه مسئول از آن عبور کند، واقعاً از موانع تولید است.

رئیس قوه قضائیه متذکر شد: همه باید تلاش کنیم که بروکراسی پیچیده‎ای که مانند غل و زنجیر بر دست‎وپای تولید کننده، نظام تولید را با مشکل مواجه و روند تولید را مختل می‎کند، حذف شود تا با تسهیل در کار تولیدکننده، از همین ابتدای سال شاهد آثار رونق تولید در کشور باشیم.

آیت ‎الله رئیسی با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورمان و نقش مردم در عرصه مقابله با این پدیده، به ذکر نمونه‎ای از همدلی برای تقویت تولید داخلی پرداخت و گفت: وقتی ما با کمبود اقلام مورد نیاز پزشکی و بهداشتی مثل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی‎کننده مواجه شدیم که موجب گله‎مندی بود، اما با ورود مردم به عرصه تاحدود زیادی مشکلات حل شده است.

رئیس قوه قضائیه افزود: بسیاری از کارخانجات و کارگاه‎ها در این شرایط احساس کردند باید در این میدان حضور پیدا کنند و اجناس تولیدی‎ خود را تغییر دادند و یا خط تولید جدیدی ایجاد کردند که این حرکت، نمونه‎ای موفق از جهش تولید با اتکا به توان داخلی بود و وضعیت امروز ما با روز‌های اولیه شیوع کرونا قابل قیاس نیست.
 

آیت ‎الله رئیسی خاطرنشان کرد: ما در کشور ظرفیت‎های فراوانی داریم که اگر به درستی از آن‌ها در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم و بخش‎های اجرایی و نظارتی هم تصمیمات جدی در این زمینه بگیرند، می‎توانیم گام‎های بزرگی برای جهش تولید و بهبود وضعیت زندگی مردم در سال جاری برداریم.

در این نشست معاون اول قوه قضائیه نیز طی سخنانی در خصوص برنامه‎ریزی دستگاه قضا برای نقش‎آفرینی در اجرای شعار سال اظهار داشت: اگر بخواهیم وقفه‎ای که ویروس کرونا در خدمت‎رسانی ایجاد کرده جبران کنیم و جهش تولید را نیز به‎طور جدی محقق کنیم نیاز به همدلی و کار جمعی قوا داریم.

حجت‎الاسلام محسنی اژه‎ای از صادرات غیر نفتی به عنوان یکی از مهم‎ترین موضوعات برای تحقق رونق تولید در کشور یاد کرد و افزود: می‎توانیم با تلاش مضاعف و همکاری مردم در جهش تولید در حوزه کشاورزی گام‎های بلندتری برداریم که هم نیاز داخل را برطرف کنیم و هم صادرات غیر نفتی را توسعه دهیم.

معاون اول قوه قضائیه در ادامه خاطر نشان کرد که این قوه در چارچوب مأموریت نظارتی خود آماده است تا بانک مرکزی را در هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید و سرمایه‎گذاری درست یاری دهد و با تشکیل کارگروه‎های مشترک با وزارت صمت و گمرکات نیز، نقش فعال‎تری در جلوگیری از قاچاق سازمان‎یافته و تسهیل در صادرات و واردات متناسب با سیاست‎های نظام ایفا نماید.

حجت‎الاسلام محسنی اژه‎ای با تأکید بر این‎که قوه قضائیه با اخلالگران در چرخه تولید قاطعانه برخورد خواهد کرد، اظهار داشت: قوه قضائیه در سال جدید بیش از گذشته بخش خصوصی را در زمینه تولید، صادرات، صنعت و کشاورزی یاری خواهد کرد و تلاش می‎کنیم موانع فعالیت‎های سالم آن‌ها را برطرف نماییم.

وی با تأکید بر محاکمه علنی افراد فاسدی که آگاهانه یا ناخواسته با دشمن همراهی کرده و با اخلالگری در نظام تولید مردم را در مضیقه قرار می‎دهند، خاطر نشان کرد: تجربه نشان داده برگزاری علنی دادگاه‎های مفسدان اقتصادی و اعلام نتایج آن برای مردم دستاورد‌های خوبی داشته که در سال ۹۹ نیز آن را دنبال می‎کنیم.

رئیس قوه قضائیه همچنین از «فساد» به عنوان یکی از آفات و موانع جدی تولید یاد کرد و از دستگاه‎های مسئول خواست که خود را در مبارزه با این پدیده شوم مسئول بدانند و از همکاران خود در دستگاه قضائی نیز خواست که به‎صورت تخصصی به پرونده‎های قاچاق و مفاسد اقتصادی رسیدگی کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *