نوروز در خانه بمانیم/با آغاز بهار ۱۳۹۹ تمامی خانههای ایرانی نورانی میشود
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مرتضی خدمتکار گفت: با توجه به وضعیت ایجاد شده در یک ماه اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا و خانه نشینی مردم، تصمیم گرفتیم تا فعالیتهای دینی و قرآنی را از فضای فیزیکی موجود به فضای مجازی انتقال دهیم و طرح خانههای نورانی در راستای توسعه فعالیت معنوی و قرآنی در فضای مجازی اجرا میشود.
وی افزود: امروز تمام فعالیتهای مردم تقریبا در گوشیهای تلفن همراه دنبال میشود و بسیاری از افراد در طول شبانه روز با تلفن همراه، علاقههای خود را دنبال میکنند. ما نیز به عنوان متولی در حوزه فرهنگ و فعالیتهای قرآنی و دینی به ویژه با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی برای فعالیت در فضای مجازی، وظیفه داریم که در این حوزه فعالیت بیشتری داشته باشیم.
خدمتکار اضافه کرد: تولید محتوا و انتشار و همچنین بازنشر محتوای قرآنی را به صورت جدی در فضای مجازی دنبال میکنیم و از همان زمانی که عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به عهده گرفت، این موضوع به عنوان یکی از رویکردهای مهم شمرده شد.
وی افزود: اگرچه در گذشته حمایتهایی از برنامههای قرآنی در فضای مجازی داشتیم، ولی طرح خانههای نورانی به عنوان اولین کار رسمی برای حضور جدی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است. البته، چون در آغاز طرح هستیم ممکن است مشکلات و ضعفهایی در مسیر اجرا بوجود آید، ولی تلاش میکنیم تا با آسیب شناسی طرح، اصلاحات لازم انجام شود.
مشاور ارتباطات معاونت قرآن ادامه داد: بخشی از برنامههای این طرح، تولیدی است که به سفارش این معاونت صورت میگیرد و برخی نیز بازتولید محتوایی است که از طریق جشنوارههای مختلف آیات در سه سال گذشته تولید شده است. البته راهبری این طرح با این معاونت است، ولی مجموعههای مردمی کار را تولید میکنند و پخش و بازنشر آن نیز به عهده سازمانهای مردم نهاد است.
وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت رسانهها به ویژه صدا و سیما گفت: رادیو قرآن در ساعتهای مختلف برنامههای طرح خانههای نورانی را پوشش رسانهای میدهد و شبکه قرآن نیز اعلام آماگی کرده تا برنامههایی را پخش کند.
به گفته خدمتکار، این طرح از اول تا ۳۱ فروردین با همکاری و مشارکت رادیو قرآن و شورای عالی قرآن اجرا میشود و علاقه مندان میتوانند در شبکههای مجازی مانند اینستاگرام، بله، ایتا و سروش ثبت نام کنند.
خدمتکار افزود: با توجه به این که بیشتر فعالان قرآنی دارای گروههای فعال در شبکههای اجتماعی هستند از فعالان و مدیران موسسات قرآنی انتظار داریم تا به معرفی هشتک (کلیدواژه) خانههای قرآنی در فضاهای مختلف بپردازند و زمینه حضور بیشتر مردم به ویژه نوجوانان و جوانان فراهم شود.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته آثار هنری و پژوهشی مفیدی شامل آثار مکتوب، دیجیتال، کلیپ و فیلمهای کوتاه در موسسات و مراکز قرآنی تولید شده که شاید تاکنون امکان معرفی آن فراهم نشده و خانههای نورانی فرصت خوبی برای معرفی این آثار به جامعه مخاطب است.
خدمتکار با اشاره به برنامههای این طرح گفت: مسابقه معارفی قرآن و عترت شامل تلاوت و حفظ قرآن، معارف و تفسیر قرآن، اخلاق در قرآن، معارف نهج البلاغه و معارف صحیفه سجادیه است و هر روز پنج کلیپ دو دقیقهای در قالب یک بسته معارفی در فضای خانههای نورانی منتشر میشود تا افراد بتوانند از این معارف استفاده کنند.
وی اظهار داشت: در کنار انتشار این معارف، مسابقه خانههای نورانی برگزار میشود و هر روز پنج سوال مطرح میشود که از هر کلیپ یک سوال مطرح خواهد شد و هر روز به ۱۰ نفر به قید قرعه جوایزی اهدا میشود.
خدمتکار اضافه کرد: این مسابقه به صورت خانوادگی طراحی شده تا همه افراد خانواده بتوانند با مشارکت یکدیگر در آن شرکت کنند و ۱۰ جایزه ویژه به خانوادههایی اهدا میشود که در تمام ۳۰ روز این مسابقه شرکت کرده باشند و بیشترین امتیاز را کسب کنند.
وی پخش زنده تلاوتهای قاریان ممتاز بین المللی کشورمان را بخشی از این طرح دانست و گفت: هر روز به مدت ۲۰ دقیقه قبل از اذان مغرب تلاوت زنده یکی از قاریان ممتاز به عنوان تلاوت اذانگاهی در اینستاگرام را خواهیم داشت.
خدمتکار افزود: با توجه به این که امکان و فرصت دید و بازدید حضوری برای جامعه قرآنی و مردم فراهم نیست از بستر خانههای نورانی امکانی فراهم میشود تا ارتباط میان مردم و چهرههای قرآنی ایجاد شود و گپ و گفتهای صمیمی با نخبگان و پیشکسوتان قرآنی را در برنامه داریم.