صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از بوق زدن تا اسکیت سواری در معابر عمومی

۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۶۰۸۰
در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و می‌توانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و میتوانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

تاریخچه مقررات
اولین قانون در زمینه استفاده از وسایل نقلیه درتهران، سال ۱۲۸۵ هجری قمری تدوین شد که در آن به قوانین درشکه‌ها و دوچرخه‌ها اشاره شده بود.

پس از آن، اولین آئین نامه کامل قاونین راهنمایی و رانندگی سال ۱۳۱۸ به تصویب رسید. این آئین نامه در ۱۳ فصل و ۱۰۲ ماده تهیه شد و از آن به عنوان مادر قوانین راهنمایی و رانندگی یاد میشود.

پس از سال ها، این آئین نامه با توجه به تغییرات ایجاد شده در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مورد بازنگری قرار گرفت و در هشتم تیرماه ۱۳۸۴، آئین نامه جدید در ۲۲۳ ماده و ۲ پیوست در ۱۰ فصل به تصویب رسید.

در ادامه مواد ۱۸۴ تا ۱۹۴ از فصل دهم آئین نامه راهنمایی و رانندگی را می‌خوانید:

فصل دهم - مقررات مختلف‌
ماده ۱۸۴- استفاده از بوق‌های شیپوری، سوت بلبلی و به طور کلی هر نوع وسیله آگاهسازی صوتی باصدای ناهنجار و غیر عادی در مناطق مسکونی و همچنین زدن بوق ممتد یاغیر ضروری یا مکرر و یا زدنبوق در محل‌هایی که این عمل به وسیله علایم منع شدهاست، ممنوع است.استفاده از بوق برای مقاصدی مانند صدا زدن افراد، جلب توجه مسافر، اعلام حضور وباز کردن درب‌منزل، خداحافظی و مانند آن‌ها ممنوع است.
ماده ۱۸۵- وسایل نقلیه امدادی که مجاز به داشتن چراغ گردان یا آژیر خطر ویژه‌می‌باشند تنها هنگامی‌که برای انجام مأموریت‌های مهم و فوری در حرکتند، باید ازآن‌ها استفاده نمایند.
ماده ۱۸۶- وسایل نقلیه انتظامی و امدادی، هنگامی که برای انجام مأموریت فوری درحرکتند درصورت به کار بردن چراغ گردان ویژه اعلام خطر یا آژیر، تا حدودی که موجببروز تصادف نشود، مجاز به‌انجام اعمال زیر می‌باشند:
الف - توقف در محل ممنوعه
ب - تجاوز از سرعت مجاز و سبقت از سمت راست وسیله نقلیه دیگر
پ - عبور از طرف چپ راه و همچنین دور زدن در نقاط ممنوعه ت - گذشتن از چراغ قرمزیا رعایت‌نکردن علایم دیگر ایست، مشروط به این که از سرعت وسیله نقلیه در اینگونه محل‌ها تا حداقل امکان کاسته‌شود.
ماده ۱۸۷- در‌های وسایل نقلیه در حال حرکت باید به طور کامل بسته باشد و باز کردنآن‌ها پیش ازتوقف کامل مجاز نیست.
ماده ۱۸۸- اتومبیل‌های مدارس تنها هنگام سوار و پیاده کردن دانش آموزان حق استفادهاز علایم‌دیداری یاد شده در ماده (۶۰) را دارند.
ماده ۱۸۹- استفاده از لاستیک‌های فرسوده و غیر استاندارد در وسایل نقلیه ممنوعاست.هنگام برف و یخبندان و به طور کلی در صورت اعلام مقامات مرتبط و یا مأمورانراهنمایی و رانندگی ویا پلیس راه، رانندگی با وسیله نقلیه‌ای که چرخ‌های آن بهزنجیر و یا لاستیک یخ شکن مجهز نباشد، ممنوع‌است.
ماده ۱۹۰- راندن وسیله نقلیه‌ای که بیش از ظرفیت مندرج در کارت مشخصات، بار یامسافر گرفتهممنوع است.
ماده ۱۹۱- عبور وسایل نقلیه از میان دستجات ارتش یا مأموران انتظامی یا دانشآموزان یا تشییع‌کنندگان جنازه‌ها یا دیگر دستجات تشریفاتی و بوق زدن در این گونهموارد مجاز نیست.
ماده ۱۹۲- عبور وسایل نقلیه از پیاده رو‌ها و توقف آن‌ها روی پیاده رو ممنوع است.
ماده ۱۹۳- سوار شدن و سوار کردن اشخاص روی گلگیر یا رکاب یا سایر قسمت‌های بیرونیوسایل نقلیه ممنوع است.
ماده ۱۹۴- راندن و یا حرکت با اسکیت و اسکوتر و مانند آن‌ها درمعابر عمومی ممنوعاست، مگر درمسیر‌هایی که از سوی راهنمایی و رانندگی با نصب تابلو ویژه، مجازاعلام شده باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *