طرز تهیه شیرینی خوشمزه مخصوص عید نوروز
چون در این شیرینی از گردو و کشمش استفاده شده بسیار مقوی است.
مواد لازم برای تهیه کوکی آجیلی
آرد |
۲ پیمانه |
تخم مرغ متوسط |
۱ عدد |
کره |
۱۰۰ گرم |
روغن مایع |
۱/۴پیمانه |
نشاسته ذرت |
۱/۴پیمانه |
پودر قند |
نصف پیمانه |
گردو |
۲/۳پیمانه |
کشمش |
۲/۳پیمانه |
شکلات چیپسی |
۲/۳پیمانه |
بکینگ پودر |
نصف قاشق چایخوری |
وانیل |
نوک قاشق چایخوری |
طرز تهیه کوکی آجیلی
کره را به دمای محیط برسانید تا نرم شود.
ابتدا کره نرم شده و پودر قند را با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
تخم مرغ و وانیل را اضافه کرده و حدود ۱ دقیقه با همزن بزنید.
سپس روغن مایع را اضافه کنید و دوباره با همزن بزنید.
نشاسته ذرت، آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و ۳ بار الک کنید.
مخلوط آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و با قاشق هم بزنید.
گردوی خرد شده، کشمش و شکلات چیپسی را اضافه کرده و با قاشق هم بزنید.
ته سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید.
از خمیر به اندازه گردو برداشته و گرد کنید یا با قاشق بستنی، مثل بستنی اسکوپ بزنید و داخل سینی بگذارید.
سینی را داخل فری که از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا زیر شیرینی کمی طلایی شود.
سپس از فر خارج کرده و بعد از سرد شدن سرو نمایید.
نوش جان
قرابیه دانه قهوه شیرینی شکلاتی نسکافه ای خوشمزه: قرابیه دانه قهوه یک شیرینی ترد و خوشمزه و خوش عطر است که می توانید برای پذیرایی عید نوروز آن را تهیه کنید. من برای تزیین از شکلات و گردوی خرد شده استفاده کردم. شما می توانید با هر چه مایلید، مثلا پودر نارگیل، کنجد، پودر پسته و … شیرینی را تزیین کرده یا ساده سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه قرابیه دانه قهوه
تخم مرغ |
1 عدد |
روغن مایع |
نصف استکان کمر باریک ترک (40 گرم) |
کره نرم شده در دمای اتاق |
125 گرم |
پودر قند |
1 لیوان دسته دار فرانسه یا پیمانه قنادی |
نشاسته گندم یا ذرت |
نصف استکان (حدود 25 گرم) |
پودر کاکائو |
3 قاشق غذاخوری |
نسکافه |
1.5 قاشق غذاخوری |
آرد |
2.5 الی 3 لیوان |
وانیل شکری |
5 گرم (یا وانیل ایرانی کمی) |
بکینگ پودر |
1 قاشق چای خوری |
شکلات شیری (برای روی قرابیه) |
50 گرم |
شکلات تلخ (برای روی قرابیه) |
50 گرم |
آماده سازی: |
15 دقیقه |
زمان پخت: |
20 دقیقه |
مجموع زمان پخت: |
35 دقیقه |
دستور پخت قرابیه دانه قهوه
نسکافه را در یک و نیم قاشق غذاخوری آب حل کنید.
تخم مرغ، کره، پودر قند، روغن مایع، نسکافه، وانیل، نشاسته و پودر کاکائو را در ظرفی ریخته و هم بزنید.
آرد و بکینگ پودر را الک کنید.
سپس آرام آرام و با کنترل به مواد اضافه کرده و ورز دهید تا خمیر نرمی که به دست نمیچسبد بدست آید.
از خمیر تکههایی اندازه گردو بردارید و گرد کنید سپس شکل بیضی بدهید.
با فاصله داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختید بچینید.
با کمک خلال دندان وسط خمیر قرابیه از طول خط بیندازید تا شکل دانه قهوه شود.
سینی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر ۱۷۰ درجه قرار دهید تا شیرینی بپزید.
سپس کنار بگذارید تا سرد شود.
در پایان یک قسمت قرابیهها را در شکلات آب شده به روش بن ماری بزنید و به دلخواه تزیین کنید.
نکات مهم :
حرارت فرها متفاوت است با کنترل بپزید.
قرابیه داخل فر نرم است، ولی بعد از سرد شدن سفتتر میشود.
این نرم بودن باعث نشود که فکر کنید هنوز نپخته، اگر مدت زمان پخت زیاد شود قرابیه سفت و خشک میشود.
من با تکههای ۳۰ گرمی، ۲۴ عدد قرابیه به دست آوردم.
میتوانید تکههای کوچکتری بردارید و تعداد قرابیه بیشتری درست کنید.
من برای تزیین از شکلات و گردوی خرد شده استفاده کردم.
شما میتوانید با هر چه مایلید، مثلا پودر نارگیل، کنجد، پودر پسته و … شیرینی را تزیین کرده یا ساده سرو کنید.