ریز و درشت ووشوی ایران در سال ۹۸
دهمین دوره رقابتهای جوانان آسیا، با حضور ۴۰۰ ووشوکار از ۲۰ کشور در برونئی برگزار شد و در پایان تیم جوانان ایران در بخش ساندا با کسب ۶ طلا، یک نقره و چهار برنز به عنوان نایب قهرمانی رسید.
در مجموع ساندا و تالو، ایران با ۷ مدال طلا، ۵ نقره و ۱۱ برنز به عنوان سومی آسیا دست یافت.
سهیل موسوی، یونس شهرکی، شاهین بنی طالبی، حسن لطفی، قرنی ابراهیمی، آرین افراز و مهدی اکبری در این رقابتها به مدال طلا دست یافتند.
نازنین بازدار، ستایش تکفلاح، علی شکروی، مهراسا عبدالهی و هستی صدیقی مدال نقره گرفتند و شاهین بنی طالبی (۲ مدال)، تیم دوئلین دختران (متشکل از فاطمه جزینی و منیره پناهی)، نازنین بازدار، منیره پناهی، علی ظفری، سیدمهدی رضوی، آیدا حیدری، یاسمن باقرازده، امیرعلی میلابی و محمدعلی مجیری و صاحب گردان آویز برنز شدند.
همچنین پانزدهمین دوره رقابتهای ووشو قهرمانی بزرگسالان جهان با حضور نمایندگان ۱۰۲ کشور در شهر شانگهای چین برگزار شد.
در پایان این رقابتها، تیم ایران در بخشساندا (زنان و مردان) با کسب هشت مدال طلا و ثبت موفقیتی چشمگیر برای دومین دوره متوالی به عنوان قهرمانی دست یافت و چین که مهد این رشته محسوب میشود را در خانهاش شکست داد.
چین با ۶ طلا، یک نقره و یک برنز به عنوان دومی دست یافت و ویتنام با یک طلا، ۲ نقره و ۲ برنز سوم شد.
دفاع از عنوان قهرمانی، کسب هشت مدال طلا از هشت فرصت و از پیش روی برداشتن چین؛ بر ارزشهای قهرمانی تیم ایران افزود. در مجموع ۲ بخش ساندا و تالو تیم ملی ووشوی ایران با ۹ مدال طلا، دو نقره و یک برنز به عنوان نایب قهرمانی رسید. چین با ۱۴ طلا، یک نقره و یک برنز اول شد و هنگکنگ با پنج طلا، چهار نقره و یک برنز به مقام سومی دست یافت.
این بهترین نتیجه تاریخ تیم ملی ووشوی ایران از نظر مدال آوری در مجموع ۲ بخش زنان و مردان در مسابقات جهانی محسوب میشود.
محمدعلی مجیری، الهه منصوریان، شهربانو منصوریان، مریم هاشمی، عرفان آهنگریان، محسن محمدسیفی، یوسف صبری، میلاد عارفی مقام و علی خورشیدی طلاییهای کشورمان در این میدان بزرگ بودند.
هانیه رجبی (۲ نقره) و زهرا کیانی هم به ترتیب مدالهای نقره و برنز را بدست آوردند.
در جریان رقابتهای مسابقات جهانی شانگهای مهدی علینژاد با رای قاطع اعضای کنگره فدراسیون جهانی ووشو برای چهار سال دیگر به عضویت هیات رئیسه این فدراسیون انتخاب شد.
امیرعباس لشگری نیز به سمت ریاست کمیته پزشکی فدراسیون جهانی ووشو انتخاب شد.
لشگری که پیش از این (به مدت هشت سال) بهعنوان عضو کمیته پزشکی فدراسیون جهانی فعالیت میکرد، به ریاست این کمیته رسید. لشگری سال گذشته نیز، رییس کمیته پزشکی فدراسیون آسیایی ووشو شده بود.
همچنین، محمدرضا پورغلامینژاد بار دیگر به عضویت کمیته فنی جهان درآمد.
حسین اوجاقی در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی ابقاء شد و خانم زهرا ناطقی به عنوان یکی از اعضای کمیته زنان فدراسیون جهانی انتخاب گردید.
اما بدون تردید مهمترین اتفاق ووشو در سال ۹۸ جدایی رئیس موفق این رشته از فدراسیون بود. علینژاد که ۱۳ سال حضور موفقیتآمیز در ووشو داشت و این ورزش را به قله افتخار در جهان رساند با حکمی از سوی مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، بهعنوان معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش منصوب شد.
پس از این موضوع علیرضا خسروی از چهرههای نام آشنای ورزش کشور از سوی وزیر ورزش و جوانان، بهعنوان سرپرست فدراسیون ووشو منصوب شد.
خسروی که از مدیران وزارت ورزش است، سابقه نایب رییسی فدراسیون ووشو را دارد و سالهاست که رییس کمیته فنی این فدراسیون است.
نقطه عطف ووشوی ایران در سال ۹۸ استفاده از مربیان جوان ایرانی در بخش مردان و بانوان بود. این موضوع در حالی انجام شد که در سالهای گذشته مربیان چینی یکی از ارکان اصلی موفقیتهای ووشوی ایران بودند، اما مهدی علی نژاد رئیس سابق فدراسیون ووشو با اعتماد به مربیان داخلی ثابت کرد که میتوان با تکیه بر مربیان با انگیزه ایرانی در میادین بزرگ بین المللی به موفقیت رسید.