عرصه هنرهای نمایشی و خطر ورشکستگی در پی شیوع کرونا
هفتم فروردین به عنوان روز ملی هنرهای نمایشی از سال ۹۶ در تقویم شمسی ایران از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ثبت رسید و به این ترتیب تاکنون سه جشن به مناسبت این روز در سراسر کشور همزمان در میانه ایام نوروز برگزار میشود.
علی نصیریان نخستین هنرمند پیشکسوتی است که در سال اول برگزاری این روز تئاتری پیامی نوشت و در سال ۹۷ نیز جمشید مشایخی پیام دومین روز برای هنرهای نمایشی را نگاشت و امسال نیز محمد علی کشاورز هنرمند باسابقه این عرصه دست به قلم شد تا در این روز ملی از این بزرگان به یادگار بماند.
در همین راستا شهرام کرمی با اشاره به برنامه ریزیها از ماه گذشته برای هنرهای نمایشی گفت: پیش بینیهایی برای برگزاری این روزی که متعلق به تئاتر است انجام شده بود، اما در این روزها بحران شیوع ویروس کرونا تمام فعالیتهای فردی، اجتماعی و هنری را در جامعه تحت الشعاع قرار داده است.
وی افزود: در این وضع جدید جامعه و الزام رعایت محدودیتهای اعلام شده، برای جشن روز ملی هنرهای نمایشی تصمیمات جدیدی در حال شکل گیری است و مشاوره در جلساتی با کارشناسان در این زمینه، راه کارهایی به تناسب این شرایط برای برگزاری روز ملی هنرهای نمایشی پیشنهاد شده است.
مدیرکل هنرهای نمایشی با اظهار امیدواری برای بازگشت به شرایط عادی در سریعترین زمان خاطرنشان کرد: در غیر این صورت برنامههایی به تناسب شرایط موجود خواهیم داشت؛ زیرا این روز متعلق به خانواده تئاتر است هنری که در میان ایرانیان و جهانیان اصالت و ارزش دارد و اهمیت به سزایی برخوردار است.
تئاتریها برای عبور از روزهای بحران تلاش میکنند
کرمی با اشاره به اینکه این روزها همه جامعه تئاتری و هنرمندان درگیر بحران ویروس کرونا هستند تاکید کرد: بسیار مایه خوشحالی است که جامعه تئاتری با احساس وظیفه و تکلیف با همگرایی کنار مردم هستند.
در روزهای مواجهه با ویروس کرونا شاهد دعوت هنرمندان برای مشارکت در مبارزه با این بیماری و فعالیتهای عملی از جمله کمک به نیازمندان تهران و دیگر شهرهای ایران هستیم و حتی عدهای از هنرمندان این عرصه با اجراهایی در فضای مجازی انجام داده اند اقدام به سرگرمی و راه کارهای گذر از بحران اقدام کرده اند.