صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات نیروی انتظامی در دوران مبارزه با کرونا

۰۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۳:۰۶
کد خبر: ۶۰۷۸۱۵
نماینده ناجا در ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدامات پلیس را در این ستاد تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سردار محمد شرفی جانشین معاون هماهنگ کننده و نماینده ناجا در ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت:از زمانی که این ویروس در کشور ما شیوع پیدا کرد؛ ستادی تحت عنوان ستاد ملی مبارزه با کرونا به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد. نیروی انتطامی یکی از اعضای تاثیرگذار این ستاد است، زیرا پلیس بازوی اجرایی و ضمانت اجرایی تمام تصمیمات و امور در کشور است.

وی افزود: جلسات این ستاد، هر ۴۸ ساعت یک بار تشکیل می‌شد، اما با توجه به شرایط موجود، جلسات هفته‌ای یک بار به صورت ویدیو کنفرانسی تشکیل می‌شود، اما در شرایط ضروری به صورت حضوری تشکیل جلسه می‌دهیم.

نماینده ناجا در ستاد ملی مبارزه با کرونا در تشریح اقدامات پلیس در این ستاد گفت: در ابتدا نظام پزشکی باید بستری را ایجاد می‌کرد که بیماران را پذیرش کند؛ بنابراین در هر منطقه‌ای یک یا چند بیمارستان انتخاب شد، اما اعتراضاتی از گیلان شکل گرفت و به شهر‌های دیگر نیز سرایت کرد. پلیس این تجمعات را کنترل کرد و مردم را برای درمان بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها اقناع کرد.

وی افزود: در حال حاضر مردم نسبت به روز‌های اول، پذیرش بیشتری نسبت به این مسئله دارند.

سردار شرفی اظهار کرد: مسئله بعدی، پایش فضای بازار بود. با شیوع این ویروس و درخواست مسئولین از مردم برای رعایت بیشتر نکات بهداشتی، عده‌ای ناجوانمردانه به احتکار اقلام بهداشتی مردم اقدام کردند که پلیس در این باره توانست اقدمات خوبی انجام دهد.

وی افزود: پلیس انبار‌های مختلف در سطح کشور را شناسایی کرد و میلیون‌ها دستکش، ماسک، مواد ضدعفونی و شوینده کشف کرد.

جانشین معاون هماهنگ کننده در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این حجم از کشفیات پلیس، هنوز در روز‌های اولیه کمبود وجود داشت؛ ادامه داد: پلیس این اقلام کشف شده را در اختیار وزارت بهداشت قرار داد و تمام آن‌ها مورد استفاده بیمارستان‌ها قرار گرفت. کشفیات پلیس میلیونی بود، اما توجه کنید که مصرف هم روزانه میلیونی بود.

این مقام ارشد انتظامی درباره اینکه در حال حاضر کمبود و احتکار وجود دارد؛ گفت: در حال حاضر با وجود تولیدات داخلی و واردات، بازار  اشباع شده و بازار به سمت تعادل می‌رود.

سردار شرفی درباره اقدام دیگر نیروی انتظامی اظهار کرد: کمک برای آرایش کرونایی شهر از دیگر اقدامات پلیس بود. پلیس برای قطع زنجیره شیوع کرونا، تردد ها، اجتماعات، مراسمات و هر جایی که جمعیت وجود داشت را تعطیل کرد. برای نظام ما سخت بود نماز جمعه و زیارت حرمین را تعطیل کند، اما این امر باید صورت می‌گرفت و دستگیری‌هایی درباره حمله به حرمین صورت گرفت.

وی با اشاره به مراکز خدمات رسانی پلیس افزود: برنامه ریزی‌های مناسبی در زمینه خدمات پلیسی مانند گذرنامه، تعویض پلاک و ... انجام دادیم. همچنین با ایجاد فرصت‌های قانونی، مراکز خدمات پلیسی را تعطیل کردیم و برخی خدمات را الکترونیکی کردیم.

نماینده ناجا در ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال که چرا مانند برخی کشورهاف شهر‌ها را قرنطینه نمی‌شوند و پلیس اجازه تردد می‌دهد؛ گفت: ما تابع تصمیمات ستاد هستیم و هیچ وقت گفته نشد شهری قرنطینه شود. بیشتر گفته شود قرنطینه شهروندان صورت گیرد نه شهر‌ها که ما در بسیاری از تجمعات حضور پیدا کردیم و از مردم خواستیم به خانه‌ها خود بازگردند. در این میان عده‌ای از مردم از ما ناراحت شدند؛ اما برای کنترل بیماری، چاره دیگری نبود.

سردار شرفی با تاکید بر تردد‌های برخی مناطق مانند بازار تهران افزود: ما برخی صنوف مانند امکان عمومی را تعطیل کردیم، اما تردد در بازار و سایر مکان‌ها جزء پروتکل ستاد نبود.

وی افزود: ما مجری تصمیمات هستیم؛ تمایل داریم جمعیت کمتر تردد نکنند و همه در خانه بمانند، اما هیچ کشوری با فرهنگ ما و در آستانه سال جدید به اندازه ما،  سفر‌ها و عیددنی‌های خود را تعطیل نکردند و ما از مردم می‌خواهیم تا پایان تعطیلات نکات گفته شده را مراعات کرده و از خانه خارج نشوند.

سردار شرفی درباره کنترل مبادی ورودی و خروجی گفت: ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم، مراودات بسیاری داریم که آرایش کرونایی گرفتند.

وی اظهار کرد: تردد در مرز‌ها وجود دارد، اما میزان مسافر به حداقل رسیده است. همچنین هیچ فردی بدون رعایت موارد بهداشتی وارد کشور نشود.

این مقام انتظامی ادامه داد: پایش فضای مجازی یکی دیگر از اقدامات پلیس بود. عده‌ای با انتشار برخی پیام ها، موجب تشویش اذهان عمومی شدند که به گفته وزارت بهداشت،  این استرس‌ها باعث کاهش سیستم ایمنی بدن مردم شده بود و پلیس با آنان برخورد کرد.

سردار شرفی درباره تجهیزات پلیس گفت: پلیس در روز‌های اولیه مجهز نبود، اما در حال حاضر اقلام بهداشتی در اختیار سربازان، افسران پلیس، بازنشسته‌های بالای ۷۰ سال، جانبازان بالای ۶۰ درصد و خانواده‌های آنان قرار دارد.


برچسب ها: کرونا پلیس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *