صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گزارش ملی ایران "یو پی آر" بدون رای مخالف به تصویب شورای حقوق بشر رسید

۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۷:۰۰
کد خبر: ۶۰۵۹۵۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
گزارش ملی جمهوری اسلامی ایران "یو پی آر"، بدون رأی مخالف به تصویب اعضای شورای حقوق بشر رسید.

به گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، عصر روز پنجشنبه ۲۲ اسفند ۹۸ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو شاهد تصویب سومین گزارش ملی کشورمان ذیل سازوکار موسوم به یو پی آر (بررسی دوره‌ای جهانی وضعیت حقوق بشر همه کشورها) بود.

در این جلسه، نمایندگان ۱۱ کشور پس از صحبت‌های ابتدایی «اسماعیل بقائی هامانه» سفیر و نماینده دائم ایران و همچنین ارائه گزارش فوق از سوی «سید مجید تفرشی» معاون دبیر ستاد حقوق بشر، که چکیده تحولات و دستاورد‌های حوزه حقوق بشر کشورمان طی ۴ و نیم سال گذشته بود، اعلام نظر کردند.

لازم به ذکر است بر اساس رویه معمول شورای حقوق بشر گزارش مبسوط کشورمان در حوزه تحولات حقوق بشری و دستاورد‌های آن طی ۴ و نیم سال گذشته، آبان ماه ۹۸ ارائه و جهت بررسی سایر کشور‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در اختیار شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار گرفت. (نشست اخیر جلسه جمع بندی و دفاع از گزارش ملی کشورمان بود).

نمایندگان روسیه، چین، سریلانکا، سوریه، ونزوئلا، افغانستان، بلاروس، فیلیپین، انگلیس، بلژیک و بوتسوانا از جمله کشور‌هایی بودند که ضمن حمایت و بعضأ طرح برخی سوالات نهایتا از تصویب گزارش "یو پی آر" جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند.

در نشست فوق نمایندگان تشکلات و سازمان‌های مردم نهاد که در شورا ثبت نام کرده بودند، از جمله سازمان دفاع از قربانیان خشونت، انجمن معلولین توانا، انجمن وکلای دادگستری و انجمن زنان ایرانی حامی توسعه پایدار محیط زیست و تعاونی خدمات پژوهشی آموزشی راهبرد پویش، سخنرانی داشته و طی سخنان ارائه شده خود عمدتأ خواستار پایان بخشی به اعمال تحریم‌های یکجانبه علیه ملت ایران شدند و نسبت به آثار سوء آن بر سلامت و وضعیت معیشتی مردم هشدار دادند.

در ادامه نمایندگان برخی از تشکل‌های فعال در خارج از کشور مانند کنگره جهانی یهودیان و دیده بان حقوق بشر نیز حضور داشته و سخنرانی کردند.

در پایان این نشست و پس از سخنان سفیر ایران نزد سازمان ملل در ژنو، گزارش ملی کشورمان به صورت اجماعی (بدون رای مخالف) به تصویب شورای حقوق بشر رسید.

چهارمین گزارش ملی ایران نیز سال ۱۴۰۳ ارائه خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *