چه خبر از استعدادهای تلویزیونی؟
تلنتشوهایی که آمدهاند تا هم بساط سرگرمیمان را جور کنند و هم محلی باشند برای کشف استعداد افراد. حالا سوال اینجاست؛ تلویزیون و سازمانهای مرتبط، چقدر به برنامههای استعدادیابی اعتماد دارد؟ وقتی جوانی از بین چندهزار نفر انتخاب میشود آیا صرفا برنده شده و بعد کنار گذاشته میشود یا از چنین نابغههایی در جای مناسب استفاده میشود؟ در پرونده امروز زندگیسلام به بهانه آغاز فصل دوم «عصر جدید»، رفتیم سراغ چند تن از نفرات برتر برنامههای استعدادیابی تا ببینیم که این روزها کجا هستند و چه میکنند؟
گزارشی کوتاه درباره قهرمانهای مسابقات استعدادیابی سالهای اخیر را به نقل از روزنامه خراسان را در ادامه میخوانید:
خندانندهشو یک و دو
قهرمانهای «خنداننده شو» جزو خوششانسترین نفرات برتر همه برنامههای استعدادیابی بودند. رامبد جوان هیچ وقت جوایز گران قیمتی را برای برندههای برنامهاش تدارک ندید، اما کاری کرد که همه شرکت کنندههای خندانندهشو سر زبانها بیفتند.
از محمد معتضدی بگیرید که در همین یکی دو سال بعد از خندانندهشو در چند فیلم و سریال مثل «زیرنظر»، «از سرنوشت» و ... بازی کرد تا مجید افشاری که یک سال پیش در برنامه «ایرانیوم» به عنوان مجری حضور داشت و حالا هم برای «هفت» استندآپ اجرا میکند.
در این بین، میثم درویشان پور، قهرمان فصل اول در گفتگو با زندگی سلام ما از اوضاع این روزهایش میگوید: «مدتی قبل تئاتر «۳ تفنگدار و یکی» به کارگردانی مهدی شاهحسینی را روی صحنه داشتم.
علی صبوری، نفر اول فصل دوم هم از آن چهرههایی است که قبلتر هم در اینستاگرام برای خودش تا حدی برو بیایی داشت و با حضور در خندانندهشو به شهرتش اضافه شد. او این روزها بیشتر از قبل در فضایمجازی مشغول فعالیت است. در ضمن، صبوری در سریال خط مقدم تلویزیون هم بازی کرده است.
آقای گزارشگر
«آقای گزارشگر» جزو سختترین برنامههای استعدادیابی تلویزیون بود. داوران این برنامه تنها دنبال کشف یک صدای متفاوت برای گزارشگری نبودند. آنها با سختگیری تمام دنبال کسی میگشتند که افزون بر صدای خوب، بیشترین اطلاعات فوتبالی را داشته باشد.
در فصل اول این برنامه، پیمان احمدی و در فصل دوم فرشاد محمدی و در فصل سوم سعید زلفی با رأی مردم، برندگان آقای گزارشگر شدند.
پیمان احمدی هماکنون در شبکه سهند مشغول فعالیت است. در ضمن از سعید زلفی هم خبری نیست! همان طور که گفتیم به جز یکی دو تن از نفرات برتر این مسابقه از بقیهشان خبری نیست.
«فرشاد محمدی مرام» که در سال ۹۴ نفر اول این مسابقه استعدادیابی شد، تنها فردی است که این وسط انگار شانس بیشتری نسبت به بقیه داشته است. حالا در شبکه ورزش و شبکه ۳ گزارش میکند.
شبکوک
برنامهای درباره استعدادیابی موسیقی روی آنتن شبکه نسیم رفت که نقطه عطف آن، زمانی بود که مجری برنامه، روی صحنه ایستاد و جوایز برندگان فصل نخست را اعلام کرد: ۶ سکه بهارآزادی، تهیه آلبومی با هزینه ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و تهیه تیتراژ یکی از برنامههای تلویزیونی؛ بنابراین بعد از تمام شدن شب کوک همه منتظر بودیم که خواننده قهرمان یعنی «علی پورصائب» پشت سر هم آلبوم منتشر کند و دست کم تا مدتی فضای موسیقی کشور را در دست بگیرد، اما طولی نکشید که آقای خواننده فراموش شد و دیگر خبری از او نداشتیم.
جادوی صدا
«جادوی صدا» به خصوص در فصل اول در سکوت کار خود را شروع و تمام کرد که خیلی هم بیدلیل نبود. عوامل «جادوی صدا» همان اول کار، خیال همه را راحت و اعلام کردند که صداوسیما هیچ تعهدی برای جذب و به کارگیری شرکت کنندههای مسابقه استعدادیابیشان ندارد.
«فقط یک شوآف بود»، این اولین کلمهای است که قهرمان دومین دوره «جادوی صدا» بر زبان میآورد. «علی ضمیری» حالا چند سالی است در مشهد کار میکند. آموزشگاهی در همین زمینه دارد که هم برای تلویزیون دوبله میکند هم برای چندسایت و vod.
عصر جدید
«فاطمه عبادی»، قهرمان فصل اول برنامه عصر جدید میگوید:من هم مثل بقیه شرکت کنندهها جایزهام را گرفتم و تصمیم داشتم که با آن، آموزشگاهم را گسترش دهم، اما از آن جایی که تورم و قیمتها یک دفعه چند برابر شد، نتوانستم این کار را انجام دهم. الان مقداری تجهیزات نقاشی و ابزار کار تهیه کردهام، اما برای گرفتن مقداری وام پیگیری میکنم تا فضای بزرگتری بگیرم.