صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مهم‌ترین آثار تاریخی و سوغات اصفهان چیست؟

۰۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۹:۰۱
کد خبر: ۶۰۷۴۰۷
شهر اصفهان یکی از مراکز گردشگری ایران به شمار می‌رود. سالانه پذیرای مسافران زیادی است که برای دیدن آثار باستانی و شگفت انگیز به این شهر سفر می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، اصفهان به عنوان قطب گردشگری ایران همچون شهر‌های دیگر، دارای سوغات بسیاری است. این سوغات یا به صورت خوراکی یا به صورت صنایع دستی می‌باشد که صنایع دستی آن در قالب صادرات به دیگر کشور‌ها فرستاده می‌شود. سوغاتی‌های خوراکی به خصوصی هم دارد که جز در اصفهان، در هیچ جای ایران یافت نمی‌شود. تعدادی از این سوغاتی‌ها شامل موارد زیر هستند:

گز: این خوراکی معروف‌ترین سوغاتی اصفهان می‌باشد. از ۴۵۰ سال پیش یعنی از دوره صفویان این سوغاتی در اصفهان رواج پیدا کرده است و جزء محبوب‌ترین سوغاتی‌های اصفهان است. گز از ماده‌ای به نام گزانگبین به طور طبیعی تولید می‌شود. گز در گروه شیرینی‌ها و آجیل و تنقلات قابل جای دادن نیست. گز انواع متفاوتی دارد. گز‌های لقمه ای، آردی، شکلاتی، سکه ای، انگشت پیچ و از انواع گز هستند.

پولکی: این خوراکی بعد از گز محبوب‌ترین و پرطرفدارترین سوغاتی اصفهان است. به صورت نبات‌های سکه‌ای شکل است که عموما در کنار چای خورده می‌شود. البته با افزودن ادویه یا مواد دیگر، انواع متفاوتی از آن ایجاد می‌کنند که اغلب به صورت‌های زعفرانی، کاکائویی، نعنایی، نارگیلی، کنجدی و عسلی یافت می‌شود.

برشتوک: نوعی شیرینی است که با هل، آرد نخودچی یا گندم، روغن و شکر تهیه می‌شود. بیشتر به صورت برش‌های لوزی شکل عرضه می‌شود، اما اشکال مختلف آن را هم می‌توان در بازار پیدا کرد. این شیرینی در شهر‌های مختلف ایران وجود دارد، اما نوع طبخ آن کمی متفاوت است.

قلم زنی: این هنر از ابتدای زندگی بشر از زمانی که روی سنگ حکاکی می‌کرد، با او بوده است. هنر قلم زنی، حکاکی و طراحی روی فلزات می‌باشد. حال ممکن است آن فلز مس، نقره و آلیاژ‌های آن‌ها یا طلا و برنج باشد. در مغازه‌های صنایع دستی اصفهان ممکن است رگه‌های این هنر را روی گلدان ها، ظروف و ... ببینید.

خاتم کاری: پیشینگی این هنر به دوره صفویان بر میگردد. در واقع مزین کردن ظروف با مثلث‌ها و ایجاد طرح را خاتم کاری می‌گویند. ممکن است جنس ماده‌ای که به وسیله‌ی آن خاتم کاری می‌کنند، از عاج یا استخوان یا از جنس طلا و چوب باشد. خاتم کاری نه تنها روی ظروف، بلکه روی گلدان ها، قاب عکس‌ها و جعبه‌ها هم پیاده می‌شود.

میناکاری: نقوشی که به رنگ آبی روی ظروف مشاهده می‌شوند، تحت عنوان میناکاری در صنایع دستی اصفهان کاربرد دارد. رنگ آبی‌ای که در این هنر استفاده می‌شود، اکسید فلزات و نمک‌ها می‌باشد. این تزئینات در حرارت انجام می‌گیرند.

آثار تاریخی موجود در اصفهان عمدتا به دوره‌ی صفویان تعلق دارد. این آثار جنبه‌ی گردشگری و توریستی دارند. چندمورد از این آثار عبارتند از:

کاخ چهلستون: این کاخ در دوره صفوی و زمان پادشاهی شاه عباس اول ساخته شد. کاخی بسیار زیبا که در واقع دارای بیست ستون است. شهرت کاخ به این نام، به این دلیل است که تصویر این بیست ستون در آب حوض می‌افتد.

میدان نقش جهان: این میدان که در زمان شاه عباس اول صفوی بنا شد، در مرکز شهر اصفهان قرار دارد. در چهار جهت این میدان می‌توانیم چهار شاهکار تاریخی را ببینیم. در شمال، سر در بازار قیطریه و در جنوب، مسجد امام و در شرق، مسجد شیخ لطف الله و در غرب، کاخ عالی قاپور قرار دارد.

بازار قیطریه: این بازار به بازار صنایع دستی اصفهان مشهور است و دکان‌هایی قدیمی را در خود جای داده است. این بازار در دوره‌ی صفویه و قاجاریه بنا شد و حال به یکی از مراکز تجاری اصفهان تبدیل شده است.

مسجد امام: مسجد امام نه تنها معماری فوق العاده‌ای دارد، بلکه دارای یک ویژگی برجسته نسبت به مساجد دیگر می‌باشد. اگر در مرکز گنبد صحبت کنید، بازتاب صدای شما در کل صحن طنین انداز خواهد شد.

مسجد شیخ لطف الله: به طور کلی فضای خیال انگیز و کاملا متفاوتی را نسبت به تمامی مساجد دارد. این مسجد مناره و صحن ندارد و ورودی آن کاملا ماهرانه کاشی کاری شده است. در مجموع فضایی را ایجاد کرده که چشم‌های هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

کاخ عالی قاپور: این کاخ ساختمانی است دارای شش طبقه، که در قرن یازدهم ساخته شد. این شش طبقه توسط راه پله‌ای مارپیچ به هم متصل است. در طبقه ششم تالاری وجود دارد که گچ بری‌های استادانه‌ای در آن به کار برده شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *