صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۲ اپیزود از برتری نظامی ایران در برابر آمریکا/ چرا سردمداران کاخ‌سفید از رویارویی نظامی با ایران هراس دارند؟

۱۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۶۰۶۷۷۴
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خوی تجاوز و کشتار در ذات سردمداران رژیم تروریستی آمریکاست و جمهوریخواه و دموکرات هم ندارد؛ هر رئیسی در صدر رژیم آمریکا قرار گیرد، چنانچه توان و امکان داشته باشد، در حمله نظامی به کشور هدف تردید نمی‌کند؛ اما چرا با وجود تهدید‌های مکرر به حمله نظامی علیه ایران، آمریکایی‌ها از انجام این کار بازماندند؟

گروه سیاسی ؛ طی سال‌های اخیر، سردمداران رژیم آمریکا، چندین بار لاف تهدید نظامی علیه ایران را به زبان رانده‌اند؛ اوباما با جمله «همه گزینه‌ها روی میز است» و ترامپ با ادبیات گانگستری‌تر، بار‌ها کشور ما را تهدید به حمله نظامی کرده‌اند، اما این تهدیدات در حد همان لاف‌زنی باقی ماند و هیچگاه وجه عملیاتی نیافت.

خوی تجاوز و کشتار در ذات سردمداران رژیم تروریستی آمریکاست و جمهوریخواه و دموکرات هم ندارد؛ هر رئیسی در صدر رژیم آمریکا قرار گیرد، چنانچه توان و امکان داشته باشد، در حمله نظامی به کشور هدف تردید نمی‌کند؛ اما چرا با وجود تهدید‌های مکرر به حمله نظامی علیه ایران، آمریکایی‌ها از انجام این کار بازماندند؟ پاسخ به این سوال واضح است و آنرا باید در اقتدار بازدارندگی دفاعی و نظامی ایران دانست.

بودجه نظامی آمریکا، بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار است، این در حالی است که بنا به گفته ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، بودجه دفاعی ایران، فقط ۱۶ میلیارد دلار است؛ با این وجود استراتژی نظامی و دفاعی ایران به قدری اقتدارآمیز و قتدرتمندانه است که رژیم تا بن دندان مسلحی نظیر آمریکا را آچمز کرده است و یانکی‌ها علی‌رغم تهدیدات مضحک‌شان، حتی به مخیل خود نیز حمله به ایران را نمی‌گنجانند.

شکست و ازاله گروه تروریستی - تکفیری داعش به دست با کفایت رزمندگان محور مقاومت که با پرچمداری ایران اسلامی صورت گرفت، عمق ناتوانی آمریکا در رویارویی استراتژیک با ایران را بر همگان آشکار کرد. وقتی داعش به عنوان ابزار دست آمریکا، توسط محور مقاومت به طلایه‌داری ایران سقوط کرد؛ آمریکایی‌ها در حرکتی مذبوحانه و مغایر با قواعد بین‌المللی، نام سپاه پاسداران را در فهرست خودساخته گروه‌های تروریستی قرار دادند؛ امری که از قضا در تعیین معادلات استراتژیک، آسیب‌پذیری نظامیان متجاوز و تروریست آمریکایی در منطقه ما را بیشتر کرد و این نکته‌ای بود که استراتژیست‌های جنگی و حتی کهنه سربازان میدانی آمریکایی - که سابقه حضور در منطقه ما را داشتند- نیز  بر آن تاکید کردند.

استراتژیست‌ها و تصمیم‌سازان نظامی و سیاسی آمریکا به خوبی می‌دانند که ایران اسلامی قدرت اول منطقه ژئواستراتژیک غرب آسیاست و مراکز استقرار و منافع آمریکایی‌ها در دسترس قدرت آشکار و پنهان دفاعی جمهوری اسلامی ایران است، لذا کوچکترین حماقتی از سوی آمریکایی‌ها با پاسخ محکم، غیر قابل تصور و پشیمان‌کننده نیروهای مسلح ایران اسلامی مواجه می‌شود.

در تیررس بودن پایگاه‌های آمریکایی‌، یک شعار و تبلیغ نیست بلکه از واقعیت‌های صحنه میدانی منطقه غرب آسیا نشئت می‌گیرد. آمریکا در منطقه ما، ۳۷ پایگاه نظامی ثابت و ۷۰ پایگاه نظامی شناور با ده‌ها هزار کادر دارد؛ همه این پایگاه‌ها تحت اشراف نیرو‌های نظامی ایران اسلامی است و زیر ضربه قرار دادن آن‌ها برای غیورمردان نظامی ما کار چندان دشواری نیست. فقط در پایگاهی واقع در جنوب یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، ۱۰ هزار نیروی آمریکایی مستقر است به انضمام تجهیزات صد‌ها میلیون دلاری.

طی سالی که گذشت، رخدادهایی به وقوع پیوست که برای همگان حتی مجذوبان قدرت پوشالی آمریکا، عمق ضعف و فَترت نظامی آمریکا در برابر ایران نمایان شد.

اپیزود اول؛ سرنگونی پهپاد متجاوز
ساعت ۱۴ دقیقه بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸، پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری «گلوبال هاوک» آمریکا در شرایطی که بر خلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده بود، در نهایت پنهان کاری، از پایگاه الظفره در نزدیکی ابوظبی امارات به هوا برخاست و به حریم هوایی ایران اسلامی تجاوز کرد.

این پهپاد متجاوز آمریکایی در ساعت ۰۴:۰۵ در حوالی منطقه «کوه مبارک» واقع در شرق استان هرمزگان، در کرانه دریای عمان، هدف سامانه پدافندی سوم خرداد نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و منهدم شد.

بخش‌هایی از این پهپاد گرانقیمت آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران در جایی که هدف قرار گرفته بود، توسط متخصصان ایران بازیابی شد.

منهدم شدن «گلوبال هاوک» این پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی توسط سامنه پدافندی سوم خرداد ایران اسلامی، موجب حیرت متخصصان نظامی جهان شد؛ چرا که این پهپاد متجاوز آمریکایی رادار گریز بود و به عنوان دوربردترین پرنده عملیاتی جهان شناخته می‌شد؛ این پهپاد متجاوز، توان حمل یک محموله ۹۰۰ کیلوگرمی حاوی سنسور‌های شناسایی را داشت و می‌توانست به مدت ۳۰ ساعت بدون نیاز به سوخت گیری تا ارتفاع ۶۵ هزارپایی پرواز کند.

بر همین اساس «اولریکه فرانک» متخصص آمریکایی کاربرد‌های نظامی پهپاد‌ها در گفت‌وگویی، با «دردناک» خواندن سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط پدافند هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان هرمزگان، تصریح کرد که تصور این بود که این پهپاد هدف قرار نخواهد گرفت، اما آمریکا وجهه خود را از دست داد.

سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، نخستین مقام ایران اسلامی بود که به انهدام پهپاد آمریکایی واکنش نشان داد و صبح روز پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ در کنگره شهدای استان کردستان، گفت: این یک پیام واضح و صریح و دقیق بود و آن اینکه مرز‌های سرزمین ایران خط قرمز ماست و مدافعان این مرز‌ها هر دشمنی که به این مرز‌ها تعرض کند را نابود می‌کنند و دشمن متجاوز، برنخواهد گشت و نابود خواهد شد.

سردار «امیرعلی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، طی توضیحات مشروحی با بیان اینکه در دو مرحله و چندین نوبت به این پهپاد متجاوز آمریکایی اخطار داده شد، عنوان کرد: این هواپیمای بدون سرنشین سیستم‌هایی دارد که موقع تماس، اطلاعات را به ایستگاه‌های مرکزی خود مخابره می‌کند؛ آن‌ها پاسخی ندادند. آخرین بار توسط قرارگاه پدافند در ساعت ۳:۵۵ اخطار داده شد و وقتی که از آب‌های سرزمینی ما دور نشدند، ساعت ۴:۰۵ آن را سرنگون کردیم.

سردار حاجی‌زاده همچنین در حاشیه نمایش قطعات پهپاد ساقط شده آمریکایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همراه با پهپاد آمریکایی یک هواپیمای p۸ آمریکایی نیز بود که این هواپیما ۳۵ نفر سرنشین داشت. این هواپیما نیز به مرز‌های هوایی ما تعرض کرده بود و ما می‌توانستیم آن را مورد هدف قرار بدهیم، اما این کار را نکردیم؛ چراکه هدف ما از سرنگونی پهپاد آمریکایی اخطار به نیرو‌های تروریست آمریکایی بود.

اما واکنش آمریکایی‌ها از همان نخستین دقایق مخابره خبر انهدام پهپاد متجاوزشان، همراه با حیرت و ترس و استیصال بود؛ آسوشیتدپرس صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، نوشت: بیل اوربن، سخنگوی سنتکام (تروریست‌های آمریکایی مستقر در غرب آسیا) حاضر به اظهار نظر در مورد سقوط گلوبال هاوک نشده است. اما این سخنگوی نظامی آمریکا تصریح کرده، هیچ پهپاد آمریکایی بر فراز قلمرو هوایی ایران نبوده است!

اما دقایقی بعد از آن، پنتاگون وزارت جنگ رژیم آمریکا، طی بیانیه‌ای ضمن تایید منهدم شدن پهپاد گلوبال هاوک، مدعی شد این پهپاد در خارج از مرز‌های ایران هدف قرار گرفته است!

سپس در همان صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، «سی ان ان» گزارش داد بنا بر اعلام کاخ سفید، «دونالد ترامپ» رئیس رژیم آمریکا، دو بار درباره پهپاد ساقط شده آمریکا، گزارش توجیهی دریافت کرده است. بنا بر گزارش «سی‌ان‌ان» در همان نخستین ساعات صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، جلسه‌ای در اتاق امنیتی کاخ سفید با محوریت تصمیم گیری در مورد پهپاد ساقط شده گلوبال هاوک، با حضور «پاتریک شاناهان» سرپرست مستعفی وزارت جنگ آمریکا و «مارک اسپر» سرپرست فعلی وزارت جنگ این کشور تشکیل شد.

اقدام بعدی آمریکایی‌ها برای اعاده حیثیت از دست رفته نظامی‌شان در ماجرای انهدام گلوبال هاوک، ترتیب دادن جلسه‌ای ۹۰ دقیقه‌ای در کاخ سفید با حضور سران کنگره و مقامات اطلاعاتی و نظامی بود.

ساعتی پس از این جلسه، رسانه‌های آمریکایی از جمله «نیویورک تایمز» گزارش دادند که ترامپ ابتدا تصمیم گرفته بوده در واکنش به انهدام پهپاد آمریکا، یک حمله تلافی‌جویانه به ایران کند؛ اما بعد تصمیمش را عوض کرد. در تصمیم اولیه قرار بود این حمله تا قبل از سحرگاه جمعه (۳۱ خرداد ۱۳۹۸) به وقت ایران انجام شود، اما بعد به فرماندهان نظامی گفتند که حمله لغو شده است.

این خبرسازی رسانه‌های آمریکایی چیزی بیشتر از یک شوی تبلیغاتی برای اعاده حیثیت نظامی آمریکایی‌ها نبود؛ حیثیتی که در ماجرای انهدام گلوبال هاوک، به عیان‌ترین شکل ممکن بر باد رفته بود. نشان به آن نشان که «نانسی پلوسی» و «چاک شومر» از سران دموکرات کنگره آمریکا که در جلسه ۹۰ دقیقه‌ای کاخ سفید، حضور داشتند، اعلام کردند در جلسه مزبور، چیزی در مورد «حمله تلافی‌جویانه» نشنیدند.

اما پس از این نمایش رسانه‌ای آمریکایی‌ها برای کاستن از افتضاح نظامی‌شان در تجاوز به حریم هوایی ایران که با پاسخ کوبنده پدافند هوایی ایران اسلامی مواجه شده بود، پرده دوم این بازی رسانه‌ای به نمایش درآمد و این بار خبرگزاری رویترز بازوی انگلیسی پروپاگاندای رژیم آمریکا در خبری سراسر کذب مدعی شد، ترامپ پنجشنبه شب (۳۰ خرداد ۹۸) به وقت تهران از طرق یک مقام عمانی به مقامات ایران پیام داده که تهران فرصت محدودی برای مذاکره دارد و اِلا حمله قریب‌الوقوعی از جانب آمریکا صورت می‌گیرد؛ این خبرسازی رویترز بلافاصله از جانب یک مقام آگاه در کشورمان تکذیب شد. هر چند با گذشت چندین ساعت بر خلاف لاف‌زنی این بازوی رسانه‌ای آمریکا، نه خبری از حمله قریب‌الوقوع شد و نه خبری از پاسخ ایران برای مذاکره!

در آخر، جمعه شب ۳۱ خرداد ۹۸، از آمریکا خبر رسید که ترامپ در مصاحبه با «ان بی سی» مجدد التماس مذاکره با ایران را کرده است؛ در واقع حدود ۴۸ ساعت لاف‌زنی تهدیدگونه آمریکایی‌ها در واکنش به انهدام پهپاد متجاوزشان توسط پاسداران و مرزداران ایران اسلامی، در نهایت مجددا به التماس ترامپ ختم شد.

اپیزود دوم؛ با خاک یکسان شدن عین‌الاسد
ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸ یعنی درست ۱۲۰ ساعت پس جنایت آمریکایی‌ها در ترور ناجوانمردانه حاج قاسم، وعده صادق مقامات کشورمان محقق شد و پایگاه آمریکایی عین‌الاسد در استان الانبار واقع در غرب عراق و نزدیک مرز سوریه، مورد اصابت ۱۳ فروند موشک از نوع موشک‌های «فاتح» و «قیام» نیروی هوافضای سپاه پاسداران قرار گرفت. در جریان این حمله غیورانه، چندین دستگاه تجهیزات و ادوات جنگی پیشرفته آمریکایی‌ها منهدم شد و تروریست‌های آمریکایی بسیاری تلف شدند.

ساعاتی پس از این حمله کوبنده سپاه ایران اسلامی به پایگاه تروریست‌های آمریکایی در عین‌الاسد، یعنی در صبح چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸ به وقت تهران، شورای امنیت ملی آمریکا در واشنگتن برای بررسی ابعاد حمله به عین‌الاسد، تشکیل جلسه داد و منابع آمریکایی اعلام کردند ترامپ بعد از این جلسه، نشست خبری مهی برگزار می‌کند. جلسه شورای امنیت ملی آمریکا پایان یافت، اما خبری از نشست خبری مهم! ترامپ نشد.

سرانجام چهارشنبه شب (به وقت تهران) ۱۸ دی ۹۸، حدود ۱۸ ساعت پس از ویران شدن یکی از مجهزترین و بزرگترین پایگاه‌های خارجی آمریکا یعنی عین‌الاسد توسط موشک‌های سپاه پاسداران، نشست خبری ترامپ برگزار شد. رئیس رژیم آمریکا در این نشست خبری در حالیکه صدایش می‌لرزید و تپق‌های بیشمار ناشی از ترس در سخنانش هویدا بود، تلویحا دست‌های خود را به نشانه تسلیم بالا برد و اعلام کرد: واکنشی به حمله ایران نشان نمی‌دهیم و مایلیم با ایران بر روی اشتراکات کار کنیم!

ترامپ البته در همین نشست خبری (چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸) خود به دروغی آشکار نیز متوسل شد و مدعی شد: حمله ایران به عین‌الاسد، خسارات مختصری داشته است!

این نشست خبری ترامپ از دو بُعد مورد توجه تحلیلگران جهانی قرار گرفت؛ نخست از این بُعد که ترامپ آشکارا در مقابل قدرت ایران وادار به عقب‌نشینی شد و دوم از این بُعد که ترامپ در مورد تلفات نیرو‌های آمریکایی در حمله به عین‌الاسد، به دروغ متوسل شد. 

دروغ‌های ترامپ و سایر مقامات آمریکایی در مورد تلفات نیروهای متجاوز آمریکایی در عین‌الاسد، چندین بار دیگر تکرار شد، تا اینکه در اوایل اسفند ۹۸، پنتاگون رسما اعلام کرد که تعداد نظامیان آمریکایی که در انتقام موشکی ایران، آسیب مغزی دیدند به ۱۱۰ نفر رسیده است.

سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، روز پنج شنبه ۱۹ دی ۹۸ در تشریح عملیات موشکی علیه پایگاه تروریست‌های آمریکایی در عین‌الاسد، در بخشی از سخنانش گفت: بعد از عملیات سپاه، حداقل ۹ سورتی پرواز هواپیما‌های سی ۱۳۰، از عین‌الاسد زخمی‌ها را به اردن و رژیم صهیونیستی تخلیه کردند که اسنادش موجود است؛ همچنین تعداد زیادی بالگرد شینوک، زخمی‌های آمریکایی‌ها را به بیمارستان آمریکایی‌ها در بغداد منتقل کردند. اگر چه ما در این عملیات به دنبال کشتن آمریکایی‌ها نبودیم، اما می‌دانیم در نتیجه حمله سپاه به عین‌الاسد، آمریکایی‌ها کشته‌های زیادی داده‌اند و پنتاگون هم اعلام کرده که در حال برآورد خسارت‌ها و شمار کشته‌ها هست.

اگر چه مصادیق شکست نظامی آمریکا از ایران طی سال گذشته و سال‌های گذشته، بسیار متکثر و پرتعداد است؛ اما همین دو حادثه «گلوبال‌هاوک» و «عین‌الاسد»، دست برتری نظامی ایران در برابر رژیم تروریستی آمریکا را به همه جهانیان به اثبات رساند.


برچسب ها: آمریکا ایران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *