باید در جهت توانمندسازی خانواده های زندانیان گام بر داشت
خبرگزاری میزان:رییس کل دادگستری استان کرمان بر ضرورت مجازات های جایگزین حبس تاکید کرد و افزود: بایددر جهت توانمندسازی خانواده های زندانیان گام بر داشت.
به گزارش گروه حقوقی قضایی ،یدالله موحد گفت:در استان کرمان 350خانواده زندانی تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان نیازمند قرار گرفته اند و به صورت ماهانه مستمری دریافت می کنند.
این مقام ارشد قضائی استان کرمان با بیان اینکه در کل کشور قریب به 220هزار نفرزندانی وجود دارد، افزود:در استان کرمان نیز قریب به 13هزار زندانی در حال تحمل حبس هستند.
وی در ادامه با اشاره به آیه ۲۷۴ سوره مبارکه بقره گفت: این آیه در باب انفاق نازل شده و با توجه به این آیه، کسانی که از اموالشان شب و روز به صورت پنهان و آشکار انفاق می کنند نزد خداوند پاداش خواهند داشت و در آخرت حزن و اندوه و واهمه ای نخواهند داشت.
رییس هیئت مدیره انجمن حمایت از زندانیان استان کرمان افزود :با توجه به اینکه بارها تکرار شده است که زندان مانند یک داروی تلخ است، ما مجبوریم برای امنیت و آسایش عمومی و اجرای عدالت از این داروی تلخ در جامعه استفاده کنیم؛ اما باید بدانیم که اگر مصرف داروی تلخ زیاد باشد باعث مسمومیت خواهد شد، بنابراین زندان نیز باید در حد لزوم استفاده شود واستفاده از مجازات حبس در حد لزوم مورد تاکید است.
وی یکی از اقشار نیازمند جامعه را خانواده زندانیان عنوان کرد و گفت: این قشر کسانی هستند که سرپرست خانواده شان در زندان بوده و از حضور سرپرست خانواده در زندگی محرومند و با مشکلات اقتصادی،اجتماعی خاصی درجامعه روبرو هستند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: خانواده زندانیان مانند اشخاصی هستند که در حال غرق بوده و فریاد آن ها را باید شنید و به آن ها کمک کرد و حیات دوباره به آن ها بخشید.
وی ابراز داشت: قریب به سه هزار نفر زندانی داریم که فقیر و مستحق بوده و خانواده های آن ها با مشکلات زیادی روبرو هستند؛ اما متاسفانه تنها 350 خانوار را در حال حاضر تحت حمایت داریم که امیدواریم با کمک خیرین و مردم توانمند جامعه بتوانیم این تعداد را افزایش دهیم و ذخیره ای برای دنیا و آخرتمان به جای بگذاریم .
وی با اشاره به اینکه برای نگهداری هر زندانی ۳۰ هزار تومان در هر روز از بیت المال هزینه می شود، گفت: بیشترین مشکلات گریبانگیر خانواده زندانیان است و نه زندانی و این قشر بسیار آسیب پذیر است چرا که سرپرستی در خانواده وجود ندارد و اگر به این قشر کمک نشود افراد مجرم آن ها را به سمت بیراهه خواهند کشاند.
موحد گفت: زندان در طول تاریخ در دنیا وجود داشته است اما متاسفانه استفاده بیش از حد از زندان برای برخی جرائم اوضاع وخیمی را در جامعه ما به وجود آورده است و بیش از ۷۰ درصد زندانیان ما خانواده دار و سرپرست خانواده هستند و همین موضوع مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
وی در ادامه تصریح کرد: خانواده زندانیان نیازمند مشکلاتی دارند که باید به این مشکلات طبق فرمایش مقام معظم رهبری رسیدگی کرده و این خانواده ها را مورد حمایت قرار داد.
این مسئول قضائی تاکید کرد: بحث خانواده نیازمند زندانیان تبدیل به قصه ای پرغصه شده و مهم تر از همه اینکه نگاه جامعه نیز نگاه مناسبی به این قشر نیست و بایستی قضات،مجموع های امنیتی وانتظامی وجامعه درجهت تغییر این نگاه که زندان مجازات بسیار بدی است وتبعات ناخوشایندی برای فرد زندانی ،جامعه وخانواده اش بر جای می گذارد،گام بر دارند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: کمکی که از طرف دولت و انجمن به این خانواده می شود بسیار ناچیز است و گره ای بزرگ از مشکلات آن ها باز نمی کند و باید این واقعیت ها را پذیرفت و دانست که شرایط اقتصادی و ... آن ها را به طرف زندان سوق داده است و به عنوان مجرم خطرناک در زندان به سر می برند.
در پایان جلسه نیز از مردم درخواست شد در صورت تمایل و کمک به خانواده نیازمند زندانیان با شماره تلفن انجمن حمایت از زندانیان ۳۲۲۶۳۰۵۰ - ۳۲۲۶۴۳۳۰ و همراه ۰۹۱۳۱۴۱۲۳۹۱ تماس حاصل کنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *