صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مسمومیت با الکل چگونه اتفاق می‌افتد؟

۲۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵:۰۱
کد خبر: ۶۰۴۴۲۸
در کنار هجوم کرونا و شیوع آن در کشور و مبتلا شدن هموطنان مان به این ویروس که هر روز عده زیادی هم به آن‌ها اضافه می‌شوند، با افزایش موارد مسمومیت با الکل مواجه بوده ایم.

به گزارش گروه فضای مجازی ، حکایت کسانی که در این روز‌های کرونایی به شایعات فضای مجازی دل خوش می‌کنند و به اشتباه به توصیه برخی کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی گوش و اقدام به خوردن ترکیبات الکلی برای ضدعفونی و پیشگیری از بروز عفونت ویروسی کرونا می‌کنند، مانند حکایت همان کسی است که برای مراقبت از خود، روی پشت بام آن قدر عقب عقب رفت تا از آن سوی پشت بام افتاد.

هرچند تعداد مصرف‌کنندگان الکل در ایران نسبت به کشور‌های غربی بسیار کم است، اما همه‌گیری مسمومیت با الکل هر از چند گاهی در شهرستان‌های مختلف دیده می‌شود و متاسفانه جدای از بی توجهی عده‌ای به حرمت شرعی استفاده از الکل، ناآگاهی و توجه نکردن به توصیه‌های بهداشتی منابع معتبر نیز در روز‌هایی که ترس از کرونا همه را نگران کرده، باعث شده است این آمار افزایش داشته باشد و عده‌ای ناخودآگاه مرگ خود را جلو بیندازند.

این روز‌ها از گوشه و کنار می‌شنویم که آمار مراجعات به اورژانس بیمارستان‌ها به دلیل مسمومیت با الکل صنعتی، افزایش یافته به طوری که در روز‌های گذشته حدود ۲۰ نفر در اهواز، هفت نفر در کرج و تعداد‌ی هم در شهر‌های دیگر کشورمان به خاطر استفاده از الکل صنعتی جان خود را از دست داده اند و تعداد زیادی هم راهی بیمارستان‌ها یا نابینا شده اند. البته مسمومیت با الکل تنها به دلیل خوردن آن ایجاد نمی‌شود بلکه استنشاق و جذب پوستی هم باعث بروز مسمومیت‌های الکلی می‌شود. هرچند پیش از شیوع کرونا هم تعداد زیادی از هموطنان مان به خاطر عوارض مسمومیت با الکل جان خود را از دست داده یا نابینا شده اند،

گزارشی درخصوص مسمومیت‌های الکلی و راه درمان فوری آن به نقل از روزنامه خراسان را در ادامه می‎‌خوانید:

شایعات کرونایی در فضای مجازی

پس از شیوع ویروس کرونا در جهان، شایعات و اخبار نادرست یکی پس از دیگری در فضای مجازی دست به دست شد.

ایران نیز از شایعات اخبار مجازی در امان نماند و با شیوع ویروس کرونا در کشور، بازار اخبار نادرست و شایعات در فضای مجازی داغ شد که بسیاری از این شایعات موجب نگرانی و وحشت مردم شده است. متخصصان و کارشناسان بهداشت در تحقیقات خود دریافتند که ویروس کرونا با ضدعفونی سطوح و دست‌ها از بین می‌رود و ضدعفونی کننده‌های الکلی یکی از بهترین مواد برای از بین بردن این ویروس است. اما ابتلای ۴۰ درصد تهرانی‌ها به ویروس کرونا، مرگ بالای مبتلایان، پاشیدن سم در آسمان استان‌های آلوده، تست کرونا در آزمایشگاه‌های خصوصی، کشف داروی درمان کرونا در ایران و پیشگیری از ویروس کرونا با مصرف خوراکی الکل، از جمله شایعات داغ فضای مجازی در این روز‌های اخیر بوده است. همین شایعه‌ها باعث وحشت برخی کاربران شده و به توصیه‌هایی که عمدتا غیر بهداشتی و بسیار خطرناک است، عمل می‌کنند. عده‌ای که فکر می‌کردند با خوردن ترکیبات الکلی می‌توانند خود را در برابر ویروس کرونا واکسینه کنند حالا گرفتار بخش مراقبت‌های ویژه و عوارض مسمومیت با الکل شده اند.

مسمومیت با الکل چگونه اتفاق می‌افتد؟

مسمومیت با الکل متانول از جمله وضعیت‌های اورژانسی است که می‌تواند طی چند ساعت مصرف‌کننده را با عوارض متعددی از جمله ناتوانی‌های جسمی، نابینایی و مرگ مواجه کند. دکتر پیمان آسترکی در گفتگو با ایسنا درباره عوارض مصرف الکل خاطرنشان کرده است: «الکل متانول ماده صنعتی بوده، اما چون دسترسی به آن آسان است و نسبت به اتانول قیمت ارزان تری دارد، متاسفانه به‌شکلی سبب بروز اپیدمی مسمومیت‌های الکلی شده است.» وی با اشاره به این که متاسفانه در این برهه که مردم گرایش به استفاده از الکل دارند، افراد سودجو با افزودن آب ژاول، وایتکس یا هیدروکلراید به متانول، الکل صنعتی را به عنوان الکل سفید به مردم می‌دهند، افزود: «این ماده سمی است و در بدن متابولیزه می‌شود و افراد پس از استفاده از این ماده تقلبی پس از هشت ساعت دچار علایمی همچون تهوع، تاری دید، استفراغ، دل درد و اختلالات تنفسی می‌شوند که می‌تواند منتهی به عوارض جدی از کوری تا مرگ شود.»

آمار جان باخته‌ها

متاسفانه این روز‌ها شاهد زیاد شدن مسمومیت‌های الکلی هستیم به طوری که به تازگی تنها در اهواز ۲۰ نفر به خاطر مسمومیت الکلی جان خود را از دست داده و ۲۱۸ نفر هم با مسمومیت و کوری مواجه شده اند. البته در شهر‌های دیگر کشور هم آمار‌های قابل توجهی از مراجعان به مراکز بیمارستانی گزارش شده به نحوی که در کرج هفت نفر و در ساوه سه نفر جان خود را به دلیل سوء مصرف الکل از دست داده اند. این در حالی است که رئیس بخش مسمومیت‌های بیمارستان لقمان از مراجعه متوسط روزانه پنج نفر تنها در این بیمارستان خبر داده است. «شاهین شادنیا» دلیل افزایش مراجعات را ذهنیتِ افراد به خوردن ترکیبات الکلی در پیشگیریِ از ابتلا به کرونا دانست.
پیش از این هم در مرداد امسال ۱۴ نفر در شیراز در پی مسمومیت الکلی جان خود را از دست دادند. ایسنا هم در گزارشی از آمار مسمومیت الکلی در سال گذشته نوشت. در این گزارش آمده در سال ۹۷ بیش از ٧٦٠ نفر دچار مسمومیت الکلی شده بودند که از این تعداد ۱۰۲ نفر جان باختند، ۱۷۰ نفر کلیه‌هایشان و ۱۶ نفر هم بینایی شان را از دست دادند.

در صورت مسموم شدن با الکل چه باید کرد؟

مسمومیت با الکل از جمله مشکلاتی است که اگر برای مقابله و درمان آن طی یک مدت مشخص کار‌های لازم انجام نشود، می‌تواند باعث ناتوانی‌های جسمی، نابینایی و مرگ فرد شود؛ بنابراین آشنایی با راه‌های درمان مسمومیت الکلی بسیار مهم است. فردی که دچار مسمومیت با الکل شده، معمولا مقدار زیادی استفراغ می‌کند و یکی از نکات مهم در این حالت جلوگیری از ورود استفراغ به راه‌های هوایی است. باید محتویات استفراغ را تا حد امکان از دهان فرد خارج کرد. برای رفع مسمومیت الکلی بدن فرد باید طوری قرار گیرد که سمت راست قفسه‌سینه بالاتر از سمت چپ آن باشد، زیرا ریه راست مسیر مستقیم‌تری دارد و استفراغ خیلی راحت‌تر وارد آن می‌شود. البته بهترین راه برای درمان مسمومیت الکلی کمک گرفتن از اورژانس و بردن فرد به یک مرکز درمانی است. در چنین مراکزی اقدامات لازم برای نجات فرد مسموم به خوبی انجام می‌شود. در زمانی که منتظر رسیدن اورژانس هستید، دندان‌های مصنوعی و متحرک فرد مسموم را از دهانش خارج کنید. دادن مایعات در این زمان به فرد مسموم ممکن است به ضرر او تمام شود، زیرا افراد در این حالت معمولا دچار اختلال هوشیاری هستند و ممکن است با مصرف مایعات در معرض خطر خفگی قرار گیرند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *