جنایت علیه شیعیان نیجریه در سایه سکوت بین المللی
کشتار و قتل عام شیعیان نیجریه توسط دولت و ارتش این کشور در سایه سکوت مجامع بین المللی میتواند به نسل کشی گسترده مبدل شود.
عفو بین الملل در گزارش خود با ارائه تصاویر ماهواره ای از این منطقه، به گورهای دسته جمعی اشاره میکند که در روزهای پس از این جنایت در منطقه ایجاد شدند.
این گزارش همچنین به تخریب ساختمانها و زنده زنده سوزاندن مردم توسط ارتش نیجریه براساس فیلمهای موجود از این جنایت و اظهارات شاهدان و نیز اعضای خانواده قربانیان، اشاره کرده و تاکید میکند شمار زیادی از مجروحان زنده زنده سوزانده شدند تا آثار جنایت ارتش نیجریه پاک شود.
دیده بان حقوق بشر نیز از دفن ۳۰۰ مسلمان شیعه توسط ارتش نیجریه خبر داده و اعلام کرد این اجساد بدون اجازه اعضای خانواده افراد متوفی دفن شده اند.
این سازمان حقوق بشری در ادامه ضمن توصیف جنایت زاریا در بهترین حالت به عنوان واکنش بیش از حد وحشیانه و در بدترین حالت به عنوان حمله برنامه ریزی شده به شیعیان، خواستار محاکمه دولت نیجریه شد؛ درخواستی که تاکنون بی نتیجه مانده است.
دیده بان حقوق بشر همچنین ادعاهای ارتش نیجریه مبنی بر زخمی و کشته شدن نظامیان در جریان سرکوب سه روزه زاریا را رد و اعلام کرد مدارکی دال بر این ادعا وجود ندارد.
باید توجه داشت که با وجود تایید وقوع این جنایت توسط سازمانها و مراجع بین المللی و حقوق بشری، دولت نیجریه تاکنون از مجازات مصون مانده و تنها ۱۷۰ نفر از سربازان حاضر در این جنایت زندانی شدند که ۸۷ نفر آنان در محاکمه های صوری تبرئه و آزاد شدند و روند برگزاری دادگاه صوری ۹۰ نفر دیگر در جریان است.
عاملان و حامیان داخلی و خارجی جنایت علیه شیعیان نیجریه چه کسانی هستند و چه اهدافی را در سر میپرورانند؟
۱. دولت نیجریه: دولت «بوحاری»، فرمانده پیشین ارتش نیجریه، از مهمترین افرادی است که شرایط را برای زندگی شیعیان در این کشور دشوارتر کرد. دولت وی با اعلام محدودیت های فراوان برای شیعیان و حمایت از حملات به آنها سبب شده تا نیجریه برای اقلیت شیعه این کشور به محیطی ناامن مبدل شود.
«نصیر الرئوفی»، فرماندار ایالت «کادونا» از دوستان پیشین و هم دانشگاهی زکزاکی که در مسیر رسیدن به قدرت سیاسی به مشکلات عمدهای با دبیرکل جنبش اسلامی نیجریه برخورد، از دیگر عاملان جنایت علیه اقلیت شیعه در این کشور هستند.
البته نباید از مهمترین علت مخالفت دو شخصیت سیاسی مذکور غافل شد. حمایت مردمی از جنبش اسلامی و محبوبیت این جنبش و سرانش در میان مردم سبب شده تا دولت نیجریه به هراسی هولناک در مورد تزلزل قدرت خود دچار شود. در واقع به اذعان «متیو پیج»، محقق برنامه آفریقای «چتم هوس»، جنبش اسلامی نیجریه به مشکلی اساسی برای طبقه سیاسی حاکم آمریکا تبدیل شده است. موقعیت برتر این جنبش در میان مردم سبب تضعیف جایگاه دولت نیجریه شده است. غیرقانونی اعلام کردن جنبش اسلامی در سال ۲۰۱۶ در این راستا قابل بررسی است.
۲. ارتش نیجریه: گزارشها از ریشه دواندن احساسات ضد شیعی در میان صفوف ارتش نیجریه حکایت دارد. ناتوانی دولت و ارتش در مبارزه با گروه تروریستی «بوکو حرام» نیز جایگاهش را متزلزل کرده و این نهاد نظامی برای تاکید بر قدرت خود، تلاش دارد تا از مبارزه علیه شیعیان بهره ببرد. ناتوانی دولت بر فعالیتها و اقدامات ارتش نیز مزید بر علت شده است.
۳. عربستان: آشکار شدن ردپای عربستان در مخالفت دولت نیجریه با برگزاری مراسم محرم سال جاری و دیگر موارد جای تردید باقی نمیگذارد که قتل عام زاریا توطئه ای بود که از جانب عربستان و رژیم صهیونیستی طراحی شد. برای اثبات این موضوع میتوان به اظهارات «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی مبنی بر نگرانی از گسترش شیعه در آفریقا اشاره کرد. به نظر میرسد گسترش شیعه در آفریقا سبب شد تا عربستان به شدت تحقیر شود. اظهارات مذکور اعتراف واضحی از همدستی عربستان با سیاستهای ظالمانه و وحشیانه دولت نیجریه علیه شیعیان این کشور است.
۴. آمریکا و رژیم صهیونیستی: واشنگتن و تل آویو اقدام به سکوت و به حاشیه بردن جنایات دارند.
جنایات علیه شیعیان نیجریه تا زمانی که سازمانها و نهادهای بین المللی به سکوت مرگبار خود ادامه دهند ادامه خواهد داشت که احتمال نسل کشی گسترده یا مبدل میشود که دریایی از خون را به راه خواهد انداخت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *