صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهم ترین آثار تاریخی و سوغات شیراز چیست؟

۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۶:۰۱
کد خبر: ۶۰۷۴۳۶
شیراز مکانی مناسب برای سفر است چراکه نه تنها دارای آثار تاریخی و باستانی می‌باشد، بلکه طبیعتی دلپذیر و باغ‌های بسیاری دارد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شیراز هر سالانه میزبانی گردشگران و توریست‌های بسیاری را می‌پذیرد. اگر قصد سفر به این شهر را دارید، باید بدانید که خرید سوغاتی در این شهر بخش مهمی از سفر است. سوغاتی‌های شیراز همچون شهر‌های دیگر به دو نوع خوراکی و صنایع دستی تقسیم می‌شود. تعدادی از این سوغاتی ها، اعم از خوراکی و صنایع دستی شیراز عبارتند از:

مسقطی: یکی از معروفترین و محبوبترین سوغاتی‌های شیراز مسقطی می‌باشد که یکی از انواع حلوا می‌باشد و در مناطق مختلف کشور طبخ می‌شود. مسقطی به طور کلی از شکر، زعفران و نشاسه درست می‌شود. تفاوت مسقطی‌های شیراز با دیگر نقاط، در مخلفاتی است که روی آن می‌ریزند و آن را خوش طعم‌تر می‌کند.

 

کلوچه شیرازی: این نوع کلوچه با آرد برنج درست می‌شود، اما نان برنجی کرمانشاه فرق دارد. عموما کلوچه شیرازی در یک بسته بندی با مسقطی به فروش می‌رسد. کلوچه‌ای لطیف است که با تخم خرفه مزین می‌شود.

حلوا شیرازی: نوعی حلوا است که با آرد برنج، زعفران، گلاب، شکر و روغن تهیه می‌شود. بیشتر اوقات این حلوا در زمان افطار ماه مبارک رمضان سرو می‌شود. همچنین آن را به عنوان دسر نیز می‌توان میل کرد. مردم شیراز این حلوا را در کاسه سرو می‌کنند، به همین دلیل به آن حلوا کاسه‌ای نیز گفته می‌شود.

قالی، گلیم و جاجیم شیراز: این سه سوغاتی، از گرانبهاترین چیز‌هایی هستند که می‌توان به عنوان سوغات از شیراز خرید. گلیم‌های بافته شده از الیاف طبیعی هستند. قالی‌ها از جنس ابریشم و پنبه و پشم هستند. ضمن اینک شهر شیراز دار قالی منحصر به فرد خودش را دارد. نحوه‌ی گره زدن و پودکش آن نیز با دیگر قالی‌ها در نواحی دیگر متفاوت است.

گبه: گبه نوعی فرش است که از الیاف پنبه تهیه می‌شود. در ابتدا عشایر قشقایی شروع به بافتن گبه کردند، سپس بافتن گبه در شیراز هم رایج شد. حال گبه در طرح و رنگ‌های متفاوت، در بازار شیراز موجود است که هم حالت سنتی خود را حفظ کرده و هم حالت مدرن دارد.

تعدادی از آثار باستانی و مکان‌های دیدنی شیراز شامل موارد زیر است:

حافظیه و سعدیه: آرامگاه دو شاعر بزرگ حافظ شیرازی و سعدی در شیراز قرار دارد. هردو در حیطه ادبیات از جایگاه بالایی برخوردار بوده اند و آرامگاه آن‌ها به جاذبه‌ی گردشگری تبدیل شده است. آرامگاه سعدی عبادتگاه خود و دوستانش بوده است. در نزدیکی آرامگاه سعدی حوضی وجود دارد که آب این حوض از چشمه‌ای که در زیر بنا وجود دارد مهیا می‌شود.

مسجد نصیر الملک: این مسجد دارای کاشی کاری‌ها و گچبری‌های برجسته‌ی زیبا و صحن بسیار بزرگ است. چشم انداز مجذوب کننده دارد و با شیشه‌های رنگی مزین شده است. در زمان قاجار ساخته شده است و جزء زیباترین مساجد ایران به شمار می‌رود.

باغ نارنجستان قوام: در دوره‌ی قاجاریه ساخته شده است. وسعت زیادی ندارد، اما بسیار زیبا است و عمارت بزرگی را در خود جای داده است. معماری عمارت، همچنین کاشی کاری، آینه کاری، نقاشی و منبت کاری نیز در این عمارت استفاده شده است. یکی از زیباترین بخش‌های نارنجستان، شاه نشین (تالار آینه) است.

تخت جمشید: تخت جمشید یا پرسپولیس در زمان هخامنشیان بنا شد. ساختن آن ۱۵۰ سال طول کشید یعنی تقریبا در طول پادشاهی سه پادشاه، این بنا در حال ساخته شدن بود. تخت جمشید در معرض حمله اسکندر مقدونی قرار گرفت و به آتش کشیده شد، اما کل اثر از بین نرفت و بقایای آن در شیراز وجود دارد.

بازار، حمام و مسجد وکیل: این سه اثر تاریخی در دوریه زندیه بنا شده اند. معماری حمام وکیل به این صورت است که ورودی آن زاویه دار ساخته شده است تا از ورود سرما و خروج گرما جلوگیری شود. کل حمام را سنگ فرش پوشانده و آب راهه‌هایی که در آن بخار و هوای گرم جریان دارد، ما بین این سنگ فرش‌ها وجود دارد که باعث می‌شود حمام زودتر گرم شود. تمام فعالیت‌های بازگانی و خرید و فروش در حجره‌های بازار وکیل صورت می‌گرفته و قطب اقتصادی شیراز بوده است. این بازار قسمت‌های متفاوتی دارد، از جمله بزازان، کلاهدوزان و خیاط‌ها و.... مسجد وکیل هم ویژگی‌های منحصربفردی دارد. برای مثال طاق‌هایی در این مسجد وجود دارد که آیات قران روی آن با خط ثلث نوشته شده است. مسجدی بی آلایش و ساده می‌باشد، ولی میناکاری‌های ظریفی را در تمام بخش‌های آن می‌بینیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *