صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عضویت بیش از ۹۵۰ نفر در سامانه ایده / ارسال حدود ۷۰۰ ایده طی سه ماه

۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵:۰۵
کد خبر: ۶۰۶۱۹۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
سامانه ایده در هفته پژوهش در سال ۹۸، درحالی رونمایی شد که در فاصله سه ماه از راه اندازی آن ۹۵۰ نفر در این سامانه عضو شدند.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، ۲۶ آذرماه سال ۹۸، به مناسبت هفته پژوهش، سامانه ایده با حضور رییس قوه قضاییه رونمایی شد؛ سامانه‌ای که هدف از راه اندازی آن، دریافت ایده‌های مردمی و ارائه آن به دستگاه قضایی بود.

رئیس قوه قضاییه در آیین نکوداشت هفته پژوهش بر این نکته تاکید کرد که بحث پژوهش به عنوان یک ضرورت مهم به شمار می‌رود و اهمیت آن در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری مجموعه عظیمی مثل قوه قضاییه بر کسی پوشیده نیست. مهمترین ابزار قوه قضاییه علم و دانش است و این علم و دانش برای قاضی مهم است؛ لذا باید این دانش، به روز و به هنگام باشد.

در همین مراسم رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز بیان کرد: برای یک مرکز پژوهشی هیچ ثروتی بالاتر از این نیست که ببیند ثمره تحقیق و پژوهشش اجرایی می‌شود لذا نیاز است که ظرفیت‌ها شناسایی و از آن‌ها استفاده شود و اجرایی شدن پژوهش‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: به اندازه کافی استعداد‌هایی وجود دارند که باید به کار گرفته شوند، مکررا دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه برای انعقاد تفاهم نامه و همکاری به پژوهشگاه مراجعه می‌کنند تا فعالیت‌های پژوهشی صورت گیرد.

علم الهدی با تاکید بر اینکه باید نقش واسطه گری را به درستی اجرا کنیم و از ظرفیت نخبگان استفاده نماییم، خاطرنشان کرد: همچنین باید از پایان نامه‌ها حمایت شود و سامانه ایده که امروز رونمایی می‌شود بستری برای استفاده از ظرفیت نخبگان است.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه یادآور شد: گروه‌های مطالعات بین رشته‌ای نیز در پژوهشگاه قوه قضاییه راه اندازی شده است و از آیت الله رئیسی خواهش دارم که در قوه قضاییه، جایگاه تصمیم سازی را برای پژوهشگاه قرار دهند.

به گزارش ، سامانه ایده از زمان آغاز به کار یا استقبال زیادی همراه شد تاجایی که به فاصله سه ماه از راه اندازی آن، یعنی تا روز‌های پایانی سال ۹۸، حدود ۹۶۷ نفر در این سامانه عضو شدند.

همچنین بر اساس آمار مذکور بیش از ۶۹۸ ایده برای این سامانه ارسال شده است و تعداد ایده‌های ارزیابی شده اولیه در دبیرخانه سامانه ۵۰۴ ایده بوده است.

از سویی دیگر تعداد ایده‌های در حال بررسی توسط کارشناسان دبیرخانه سامانه ایده به عدد ۱۹۴ رسید و تعداد ایده‌های ارجاع شده به پژوهشکده‌ها یعنی همان ارجاع سیستمی شامل ۲۰۰ ایده بوده است.

بنابراین گزارش، مهمترین شاخص‌ها برای ارزیابی ایده‌ها نوآورانه بودن، امکانپذیر بودن، اثربخش بودن، معقول بودن موانع برای اجرا، ناظر به حل مسائل اولویت دار قوه قضائیه بودن، تکراری نبودن، دارای تبیین دقیق و شفاف بودن را شامل می‌شود.

در ارزیابی اولیه ۵ شاخص اصلی و در ارزیابی تخصصی بالغ بر ۲۰ شاخص مد نظر است. همچنین در فرآیند ارزیابی ایده‌ها نظرات کارشناسان خبره، اعضای هیات علمی پژوهشگاه، قضات با تجربه و مدیران مجرب دستگاه قضائی ملاک ارزیابی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *