صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کرونا و به خطر افتادن جان هزاران مهاجر در مرز آمریکا

۰۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۶۳۶۹
الجزیره در گزارشی به موضوع شیوع کرونا در میان اردوگاه‌ های مهاجران در مرز آمریکا و مکزیک پرداخته و نوشته است که این ویروس جان هزاران مهاجر را به خطر انداخته است.
به گزارش گروه بین الملل ، ویروس کرونا که قبل از آغاز سال جدید در کشور چین در شهر ووهان شیوع پیدا کرد در مدت زمان کوتاهی خود را به سراسر جهان رساند و به یک اپیدمی جهان مبدل شد.  

این ویروس باعث شد تا بسیاری از دولت‌ها برای جلوگیری از گسترش و شیوع آن دست به تمهیدات بازدارنده از جمله بستن مرزها، قرنطینه کردن شهر‌ها و تعطیلی مدارس و جلوگیری از تجمعات در اماکن عمومی بزنند.  

 اما موضوع نگران کننده وضعیت مهاجران در مرز کشور‌های مختلف به ویژه مرز جنوبی آمریکا است که هزاران مهاجر در آنجا هستند و کمترین امکانات بهداشتی را برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس را در اختیار دارند.
 
با شدت یافتن اپیدمی کرونا نگرانی وضعیت مهاجران در مرز آمریکا و مکزیک نیز روز به روز شدت می‌یابد.  

یکی از پزشکانی که در اردوگاه‌های مهاجران فعالیت می‌کند هشدار داده است در صورتی که ویروس کرونا به محل نگهداری مهاجران برسد یک فاجعه رخ خواهد داد.  

بر اساس آمار‌ها در حدود ۲۵۰۰ مهاجر و پناهجو در هزاران چارد در اردوگاه‌های موقت مرزی آمریکا زندگی می‌کنند.  

آخرین سیاست مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بار دیگر باعث شد تا هزاران مهاجر در مکزیک در مکانی نا امن و پر خطر در انتظار جلسه دادگاه مهاجرتی خود در آمریکا باشند.

دونالد ترامپ در اوایل ماه مارس گفت که در نظر دارد مرز جنوبی آمریکا را به دلیل شیوع ویروس کرونا ببندد و همین امر باعث می‌شود تا بسیاری از پزشکان و پرستاران داوطلب که در اردوگاه های  مهاجران فعالیت می‌کنند نتوانند از مرز عبور کرده و پشت مرز بمانند.  

پزشکان داوطلب که در اردوگاه‌های مهاجران خدمت می‌کنند می‌گویند شایع‌ترین بیماری‌ها در میان مهاجران سردرد، مشکلات تنفسی بیماری‌های دستگاه گوارش است.  

 در حال حاضر ویروس کرونا به شدت در مکزیک در حال گسترش است. گفته می‌شود بیشترین خطر متوجه پزشکان و پرستاران داوطلبی است که از مرز آمریکا عبور می‌کنند و ممکن است متوجه نباشند آلوده به این ویروس هستند چرا که این افراد در بیمارستان‌هایی که در آمریکا با ویروس کرونا درگیر هستند فعالیت داشته و ممکن است مبتلا شده باشند.  

نکته دیگر آن است که در این اردوگاه‌ها امکانات برای تشخیص ویروس کرونا وجود ندارد و همچینن امکان آنکه افراد در این اقامتگاه‌های موقت قرنطینه شوند نیست چرا که برای قرنطینه کردن مبتلایان به فضای زیادی نیاز است.  

در سال مالی ۲۰۲۰ که از اکتبر ۲۰۱۹ آغاز شده تاکنون ۵ مهاجر در بازداشتگاه مهاجران آمریکا جان خود را از دست داده اند.

شمار مهاجران بازداشت شده در آمریکا در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» و در پی اتخاذ سیاست «تحمل صفر» به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.

اداره مهاجرت و گمرک آمریکا در سال گذشته ۵۱۰۸۵۴ مهاجر را دستگیر کرد؛ تعداد مهاجران دستگیر شده در سال ۲۰۱۸، رقم ۳۹۶۴۴۸ نفر بوده است؛ دولت آمریکا همچنین در سال‌های اخیر بازداشتگاه‌های مهاجران را در جنوب این کشور افزایش داده و اداره آن‌ها را به شرکت‌های امنیتی خصوصی واگذار کرد.

فقدان مراقبت‌های پزشکی و بی توجهی به سلامت جسم و روان مهاجران که منجر به وقوع مرگ و میر‌های زیادی از سال ۲۰۱۷ شده، سبب شکل گیری موج انتقاد علیه دولت ترامپ شد.

بیش از ۵۴ هزار مهاجر براساس قوانین مهاجرتی آمریکا ناچارند چند ماه را در مکزیک بمانند تا به درخواست آنان رسیدگی شود.

با وجود چالش‌های حقوقی که مهاجران با آن‌ها رو به رو هستند، یک دادگاه تجدید نظر فدرال اجازه داد تا سیاست مهاجرتی ترامپ ادامه یابد؛ این سیاست در مرز‌های جنوبی آمریکا در حال اجرا است و باعث شده تا هزاران مهاجر در شرایط خطرناکی قرار بگیرند.

این در حالی است که دونالد ترامپ، گفته بود که قصد دارد رسیدگی به جلسات دادگاه مهاجران را تسریع کند، اما سیاست منتظر ماندن مهاجران در شرایط ناامن در مکزیک مانع از رسیدگی به پرونده‎های مهاجران شده است.

گزارش‌های حقوق بشری نشان می‌دهد تنها در ماه اکتبر بیش از ۳۴۰ مورد گزارش عمومی از تجاوز، آدم ربایی و شکنجه در میان حوادثی بوده که مهاجران در مکزیک به دلیل انتظار برای دادگاه تجربه کردند.

وزارت بهداشت، درمان و خدمات انسانی آمریکا در اواخر ماه گذشته اعلام کرد در حدود ۱۳۵ کودک در بازداشتگاه‌های مرزی زندانی هستند که با خانواده‌ های خود به مرز آمریکا رسیدند و اکنون در این کشور تنها مانده‎ اند.

منتقدان که بسیاری از آن‌ها در کنگره وجود دارند پاسخ دولت آمریکا به وضعیت مهاجران در مرز را تشدید یک بحران بشر دوستانه در آمریکای مرکزی، نقض قوانین آمریکا و نقض هنجار‌های بین المللی حقوق بشر خواندند.
 
 

مقامات اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا در سال مالی ۲۰۱۹، ۷۶ هزار و ۲۰ مهاجر زیر سن قانونی را در مرز آمریکا و مکزیک دستگیر کردند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸ رکورد زده و ۵۲ درصد افزایش داشته است.

در حالی که سه چهارم کودکان مهاجر بدون همراه که تحت نظر مراقبت‌های فدرال قرار دارند ۱۵ سال یا کمتر سن دارند، نوزادان و کودکان چند ماهه نیز توسط اداره گمرک و مهاجرتی آمریکا بازداشت شده اند. آمار‌ها نشان می‌دهد از سپتامبر ۲۰۱۸، ۶ کودک در بازداشتگاه‌های مرزی آمریکا جان باختند.

کودکان مهاجر بدون همراه در اداره گمرک و مهاجرت آمریکا به کودکانی گفته می‌شود که سن آن‌ها زیر ۸ سال و بدون داشتن وضعیت قانونی است و اینکه این افراد هیچ پدر و مادر و یا سرپرست قانونی ندارند تا از آن‌ها مراقبت کنند.

این در حالی است که کودکان مهاجر لزوماً به تنهایی وارد آمریکا نمی‌شوند. بعضی از کودکان با اعضای خانواده به مرز می‌رسند و در آنجا از والدین خود جدا می‌شوند.

فقر و خشونت شایع افراد جوان را از آمریکای مرکزی به سمت مرز این کشور سوق می‌دهد، تا حدی که مهاجران گواتمالا، هندوراس و السالوادور، ۸۵ درصد از کودکان بدون همراه را که در مرز دستگیر می‌شوند، تشکیل می‌دهند.

رئیس جمهور آمریکا اقدامات سختگیرانه‌ ای را برای جلوگیری از ورود مهاجران به کشور اتخاد کرده است.
 
افزایش جدایی خانواده‌ های مهاجر از کودکان، تحت فشار قرار دادن سایر کشور‌ها برای بازداشت هر چه بیشتر مهاجران از جمله این موارد است.  

منتقدان می‌گویند که این اقدامات شرایط را برای کودکان بدون همراه نا امن کرده است. همچینن ازدحام بازداشتگاه‌های مرزی، گزارش‌های مربوط به سوء استفاده جنسی از کودکان و زنان و شرایط مراقبتی نامناسب که منجر به مرگ کودکان در مرز می‌شود همگی به اقدامات مهاجرتی ترامپ برمی گردد.


انتهای پیام/ 

برچسب ها: مهاجران امریکا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *