صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توافق اردوغان با پوتین، عجز ترکیه را نشان داد

۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۰:۱۸
کد خبر: ۶۰۳۶۲۵
سفر رجب طیب اردوغان به روسیه با هدف رایزنی با ولادیمیر پوتین در مورد ادلب نشان می دهد که ترکیه در بحران خودخواسته و خودساخته ادلب دچار عجز شده است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ سفر «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه به روسیه و دیدار او با «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور این کشور نشان از ضعف آنکارا در قبال سوریه و ماجرای «ادلب» دارد.
 
اردوغان تصور نمی‌کرد که ارتش سوریه و نیرو‌های مقاومت در این کشور با قدرت مقابل تهدیدات و حملات نظامی ارتش ترکیه مقاومت کنند و حتی تلفات زیادی را از آنها بگیرند.
 
رجز خوانی‌های اردوغان علیه سوریه و «بشار اسد »، نتوانست رعب و وحشت به دل ارتش و مردم سوریه بیندازد.
 
اردوغان زمانی که دید نمی‌تواند با قلدری و تهدید به اهداف خود در سوریه دست یابد دست به دامان روسیه و ایران شد، گفت‌وگوی تلفنی اردوغان با «حسن روحانی»، رئیس جمهور کشورمان و گفت‌وگوی پوتین با روحانی که با محور تحولات سوریه انجام شد، هماهنگی تهران و مسکو را نشان داد.
 
ترکیه هر چند به پشت گرمی ناتو و آمریکا علیه سوریه وارد عمل شده است، اما آنها در مقام عمل هیچگاه خود را وارد معرکه سوریه نکرده و نخواهند کرد؛ چرا که هزینه سنگین ورود نظامی ناتو در حمایت از ترکیه را نمی‌توانند و نمی‌خواهند تحمل کنند.
 
پس از سفر اردوغان به روسیه و دیدار و مذاکرات او با پوتین بر سر ادلب، یک توافق دو بندی به امضای دو طرف رسید که بنا است کارشناسان دو طرف بر سر موضوعات آن اقدام کنند. مهمترین بند توافق حفظ تمامیت ارضی سوریه و آتش بس در منطقه ادلب میان نیرو‌های ارتش سوریه و ارتش ترکیه که از تروریست‌های حاضر در آن منطقه حمایت می‌کنند، بود. شاید این آتش بس شکننده باشد و نتوان به استمرار آن امیدوار بود، اما اگر این آتش بس نقض شود، قطعاً از سوی ارتش ترکیه و تروریست‌هایی خواهد بود که تحت حمایت ترکیه قرار دارند. در صورت نقض آتش بس از سوی ترکیه، طرف مقابل دیگر نباید به وعده‌ های اردوغان اعتماد داشته باشد و تنها راه ممکن که تاکنون همین بوده است، مقابله شدید با تهدیدات نظامی و اشغالگری ارتش ترکیه در سوریه است.
 
 
ترکیه پیش از این توافق سوچی را زیر پا گذاشته و نشان داده بود که غیر قابل اعتماد است، اما اکنون توافق دو طرفه روسیه و ترکیه بستگی به پایندی اردوغان به توافق دارد. حتی اگر روسیه حمایت خود را هم از بشار اسد قطع کند، چه بسا سوریه با دست باز بتواند نیرو‌های ترکیه را از خاک خود بیرون کند.
 
روسیه ملاحظاتی دارد که قطعا در روند جریان درگیری ترکیه با سوریه تأثیر گذار است و البته جمهوری اسلامی ایران نیز هیچگاه خواهان گسترش درگیری میان ترکیه و سوریه نیست، به همین خاطر است که تهران و مسکو اکنون که بخش زیادی از خاک سوریه باز پس گرفته شده نمی‌خواهند که یک جنگ گسترده در منطقه شکل بگیرد. با این وجود اگر ترکیه بر سیاست‌های غلط خود در سوریه پافشاری کند، قطعاً روسیه و ایران نیز تصمیمات دیگری خواهند گرفت که خوشایند ترکیه نخواهد بود و این موضوع را اردوغان نیز باید بداند.
 
ترکیه به این موضوع آگاه گشته که اگر بخواهد به اقدامات نظامی خود در سوریه ادامه دهد احتمال شکست او بسیار است به همین خاطر وارد مذاکره با روسیه شد.
 
«سردار قاآنی»، جانشین سردار شهید سلیمانی به خوبی از شرایط منطقه آگاه است و می‌داند که چگونه رفتار کند و تصمیم بگیرد و قطعاً در زمان مناسب نقش ایران در بحرانی که ترکیه آن را تحمیل کرده نشان خواهد داد. بیانیه دفتر نیرو‌های مستشاری ایران در سوریه یکی از همان اقدامات و تصمیماتی بود که ایران آن را خطاب به ترکیه منتشر کرد و در واقع هشدار جدی به ترکیه بود.
 
ترکیه با استقرار دولت سوریه به ریاست بشار اسد مشکل اساسی دارد و این همان سیاستی است که آمریکا و اروپا نیز دارند. آنها سوریه بدون بشار اسد را می‌خواهند، در حالی که چنین خواسته‌ای با توجه به شرایط حاکم در این کشور غیر ممکن است. تا زمانی که همه تروریست‌ها در سوریه نابود نشده باشند و همه خاک این کشور آزاد نشده باشد و نیرو‌های ترکیه به اشغال خود پایان نداده باشند، نمی‌توان یک انتخابات آزاد در این کشور برگزار کرد. در صورت برگزاری انتخابات نیز این حق بشار اسد خواهد بود که بار دیگر خود را نامزد ریاست جمهوری کند و قطعاً او انتخاب خواهد شد چرا که در نزد مردم سوریه نجات دهنده کشور شناخته شده است و این برای ترکیه، آمریکا، صهیونیست‌ها، اروپا و عربستان سعودی خوشایند نیست. 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *