صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متکی: شیخ‌الاسلام اولین «حاج قاسم» منطقه بود/ روایت ظریف از شکل‌دهی شیخ‌الاسلام به مقاومت

۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۲:۰۷
کد خبر: ۶۰۴۷۳۷
مراسم یادبود مرحوم «حسین شیخ‌الاسلام» معاون فقید امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و سفیر پیشین کشورمان در سویه که از وی به عنوان «سفیر قدس» نام برده می‌شود، عصر امروز سه‌شنبه ۲۰ اسفند ماه هم‌زمان با سالروز وفات اسوه صبر و استقامت حضرت زینب (س) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، مراسم یادبود مرحوم «حسین شیخ‌الاسلام» معاون فقید امور بین‌الملل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و سفیر پیشین کشورمان در سویه که از وی به عنوان «سفیر قدس» نام برده می‌شود، عصر امروز سه‌شنبه ۲۰ اسفند ماه هم‌زمان با سالروز وفات اسوه صبر و استقامت حضرت زینب (س) برگزار شد.

این مراسم به صورت زنده از طریق شبکه‌های اجتماعی پخش و بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت برخط آن را دنبال می‌کردند.

آیت‌الله عباسعلی اختری و منوچهر متکی وزیر پیشین امور خارجه از جمله سخرانان این مراسم بودند و صحبت‌های محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز به صورت ویدئوی ضبط شده در این مراسم پخش شد.

به گزارش خبرنگار میزان، منوچهر متکی در این مراسم که به همت سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برگزار شده بود، با اشاره به وجه دینی مرحوم حسین شیخ الاسلام گفت: او هم خاشع در صلات بود و هم حافظ بر صلات. همیشه در وزارت خارجه نماز ظهر و عصر را به جماعت می‌خواند و اگر تا دیروقت در وزارت خارجه می‌ماند به مسجد مقابل ساختمان شماره ۳ می‌رفت و در نماز جماعت شرکت می‌کرد. این یک تصمیم در زندگیش بود نه یک عادت. مرحوم شیخ الاسلام به آنچه انجام می‌داد باور داشت.

وی ادامه داد: از ویژگی‌های شخصیتی او باید به جذبه بی‌نهایتش اشاره کرد که حتی مخالفانش را مجذوب خود می‌کرد. افرادی که با مرحوم شیخ‌الاسلام همکار بودند در این سال‌ها حتی یکبار نشنیدند که او نسبت به کسی بدگویی و یا حتی در نبود شخصی، صحبت‌هایش را نقد کند.
 
متکی ادامه داد: در جلساتی که در سال‌های جنگ برای بررسی اقدامات سیاسی و دیپلماتیک برگزار می‌شد و بنده از سال ۱۳۶۳ و بعد از مجلس اول به آن پیوستم، افراد زیادی از جمله آقایان آهنی، سرمدی، لواسانی، رحیم‌پور، سید محمود موسوی، محبعلی، جاوید قربان‌اوغلی، محمد زمانی، معیری و دیگران حضور داشتند، اما نخ تسبیح این نشست‌ها مرحوم حسین شیخ الاسلام بود.

وزیر پیشین امور خارجه کشورمان تصریح کرد: در این جلسات آخرین نفری که حرف می‌زد شیخ الاسلام بود تا همه فرصت اظهار نظر پیدا کنند. صبوری در شنیدن نظرات، حرص در فراگیری و واقع‌گرایی در رسیدن به تحلیل درست از خصوصیات بارز این دیپلمات برجسته کشور بود.

شیخ الاسلام اولین حاج قاسم منطقه به لحاظ منطقه‌ای فکر کردن بود
متکی با بیان اینکه مرحوم شیخ‌الاسلام یکی از مدافعان راه مقاومت بود تاکید کرد: به درستی گفته‌اند که شیخ الاسلام اولین حاج قاسم منطقه به لحاظ منطقه‌ای فکر کردن بود. او به مقاومت به عنوان سیاست تهاجمی که بهترین دفاع است، باور داشت و تا آخرین لحظه از این اندیشه دست برنداشت. حتی زمانی که قرار بود کنفرانس بین‌المللی تقریب مذاهب برگزار شود، پیشنهاد داد دعوت‌نامه‌ای با امضا مشترک اسماعیل هنیه و دبیرکل مجمع تهیه شود. زیرا در وی در هر کاری بحث مقاومت را مدنظر داشت.

 هرگز موضع فروشی نمی‌کرد
وی افزود: شیخ الاسلام به راه امام خمینی (ره) و رهبری باور داشت. رفاقتش با کسانی که درون نظام بودند را بهم نمی‌زد. او هرگز موضع فروشی نمی‌کرد و به دنبال بازاریابی سیاسی نبود؛ لذا امروز دیپلماسی و دیپلمات‌های ما بیش از هر زمانی به مرام، منش، نگاه و پایداری مرحوم شیخ الاسلام نیازمند هستند.
 
به گزارش میزان، در این مراسم صحبت‌های محمدجواد ظری وزیر امورخارجه به صورت ویدئوکنفرانس پخش شد.
 
ظریف تاکید کرد: مرحوم حسین شیخ‌الاسلام عاشق اهل بیت از جمله حضرت زینب(س) بود و در شکل‌دهی به مقاومت منطقه نقش داشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *