صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از رعایت فاصله طولی تا همراه داشتن گواهینامه

۱۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۶۰۶۰۷۲
در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و می‌توانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، در این گزارش با آئین نامه راهنمایی و رانندگی آشنا شده و میتوانید آموخته‌های خود را بازیابی کنید.

تاریخچه مقررات
اولین قانون در زمینه استفاده از وسایل نقلیه درتهران، سال ۱۲۸۵ هجری قمری تدوین شد که در آن به قوانین درشکه‌ها و دوچرخه‌ها اشاره شده بود.

پس از آن، اولین آئین نامه کامل قاونین راهنمایی و رانندگی سال ۱۳۱۸ به تصویب رسید. این آئین نامه در ۱۳ فصل و ۱۰۲ ماده تهیه شد و از آن به عنوان مادر قوانین راهنمایی و رانندگی یاد میشود.

پس از سال ها، این آئین نامه با توجه به تغییرات ایجاد شده در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، مورد بازنگری قرار گرفت و در هشتم تیرماه ۱۳۸۴، آئین نامه جدید در ۲۲۳ ماده و ۲ پیوست در ۱۰ فصل به تصویب رسید.

در ادامه مواد ۱۷۳ تا ۱۸۳ از فصل دهم آئین نامه راهنمایی و رانندگی را می‌خوانید:

فصل دهم - مقررات مختلف‌
ماده ۱۷۳- رانندگان وسایل نقلیه‌ای که در پشت سر وسیله نقلیه دیگر حرکت می‌کنند.موظفند فاصله‌مناسبی را برای جلوگیری از تصادف حفظ کنند.چگونگی رعایت فاصله مناسب به وسیله متن‌های آموزشی تهیه شده و با روش قاعده دوثانیه از طریق‌کتاب‌های آموزشی موضوع تبصره ماده (۹۷) این آیین‌نامه، به درخواستکنندگان گواهی‌نامه آموزش داده‌می‌شود.
ماده ۱۷۴- کامیون‌های بزرگ و وسایل نقلیه دیگری که دارای یدک‌های طویل هستند وهمچنین وسایل‌نقلیه‌ای که به صورت کاروان و دسته جمعی در یک ستون در جاده‌ها حرکت‌می‌کنند، هنگام عبور باید فاصله‌بیشتری با وسایل نقلیه جلوی خود داشته باشند بهطوری که وسیله نقلیه دیگری که از آن‌ها سبقت می‌گیرد، بتواند پس از سبقت بار دیگر درجلو آن‌ها وارد مسیر مجاز عبور خود شوند.
ماده ۱۷۵- سوار کردن بیش از ظرفیت مجاز تعیین شده در وسیله نقلیه و همچنین گذاشتنبار یا اشیادیگر در قسمت جلو یا عقب آن اعم از درون یا بیرون که مانع دید رانندهگردد ممنوع است.
ماده ۱۷۶- رانندگان وسایل نقلیه سنگین هنگام عبور از جاده‌های کم عرض و باریک یاعقب راندن، باید یک نفر کمک راننده برای پرهیز از هرگونه خطری همراه داشته باشند.
ماده ۱۷۷- حرکت با دنده خلاص در سرازیری‌ها ممنوع است.
ماده ۱۷۸- وسایل نقلیه نباید از روی لوله‌های آب آتش نشانی که برای خاموش کردن آتشدر خیابان‌قرار گرفته اند، عبور نمایند، مگر با اجازه متصدیان آتش نشانی.
ماده ۱۷۹- رانندگان تاکسی‌ها و وسایل نقلیه مسافربری موظفند موارد زیر را رعایت نمایند:
الف - سوار کردن مسافر با داشتن مسافر قبلی در تاکسی‌های تلفنی، بی سیم و یامؤسسات و یاشرکت‌های تاکسیرانی دربست، ممنوع است.
ب ـ رانندگان تاکسی‌ها موظفند پس از سوار شدن مسافر و هنگام شروع به حرکت.تاکسیمتر را به کاراندازند.
در صورت نداشتن یا خرابی تاکسیمتر حق کارکردن ندارند، مگر در نقاطی که شهرداری نصبتاکسیمتررا ضروری اعلام نکرده باشد.
پ - رانندگان وسایل نقلیه عمومی دیگر که دربست کرایه داده می‌شوند نباید بدونرضایت کرایه کننده‌شخص دیگری را سوار کنند.
ت - خودداری از بردن مسافر برای وسایل نقلیه عمومی و همچنین نرساندن مسافر به مقصدممنوع است، مگر اینکه بر اساس ضوابط مربوط خارج از خدمت (سرویس) باشند.
ث - رانندگان وسایل نقلیه عمومی و کمک رانندگان آن‌ها نباید با مسافران با خشونت وبی احترامی رفتارنمایند.
ماده ۱۸۰- رانندگان حق ندارند ضمن رانندگی، دخانیات استعمال نمایند یا خوراکی یاآشامیدنی میل‌کنند و استفاده از هرگونه وسایل و تجهیزات مانند تلفن همراه که باعثانحراف ذهنی و رفتاری راننده گرددممنوع است.رانندگان موظفند در هر حال به طور کامل به جلو توجه داشته باشند.
ماده ۱۸۱- رانندگی برای کسی که نوشابه الکلی یا مواد مخدر و دارو‌های خواب‌آور مصرفکرده تا رفعکامل آثار آن ممنوع است.
تبصره - در مواردی که مأموران راهنمایی و رانندگی و پلیس راه به وجود حالت مستی ویا حالت غیرعادی ناشی از مصرف مواد یاد شده به راننده‌ای ظنین شوند، موظفند وسیلهنقلیه را متوقف ساخته و بلافاصله‌میزان الکل خون راننده و مانند آن را از طریق
آزمایش‌های لازم تعیین و از رانندگی وی جلوگیری نموده ومتخلف را برای تعیین تکلیفبه مراجع مربوط معرفی نمایند.
ماده ۱۸۲- سوار کردن اشخاص آلوده به کثافات در وسایل نقلیه عمومی مسافربری مجازنیست.
ماده ۱۸۳- راننده موظف است هنگام رانندگی، گواهی‌نامه رانندگی خویش، بیمه نامهشخص ثالث‌خودرو و کارت شناسایی خودرو را همراه داشته باشد و در صورت درخواستمأموران راهنمایی و رانندگی ویا پلیس راه، آن‌ها را تسلیم نماید.
مأمور موظف است پس از ملاحظه و بررسی مدارک آن‌ها را بازگرداند، مگر در مواردی کهبه موجب قانونیا آیین‌نامه، اخذ گواهی‌نامه به منظور درج تخلف در آن ضرورت داشتهباشد. در این صورت در برابر دادن رسید، گواهی‌نامه اخذ می‌گردد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *