صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با امید به خداوند و روحیه فوق‌العاده به جنگ با کرونا برویم/ ضرورت رعایت همه نکات بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا

۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۴:۰۷
کد خبر: ۶۰۴۰۳۲
یک مدرس دانشگاه گفت: آن موجودی که تمام قدرت‌ها به او بر می‌گردد و همه ابزار‌ها و واسطه‌ها بدست اوست؛ خداوند است. خداوند متعال منشأ تمام درمان‌ها و مایه اطمینان و آرامش، صحت و عافیت و درمانگر واقعی است.

فاطمه انصاری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با تاکید بر پیشگیری از گسترش کرونا بیان داشت: ضمن به کارگیری همه نکات بهداشتی، امید به عنایت خداوند و اولیاء او داشته باشیم؛ لذا ما علاوه بر رعایت بهداشت جسم و روان، یعنی پاکیزگی و روحیه قوی، معتقد به قدرت لایزال الهی هستیم و می‌توانیم با با تکیه بر آن قدرت بلامنازعه باری تعالی، و توسل به اولیاء‌الله، نه تنها در برابر کرونا بلکه در مقابل هر بیماری، هر خطر و یا هر امر پیچیده‌تر و سخت‌تر از اینها، محکم بایستیم و با اطمینان خاطر و روحیه فوق‌العاده به جنگ همه این امور برویم؛ و مطمئن باشیم که پیروز می‌شویم.

وی گفت: ما بار‌ها در قرآن خوانده‌ایم که «وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ یَشْفِینِ» پس بدانیم که شافی تنها خدا است و پزشک و دارو وسیله است؛ لذا نباید ترس و دلهره به خود راه دهیم؛ و از همین روست که بزرگان می‌فرمایند زیارت عاشورا و حدیث کسا بخوانید. یعنی به آن قدرت بی‌انتهای الهی وصل شوید. چه زیبا فرمود شهید بزرگوار دستغیب، که آیا گل گاوزبان می‌تواند شفا دهد، اما سوره حمد نمی‌تواند؟

انصاری ادامه داد: یکی از راههای مقابله رعایت بهداشت فردی و اجتماعی است که دین مبین اسلام، قرن‌ها قبل، تاکید فراوانی بر نظافت و پاکیزگی کرده و به بهانه‌های متفاوت غسل‌های واجب، مستحب و وضو‌ها را برای نماز‌های متعدد مطرح کرده است. توصیه به شستن دست‌ها قبل و بعد از غذا و حتی سفارش در مورد ظروف غذا و ده‌ها دستور بهداشتی دیگر که می‌توان نتیجه گرفت پایبندی به احکام الهی از راه‌های بسیار مفید پیشگیری از انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها از جمله کرونا است.

این مدرس دانشگاه ضمن تاکید بر دستور دین اسلام به رعایت حلال و حرام بودن غذا افزود: پرهیز از خوردن نجاسات و محرمات، سبب جلوگیری از بیماری‌های متعدد می‌شود چنانچه آغاز ویروس کرونا را ناشی از برخی غذا‌های ناپاک و حرام دانسته‌اند. پس قطعا غذای پاک و سالم و حلال فاقد بسیاری از این عوارضی است که در سطح جهان اتفاق می‌افتد.

وی بهداشت روان و برخورداری از روحیه بالا و نشاط را عامل دوری از افسردگی و اضطراب عنوان کرد و گفت: اکثر محققان امروزی معتقدند که روان و تن، دو موجودیت جداگانه ندارند (تغییر در حالات عاطفی با تغییر در کنش‌های جسم و تن همراه است)؛ لذا در سال ۱۹۷۹ میلادی، بخاطر بررسی تاثیرات متقابل هر یک از تن و روان بر همدیگر، یک رشته علمی به نام «روان شناسی سلامت» پایه گذاری شد. به عنوان نمونه می‌توان برخی از این تاثیرات متقابل را برشمرد: مثلا معروف است که یکی از عوامل بیماری «زخم معده»، فشار‌های روانی است. یا غم و اندوه موجب ناراحتی‌های تن می‌شود. یا نشاط و شادابی بدن از آثار روانی مثبت است. همه می‌دانیم که هرگاه شخصی عصبانی می‌شود صورت او برافروخته می‌شود و برعکس هنگام ترس رنگش می‌پرد.

بیشتر بخوانید:

انصاری گفت: به علاوه اینکه با یک تحقیق علمی معلوم شد که علت اینکه کودکان در مهدکودک زیاد سرما می‌خورند، هوای سرد یا پوشش نامناسب نبوده بلکه اضطراب و استرس دوری از مادر، موجب سرماخوردگی زیاد آنها است. یعنی ورود به مکانی غریب و ترس موجبات ضعف دستگاه ایمنی کودکان شده است. پس سلامت روان نقش فوق العاده‌ای در افزایش توانایی جسم و تن دارد؛ و افسردگی و اضطراب باعث تضعیف سیستم ایمنی و تغییر در کارکرد قلب و عروق بدن می‌شود.

این دکتری فقه و حقوق تاکید کرد: این مطلب در آموزه‌های دینی ما، فراوان ذکر شده است. برای مثال امیرالمومنین (علیه السلام) در مورد حسد می‌فرماید: «الْعَجَبُ لِغَفْلَةِ الْحُسَّادِ، عَنْ سَلاَمَةِ الاْجْسَادِ!» در شگفتم که چگونه حسودان از سلامتى خویش غافل‌اند؛ و یا می‌فرماید: «الحِلمُ حِجابٌ منِ الآفاتِ» بردباری مانع بلاهاست؛ لذا با تقویت روحیه و امید، می‌توان به جنگ هر بیماری و ویروسی رفت.

وی ادامه داد: علاوه بر موارد مذکور باید به یک نکته مهم که اساس اعتقادات متدیّنین را تشکیل می‌دهد اشاره کرد؛ و آن اینکه: آن موجودی که تمام قدرت‌ها به او بر می‌گردد و همه ابزار‌ها و واسطه‌ها بدست اوست؛ خداوند است. خداوند متعال منشأ تمام درمان‌ها و مایه اطمینان و آرامش، صحت و عافیت و درمانگر واقعی است؛ و وسایل و ابزار درمان، هم مادی است و هم معنوی. هم دارو است و هم دعا. چنانچه در فرمایش معصومین (علیهم السلام) ذکر شده است که صدقه بلا را دفع می‌کند و دعا قضای حتمی را بر می‌گرداند.


برچسب ها: کرونا سلامت امید

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *