صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرم

۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷:۵۴
کد خبر: ۶۰۳۶۹
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
خبرگزاری میزان: مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: آموزش همگانی طبق برنامه مصوب قوه قضائیه باید از طریق صدا و سیما تهیه و پخش شود، ضمن اینکه در این امر مهم کلیه دستگاه‌‏ها و ارگان‏های مرتبط باید مشارکت جدی داشته باشند.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی میزان «علیرضا ساوری» اظهار کرد: بر اساس بند اول ماده 211 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، آموزش همگانی طبق برنامه مصوب قوه قضائیه باید از طریق صدا و سیما تهیه و پخش شود، ضمن اینکه در این امر مهم کلیه دستگاه‏ها و ارگان‏های مرتبط باید مشارکت جدی داشته باشند.

وی ادامه داد: خصوصاً در رابطه با موضوعاتی نظیر حقوق شهروندی، «امور مالیاتی و اداری» ، «کار و تأمین اجتماعی»،«موارد مربوط به محیط زیست»، «در امور بانکی»، «مسائل مربوط به بیمه» و مواردی از این قبیل که مستقیماً در عرصه امنیت عمومی و تأمین عدالت نقش مؤثر و نافذی را دارند. همچنین در این قانون موضوع آموزش نوجوانان و جوانان در امر پیشگیری از وقوع جرم، از طریق تأمین عناوین و متون آموزشی و درسی مورد اهتمام ویژه قرار گرفته است.

ساوری با تاکید بر نقش آموزش در پیشگیری از وقوع جرم افزود: آموزش همگانی بعنوان یک اصل ضروری و اجتناب ناپذیر در عرصه پیشگیری از جرم و آسیب اجتماعی تلقی می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین استفاده از ظرفیت‏‌های مردمی یا به عبارتی آموزش عمومی مردم برای حفاظت از خود، خانواده و اموال و همکاری‏‌های اطلاعاتی مردم در برخورد با موارد مشکوک باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ساوری تاکید کرد: با توجه به اینکه سال جاری سال آخر اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور است، کلیه وزارتخانه‏‌ها، دستگاه‌‏ها و نهادهای ذیربط ضمن اهتمام ویژه و تلاش حداکثری در تکمیل و اجرای برنامه‏‌های مرتبط با بند « د » ماده « 211» ، اجرای این ماده را در اولویت های دستگاه متبوع خود قرار دهند.‌

وی بیان کرد: قطعأ آموزش همگانی در امر «چگونگی حفاظت از خود» ، «چگونگی مراقبت از خانواده و فرزندان» ، «چگونگی مواجهه با مجرمین یا عوامل و عناصر تسهیل کننده جرم» نحوه همکاری مردم با پلیس، آشنایی با شیوه‏‌ها و شگردهای مجرمانه و بطور کامل اشراف بر «باید‏ها و نباید‏ها» موجب افزایش مشارکت‏ه‌ای هدفمند و مؤثر مردمی در عرصه پیشگیری از جرم و آسیب اجتماعی و همچنین «کاهش فضای گمنامی و موقعیت های ارتکاب جرم و آسیب‏های اجتماعی» و ناامن سازی محیط و موقعیت جرم برای مجرمین و نهایتأ افزایش ضریب امنیت اجتماعی و احساس امنیت در جامعه می‌شود.

 وی در پایان تصریح کرد: به منظور تکمیل اقدامات گذشته و در دست اجرا با هدف هم افزایی فکری و اجرایی و همچنین تسریع در اقدامات دستگاه‌‏ها، کارگروه‌‏های تخصصی (متناسب با موضوعات مختلف) تشکیل شده و نسبت به تولید محتواهای آموزش مورد نیاز جامعه اقدام کرده و نتایج آن جهت تولید برنامه‏‌های رادیویی و تلویزیونی در اختیار سازمان صدا و سیما قرار گیرد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *