صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات مهم درباره ترامادول

۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱:۰۱
کد خبر: ۶۰۷۳۶۳
این یک مسکن بسیار قوی برای درد می‌باشد.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، به عنوان یک داروی مخدر برای آرام کردن درد استفاده می‌شود. این دارو روی مغز تاثیر می‌گذارد و آن را مجاب می‌کند، درد را کاهش دهد.

نحوه مصرف:

طبق دوز تجویز شده توسط پزشک در فواصل ۴ تا ۶ ساعته دارو را مصرف کنید. اگر دارو به شکل مایع بود حتما از سرنگ دارویی برای اندازه گیری دقیق استفاده کنید. تحت هیچ شرایطی از قاشق غذاخوری برای مصرف این دارو استفاده نکنید.

احتیاط ها:

  • برای جلوگیری از حالت تهوع، آن را همراه غذا مصرف کنید.
  • حداکثر دوز مصرفی در روز برای بزرگسالان ۴۰۰ میلی گرم و برای افراد مسن بالای ۷۵ سال، ۳۰۰ میلی گرم است.
    واکنش کودکان نسبت به بزرگسالان در خصوص مصرف این دارو شدیدتر است و می‌تواند موجب خواب آلودگی یا گیجی شدید شود.
  • اگر هنگام بروز درد منتظر شوید که درد وخیم‌تر شود، سپس از دارو مصرف کنید، ممکن است دارو روی درد و تسکین آن تاثیر نداشته باشد.
  • در صورتی باردارهستید، نوزاد شیرخوار دارید یا حتی قصد بارداری دارید، به هیچ عنوان از این دارو مصرف نکنید و در خصوص روند درمان به پزشک مراجعه کنید.
  • ترامادولی که از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شود، می‌توان در کودک ایجاد گیجی، سختی تنفس، حساسیت به سر و صدا و خواب آلودگی کند و برای نوزاد تازه متولد شده، اعتیاد آور باشد.
  • این دارو با دارو‌های افیونی هم، چون پنتازوسی، نالفوپین، بوتورورفانول و نالترکسون تداخل دارد و ایجاد اختلال می‌کند. از مصرف آن‌ها باهم خودداری کنید.
  • از آن جایی که ترامادول نوعی داروی مخدر می‌باشد، احتمال این که نسبت به دارو‌های گوناگون واکنش دهد یا این که دارو‌های دیگر اثر درمان را از بین برند، بسیار زیاد است. بهتر است مصرف هر گونه داروی گیاهی، مواد غذایی غیر معمول، ماری جوانا و حتی مسکن‌های ساده را به پزشک خود اطلاع دهید و در خصوص مصرف آن‌ها با ترامادول با پزشک مشورت کنید.
  • مصرف این دارو ممکن است روی جواب آزمایش‌های شما تاثیر بگذارد. مصرف خود را به پرسنل آزمایشگاه اطلاع دهید.
  • اگر از دوز‌های بالای این دارو استفاده کرده اید، اگر به طور ناگهانی مصرف را قطع کنید، احتمال این که مشکلات جدیدی برای شما پیش بیاید زیاد است. قبل از قطع دارو با پزشک مشورت کنید، تا به طور تدریجی، دوز را پایین آورده و سپس آن را قطع کند.
  • در صورت استفاده‌ی طولانی مدت از دارو، امکان عدم پاسخ گویی مناسب وجود دارد.
  • در صورت حساسیت به این دارو به پزشک اطلاع دهید.
  • به اشتراک گذاشتن این دارو، با دیگران غیر قانونی است.
  • در صورت مصرف بیش از اندازه از ترامادول فورا با پزشک تماس بگیرید و اگر داروی نالوکسان در دسترس دارید، از آن استفاده کنید.
  • در صورتی که این داروی برای شرایط خاص درمانی شما تجویز شده است، در آینده برای مشکلات دیگر، به طور خودسرانه از آن استفاده نکنید.
  • اگر یک دوز مصرفی را از دست دادید، تحت هیچ شرایطی آن را مصرف نکنید.
  • اگر بیماری‌هایی هم، چون اختلالات مغزی (آسیب به سر، تومور و تشنج)، مشکلات تنفسی (آسم و انسداد مزمن ریوی)، سابقه مصرف مواد، مشکلات معده و روده (یبوست، انسداد و اسھال ناشی از عفونت)، مشکل در ادرار (بزرگ شدن پروستات)، بیماری کیسه صفرا، بیماری کلیوی و کبدی، بیماری لوزالمعده (پانکراس)، اختلالات روانی (گیجی، افکار خودکشی، افسردگی) و چاقی را دارید، مصرف ترامادول به شما توصیه نمی‌شود.

محل نگه داری و روش دور ریز:

در دمای اتاق، دور از رطوبت و نور نگھداری شود. دارو را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگه دارید. برای دور ریختن آن، دارو را در چاه دستشویی بریزید و آنھا را داخل زھکشی نریزید.

عوارض:

ممکن است در طول مصرف این دارو همه‌ی عوارض احتمالی، برای مصرف کننده رخ ندهد. در صورت مشاهده عوارض جدی و پایدار فورا به بیمارستان مراجعه کنید. اگر متوجه‌ی علائم آلرژی به این دارو شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید. عوارضی که در صورت آلرژی ظاهر می‌شوند، شامل بثورات پوستی، خارش، تورم زبان، گلو و صورت، مشکل در تنفس و سرگیجه شدید می‌باشد.

عوارض جانبی شایع:

حالت تهوع، استفراغ، یبوست، سرگیجه، تنفس سخت، علائم فوق کلیوی، مشکل در ادرار، شکم درد و معده درد، کاهش وزن شدید، توهم، تغییرات خلقی و رفتاری، خستگی غیر معمول، سردرد، تشنج و خواب آلودگی.

کار‌هایی که برای درمان عوارض ایجاد شده می‌توان انجام داد:

یبوست: آب کافی بخورید، ورزش کنید و فیبر رژیمی بخورید.
سرگیجه: هنگام برخواستن، به آرامی بلند شوید.

عوارض مصرف بیش از حد:

تنفس کند، کند شدن ضربان قلب، کما و تشنج.


برچسب ها: دارو درمان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *