صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهم‌ترین آثار تاریخی و سوغات رشت چیست؟

۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۶:۰۱
کد خبر: ۶۰۷۴۲۹
شهر رشت جنگل‌هایی انبوه و طبیعتی بکر دارند و همین موضوع باعث جذب گردشگران فراوانی شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، بیشتر مردم زمانی که قصد دارند به مسافرت بروند، شهر‌های شمالی بخصوص شهر رشت یکی از گزینه‌های آن‌ها است. رشت شهری ساحلی و جزء پر جمعیت‌ترین شهر‌های شمالی است. رشت هر سالانه میزبان مسافرانی است که از شهر‌های دیگر به این شهر ساحلی سفر می‌کنند. جاذبه اصلی این شهر دریای خزر و طبیعت بکر کوهستانی و سر سبز رشت می‌باشد. سوغاتی‌های خوراکی متنوعی، برای هر ذائقه در شهر رشت وجود دارد چرا که از یک طرف به دریا و از طرف دیگر به جنگل ختم شده است؛ که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می‌کنیم:

رشته خشکار: یک نوع شیرینی خوشمزه شهر رشت، رشته خشکار است که وسط آن هل و مغز پسته قرار دارد و می‌توانید آن را از تمام شیرینی فروشی‌های رشت تهیه کنید. این شیرینی بیشتر در ماه مبارک رمضان، بر سر سفره‌ی مردم رشت قرار دارد.

زیتون: رشت از مهم‌ترین مکان‌های دارای زیتون در ایران به شمار می‌رود. زیتون جزء خوش خور‌ترین میوه‌های رشت می‌باشد و در دو نوع سیاه و سبز عرضه می‌شود. در کنار این محصول، فراورده‌های دیگر، نظیر روغن زیتون و زیتون پرورده نیز در مغازه‌های زیتون فروشی رشت یافت می‌شود.

چای: چای بعد از برنج، محصولی است که در رشت به صورت انبوه کشت می‌شود. چای رشت بسیار معروف است و در تمام فروشگاه‌های شهر رشت، برای فروش قرار دارد.

پنیر سیاهمزگی: این پنیر از فراورده‌های شیر است بدون این که خامه‌ی آن گرفته شود. در بازار در دو نوع کهنه و تازه وجود دارد که نوع کهنه‌ی آن گران‌تر است. دلیل این تفاوت قیمت این است که پنیر کهنه را نمک سود کرده اند تا ماندگاری بیشتر داشته باشد.

رب انار: این رب یکی از رب‌هایی است که خواص دارویی زیادی دارد و برای خوش طعم‌تر کردن غذا‌های شمالی مانند فسنجان، از آن استفاده می‌شود. این ماده از رب انار ترش محلی گیلانی درست می‌شود.

چموش دوزی: چموش کفشی چرمی بدون رنگ است و برای رنگ کردن آن از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شود. انواع متفاوتی دارد که یکی از انواع پرطرفدارش، بندی دارد ک دور پا بسته می‌شود.

آثار تاریخی شهر رشت به دلیل دارا بودن تمدن و تاریخ غنی بسیار زیاد است. در این شهر موزه‌های تاریخی وجود دارد که نشان دهنده فرهنگ و قدمت طولانی این شهر می‌باشد. تعداد بسیار زیادی از این آثار به ثبت آثار ملی ایران رسیده است و از تخریب آن جلوگیری شده و توجه گردشگران بسیاری را به خود جلب کرده است. تعدادی از این موزه‌ها و آثار تاریخی عبارتند از:

خانه و موزه میرزا کوچک خان: این خانه محل زندگی میرزا کوچک خان و خانواده اش بوده است که بعد از کشته شدن او، بقیه‌ی ساکنان، آن جا را ترک کردند. در حیاط این خانه، تندیسی از سر میرزا کوچک خان، در محیط باغچه‌ی حیاط خانه قرار دارد. خانه شامل دو طبقه به متراژ ۳۰۰ متر مربع می‌باشد. این خانه در برابر آتش سوزی، صاعقه و سیل ایمن می‌ماند.

خانه ابریشمی: ساخت این اثر به دوره قاجار بر می‌گردد که دارای دو طبقه است. طبقه اول تجملات خاصی ندارد، ولی طبقه دوم تالار آینه می‌باشد. حیاطی زیبا و باغچه‌ای سرسبز دارد. این اثر به ثبت ملی رسیده است و رفت و آمد به این خانه محدود است.

مجموعه تاریخی شهرداری: این اثر در دوره‌ی پهلوی ساخته شده است که حال و هوایی اروپایی دارد. این مکان شامل پست خانه و تلگراف خانه، استانداری، شهرداری و هتل ایران است. ساختمان شهرداری که توسط مهندسان آلمانی طراحی شده است، عجیب‌ترین ساختمان این مجموعه است.

هتل فردوسی: این هتل در دوره‌ی پهلوی، توسط معماران ایرانی ساخته شده است. نمای خارجی این هتل، نمایی موسوم به سنگ عمارت دارد و این تزئینات بسیار زیبا، توجه بیننده‌ها را جلب می‌کند. این اثر به ثبت آثار ملی ایران رسیده بود، ولی سازمان میراث فرهنگی از آن حمایت نمیکند. با این که این بنا از نظر موقعیتی در مکان مناسبی قرار دارد، بعد از مدتی این بنا از این لیست بیرون آمد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *