صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدارس ورزش چه نوع مدارسی هستند؟

۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۵۶۸۶
مدارس ورزش، به منظور فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای استعدادیابی و تقویت مهارت‌های آن دسته از دانش‌آموزانی که توانایی‌های بالقوه ورزشی را دارا هستند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، اساسنامه مدارس ورزش در جلسه ۷۲۴ سال ۱۳۸۴ شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید. مدارس ورزش، به منظور فراهم آوردن زمینه‌های لازم برای استعدادیابی و تقویت مهارت‌های آن دسته از دانش‌آموزانی که توانایی‌های بالقوه ورزشی را دارا هستند و در راستای اجرای بند یک ماده ۱۱۷ قانون برنامه چهارم توسعه کشور و الزامات مندرج در سند راهبردی نظام جامعه تربیت بدنی و ورزش کشور مبنی بر تقویت ورزش قهرمانی تاسیس می‌شوند.

مدارس ورزش در دوره‌های ابتدایی، راهنمایی و متوسطه بر اساس مفاد این اساسنامه تاسیس می‌شوند. مدارس ورزشی به مدارس اطلاق می‌شود که در آن دانش آموزان مستعد و علاقه‌مند علاوه بر برنامه رسمی دوره‌های مختلف تحصیلی، مهارت‌های ورزشی را با رعایت مفاد این اساسنامه فرا می‌گیرند.

دانش آموزان در مدارس ورزش جدا از ساعت‌های درسی که دارند ۶ تا ۸ ساعت به ورزش کردن به صورت تخصصی می‌پردازند. هر استان بنا به قطب ورزشی آن استان، مدرسه ورزشی خواهد داشت. برای نمونه مدرسه تخصصی والیبال در استان گلستان راه اندازی شده است و دانش آموزان مستعد را می‌پذیرد.

مدارس تخصصی ورزشی از دانش آموزان تست‌های ورزشی و آمادگی جسمانی می‌گیرند و با شناسایی استعداد‌های آنان را جذب می‌کنند. استعدادشناسی در همه پایه‌ها صورت می‌گیرد و می‌خواهیم مدارس تخصصی ورزش در هر رشته‌ای که آن استان ظرفیت آن را دارد راه اندازی کنیم. مدارس تخصصی ورزش دانش آموزان مستعد و توانمند را تحویل جامعه و جامعه ورزش خواهد داد.

شرایط تحصیل در مدارس ورزش

مدارس ورزش می‌توانند از دانش آموزان غیر سمایی نیز در کلاس‌های خود ثبت نام به عمل آورند (با اولویت قرار دادن دانش آموزان سما).

ملاک ورود دانش آموزان به مدارس ورزش، ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی، قبولی در آزمون‌های سنجش آمادگی جسمانی، آزمون‌های تخصصی مهارتی و نیز قبولی در مصاحبه‌ای است که توسط تیم متخصص در نظر گرفته شده است می‌باشد که‌ می‌بایست مستندات مربوط به این آزمون‌ها در پرونده هر دانش آموز بایگانی گردد.

تبصره: دانش آموزان عضو تیم‌های ملی و برگزیدگان مسابقات آموزشگاهی و استانی از شرکت در آزمون مهارت ورزشی معاف می‌باشند.

در پایان هر سال تحصیلی به منظور صدور گواهی پایان دوره، چنانچه تعامل و هماهنگی با آموزش و پرورش آن شهرستان وجود دارد، پس از تایید معاونت محترم دانشگاه و رئیس مرکز فرهنگی و آموزشی و نیز رئیس آموزش و پرورش آن شهرستان صادر گردد و در غیر این صورت این گواهی با امضاء معاونت محترم دانشگاه و رئیس مرکز فرهنگی و آموزشی و دبیر محترم شورای نظارت و هماهنگی آن استان صادر گردد. همچنین گواهینامه درجه ۱ و ۲ و ۳ مهارت در رشته، متناسب با سطح اجرا و با توجه به رشته ورزشی اعطا می‌گردد (نمونه طراحی شده آن در همین پورتال اطلاع رسانی خواهد شد).

لازم به ذکر است کلاس‌های مهارتی مدارس ورزش می‌بایست در خارج از ساعات رسمی فعالیت مدارس (برنامه‌ها و فوق برنامه‌های اصلی مدرسه) ارائه شود و پیشنهاد می‌گردد در تابستان نیز جهت فعال نگهداشتن کانون‌های ورزشی، به صورت مکمل و پیش نیاز دایر باشند. مسئولین مدارس می‌توانند در شرایط مورد نیاز، فعالیت‌های فوق برنامه ورزشی این مدارس را در نوبت عصر تشکیل دهند.

شرایط مربیان مدارس ورزش

دارا بودن سلامت کامل جسمی، روحی و روانی با تایید پزشک معتمددارا بودن حداقل مدرک فوق دیپلم (در رشته‌های مربوط تربیت بدنی و علوم ورزشی)

دارا بودن حداقل مدرک مربیگری درجه ۳ مورد تایید فدراسیون ورزشی مرتبط

در صورتی که مدارس ورزش متقاضی همکاری مربیان برتر و یا ملی پوشان با مدارک بالای مربیگری (درجه ۲ و بالاتر) باشند

که تحصیلات آن‌ها دیپلم یا فوق دیپلم است، در صورت تایید صلاحیت (مصاحبه و استعلام)، همکاری ایشان به عنوان مربی ورزش این مدارس بلامانع خواهد بود.

توانایی نمایش حرکات عملی

نداشتن سابقه کیفری در جرائم عمدی

به کارگیری مربیان و معلمین متخصص، متعهد، متدین و با تجربه

شرایط اختصاصی

دارا بودن سابقه آموزشی در بحث مربی گری و استعدادیابی ورزشی

اولویت انتخاب مربیان با افرادی می‌باشد که از قهرمانان ملی بوده و سابقه آموزشی در مدارس داشته باشند.

مربیان ورزشی لازم است در برگزاری آزمون‌های ویژه ورزشی و نیز اجرای برنامه‌های درسی مهارت‌های ورزشی در مکان‌های تعریف شده توسط مدرسه و نیز سایر فعالیت‌های مورد نیاز این مدارس با مدیر مدرسه همکاری نمایند.

به کارگیری مربیان با شرایط فوق الذکر، در صورتیکه فارغ التحصیل سما باشند در اولویت خواهد بود.

در دوره‌های بازآموزی برنامه ریزی شده توسط سازمان سما و یا فدراسیون‌های ورزشی مربوطه شرکت نمایند.

گذراندن این دوره‌ها به صورت سالیانه برای مربیان الزامی است. با توجه به اینکه هر رشته ورزشی بر اساس ضوابط فدراسیون‌های جهانی مربوطه تعریف گردیده، و تغییرات دوره‌ای در قوانین و مقررات حاکم بر رشته‌های ورزشی توسط آن‌ها صورت می‌پذیرد، به منظور بالا بردن کیفیت آموزش‌های به کار گرفته شده توسط مربیان ورزشی، همه ساله کارگاه‌های توانمندسازی مربیان برگزار می‌گردد که خود مربیان مدارس تخصصی ورزش موظف هستند با هیات‌های رشته‌ی ورزشی خود در شهرستان‌ها ارتباط داشته باشند.

لازم به ذکر است برخی از فدراسیون‌های ورزشی همه ساله کلاس‌های آمادگی کوتاه مدتی را یاری مربیان و داوران خود برگزار نموده و گواهی نامه یکساله صادر می‌کنند که در این موارد نیز مربیان مدارس ورزش می‌بایست گواهی نامه مذکور را همه ساله اخذ نمایند.


برچسب ها: دانش آموزان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *