کودتای بن سلمان و قرنطینه قطیف به خاطر کرونا
نوع حکومتی که در عربستان سعودی حاکم است، بارها با کودتا مواجه بوده است، کودتایی که درون خانوادگی است چرا که حاکمیت در عربستان سعودی موروثی است و هر که بتواند دیگران را کنار بزند به قدرت میرسد.
کوچکترین و کمترین نوع دموکراسی در عربستان سعودی وجود ندارد، حتی بدیهیترین آن را نمیتوان در این کشور یافت.
همواره سعودیها در جنگ قدرت بودند، پادشاه حاکم نیز نگران از کودتا و توطئه از سوی اطرافیان خود که همه آنها از اقوام و فامیل دور و نزدیک هستند.
کشورداری به سبک سعودیها در واقع نوعی خود نگهداری است، به این معنا که آل سعود در طول حکومت خود بر عربستان، سعی داشته است تا خود را در قدرت نگه دارد و مردم و کشور نیز اهمیتی برای آنها نداشته است، تنها نکته مهم درآمدهای نفتی عربستان است که سعودی ها آن را در دست خود دارند.
اما با وجود چنین حکومتی غیر مردمی و غیر دموکراتیک است که مشکلات و معضلات آنها بسیار است و برای سرپوش گذاشتن بر گرفتاریهای عمیق، سعی دارند تا با فرافکنی، به بحران سازی در منطقه بپردازند.
اکنون آل سعود در جنگ با مردم مظلوم یمن گرفتار شده است، شکست های سنگینی که از نیروهای مردمی و ارتش یمن متحمل شده، نشان دهنده آن است که با وجود همه تجهیزات پیشرفته نظامی آمریکایی، آنها جرأت و مهارت و جسارت برای جنگ را ندارند. یا شاید هم سعی میکنند با طولانیتر کردن جنگ، شرایط را برای خود آمادهتر سازند.
در هر صورت پایان جنگ در یمن، به شکست آل سعود ختم خواهد شد که این شکست، تبعات بسیار سنگینی نیز برای این رژیم و حامیان آن خواهد داشت، منطقه را باید آبستن تحولاتی بزرگ دانست.
اکنون در این میان با گسترش ویروس کرونا در دنیا، از یک نکته نباید غافل شد.
عربستان سعودی هر اندازه که تلاش کرد تا ورود ویروس کرونا را به این کشور پنهان کند نتوانست، اکنون نیز مشغول پنهان کاری از مبتلایان و فوت شدگان این بیماری است.
اساس حکومت سعودی بر دروغ و فریب بنا نهاده شده و حتی در مسائل مهمی، چون گسترش و ابتلا به ویروس کرونا نیز چنین رفتارهایی از سوی سران سعودی دیده میشود.
بیشتر بخوانید:
اما آنچه که باعث نگرانی است، رفتارهای شیطانی خاندان سعودی در ماجرای کرونا است.
عربستان سعودی دارای منطقه ای شیعه نشین است که سالها است از سوی رژیم سعودی در فشار و شرایط وخیم قرار دارد.
مردم استان قطیف در عربستان سعودی زیر فشارهای شدید رژیم قرار دارند تا جایی که حتی شیخ نمر، از روحانیون برجسته عربستان به اتهام واهی اعدام شد.
شیعیان عربستان سعودی از کمترین امکانات برخودار نیستند در حالی که در غنی ترین استان عربستان ساکن هستند.
استان قطیف یکی از نفت خیزترین مناطق عربستان سعودی است. عربستان سعودی با ۲۸ میلیون نفر جمعیت، دارای ۶ میلیون نفر شیعه است که حقوق آنها از سوی رژیم رعایت نمیشود.
اکنون نیز با گسترش ویروس کرونا در دنیا، عربستان نیز از این اتفاق مصون نبوده است و این در حالی است که سران سعودی با وجود آشفتگی سیاسی به خاطر کودتای بن سلمان علیه خاندان خود، استان و شهر قطیف که شیعه نشین است، به خاطر ویروس کرونا قرنطینه میشود.
اگر ادعا کنیم و بگوییم که عربستان از ویروس کرونا برای کشتار شیعیان این کشور بهره میبرد، بیراه نگفته ایم و در صورت وجود رسانه های آزاد در عربستان سعودی، میتوان به خبرهای درستی از شرایط کرونایی این کشور دست یافت، اما به خاطر نبود آزادی مطبوعات دسترسی نیز دشوار است، اما خبرها و اطلاعات مکتوم مانده در این زمینه سرانجام منتشر خواهد شد.
در هر صورت جان شیعیان عربستان سعودی در خطر است، خطری که با رفتار سران سعودی در بی توجهی به کنترل ویروس کرونا در استان قطیف آنها را تهدید میکند. جهان نیز مشغول نجات خود از دست کرونا است.