پسماندهای بیمارستانی کرونا باید در زباله سوز سوزانده شوند
محمود گلزاری استاد دانشگاه تهران درباره شیوه درست امحا زبالهها کرونایی در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه ، گفت: این زبالهها باید حتما سوزانده شود. در تهران زباله سوز ۲۰۰ تنی داریم و کل پسماندهای بیمارستانی تهران هم روزی کمتر از ۲۰۰ تن است و هم امکانات آن وجود دارد و هم امکان سوزانده شدن زبالهها وجود دارد.
گلزاری گفت: اگر زباله سوز نداشتیم میتوانستیم بگوییم امکانات را نداریم و باید آهک پاشی صورت بگیرد. قبل از اینکه این بیماری وجود داشته باشد از آهک پاشی که روش منطقی و درستی نیست انجام میشده و فعلا هم انجام میشود.
وی در ادامه درباره اینکه متولیان امر بحث آلودگی را مطرح میکنند؟ گفت: همین الان زبالههای دور ریز را در زباله سوز میسوزانند و هوای آن را هم تصفیه میکنند. پسماندهای بیمارستانی از نظر آلودگی و ویروس کرونا در دمای ۶۰ درجه از بین میرود دمای زباله سوز ۸۵۰ درجه است یعنی ۱۰ برابر قدرتی که برای از بین بردن کرونا نیاز است پس در خروجی دودکش هیچ وقت ویروسی نخواهیم داشت.
سازمان مدیریت پسماند تهران باید به این موضوع ورود کند
این استاد دانشگاه در ادامه گفت: مشکل این موضوع نگاه مدیریتی است. سازمان مدیریت پسماند تهران باید به این موضوع ورود کند. با این روند فعلی تمام افرادی که در مکانهای دفن زباله کار میکنند آلوده میشوند، ماشینهای شهرداری همگی ناقل بیماری هستند، خدماتیها شهرداری همه ناقل بیماری هستند و افرادی که زباله گرد هستند همگی ناقل هستند به این دلیل که پسماندهای بیمارستانی را به مدت یک ماه ایزوله نکردیم تا شهرداری آنها را از بیمارستان تحویل بگیرد و همان روز امحا کند.
یک باد تند تمام ویروس ها را پخش می کند
وی در ادامه بیان کرد: یک ریزگرد و باد تند در کهریزک داشته باشیم این ویروسها در همه جا پخش میشوند.
گلزاری گفت: زباله سوز تهران در دمای ۸۵۰ تا هزار ۱۰۰ درجه میتواند زباله بسوزاند و در خروجیها آلودگی نخواهیم داشت و علت اینکه با سوزاندن زباله در زباله سوزها موافقت نمیکنند این است که شرکتی که با شهرداری قرارداد بسته فقط در زمینه زبالهها ریجکتی ها یعنی زباله های دورز ریز قرارداد بسته و نه در زمینه زبالهها بیمارستانی و این کار اصلا هزینه هم برایشان در پی ندارد.