روند نزولی قیمت خرما با شیوع کرونا/ خرما کاران به فروش اینترنتی روی آوردند
علی محمد صمیمی نایب رئیس انجمن خرمای ایران در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص وضعیت تولید در سال ۹۸ اظهار کرد: وضعیت تولید خرما در سال جاری به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی، بسیار خوب و مطلوب بود، اما توقع خرما کاران از صادرات محصولاتشان برآورده نشد.
وی افزود: در ابتدای سال با افزایش قیمت خرما در بازار مواجه شدیم که همین موضوع باعث کاهش فروش و انبارشدن محصولات شد، به طوری که در برخی از مناطق حدود ۵۰ درصد از محصول برداشتی در انبارها ذخیره شده است.
نائب رئیس انجمن خرمای ایران بیان کرد: صادرات خرما در سال جاری به دلیل بالا بودن قیمتها و بعضا محدودیتهایی در امور صادراتی، ضعیفتر از سالهای گذشته بود که همین موضوع به ماندن محصول روی دست خرما کاران دامن زد.
صمیمی ادامه داد: قیمت خرما از هفتهی گذشته در بازار و فروشگاههای زنجیرهای به دلیل شیوع ویروس کرونا روند نزولی پیدا کرده است و این موضوع تا حدودی به ضرر تمام افرادی تمام میشود که در زمینه تولید خرما سرمایه گذاری کرده اند.
وی تصریح کرد: هم اکنون انواع خرما با نازلترین قیمت هم به صورت عمده و هم به صورت خرده فروشی در بازار عرضه میشود و خرما کاران امیدوارند که در این بازه زمانی خرماهای ذخیره شده خود را به فروش برسانند.
نائب رئیس انجمن خرمای ایران خاطر نشان کرد: خرما خوراکی گرمی است و با توجه به توصیه پزشکان به مصرف خوراکی های گرم در مقابله با ویروس کرونا، خرما مناسبترین خوراکی در این ایام است.
صمیمی افزود: شبکههای توزیع و عرضه محصول به بازار در کشور ضعیف است و این امر متولی ندارد، در صورتی که این بخش در کشور به خوبی توسعه و بهبود یابد، شاهد فروش بیشتر و کاهش قیمت خرما در بازار میشویم.
وی گفت: اخیرا به دلیل ضعیف بودن شبکه توزیع، برخی خرما کاران به فروش محصولاتشان از طریق اینترنت روی آورده اند و این اقدام در بسیاری از موارد مورد رضایت بوده است.