صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضررهای اقتصادی پاکستان از شیوع "ویروس کرونا"

۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲:۰۲
کد خبر: ۶۰۳۶۰۹
بانک توسعه آسیا با اشاره به اینکه اقتصاد پاکستان از جمله بخش کشاورزی و معدن این کشور متحمل ضررهای مالی زیادی ناشی از شیوع ویروس کرونا خواهد شد، اعلام کرد احتمال کاهش تولید ناخالص داخلی و افزایش بیکاری در پاکستان وجود دارد.

به گزارش ، شیوع ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین به عنوان همسایه شمالی پاکستان، نه تنها وضعیت همکاری های اقتصادی دو کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده و بلکه صادرکنندگان پاکستانی به دنبال تغییر مسیر تجارت خود از زمین به دریا به دلیل بسته شدن گذرگاه های مرزی این کشور با همسایگان هستند.

رسانه های پاکستانی به نقل از گزارش جدید بانک توسعه آسیا اعلام کردند: اقتصاد پاکستان با تشدید پدیده شیوع ویروس کرونا ممکن است برای کوتاه مدت با ضرر ۶۱ میلیون دلاری روبرو شود اما این احتمال نیز وجود دارد که در صورت طولانی شدن اوضاع فعلی، ضرر سنگین ۵ میلیارد دلاری گریبان گیر پاکستان شود.

در این گزارش به آنچه که یک سناریوی فرضی از اوضاع معیشتی پاکستان خوانده، اشاره شده و آمده است: احتمال آن وجود دارد که شیوع کرونا به شدت اقتصاد پاکستان را تحت الشعاع قرارد داده و ضرر پنج میلیارد دلاری را بر این کشور تحمیل کند.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» در این خصوص نوشت: براساس برآورد بانک توسعه آسیا درخصوص وضعیت احتمالی پیش روی اقتصاد پاکستان، کرونا حدود ۱.۵۷ درصد به تولید ناخالصی داخلی پاکستان ضرر رسانده و نزدیک به ۹۵۰ هزار نفر نیز بیکار خواهند شد.

در این گزارش آمده است: شیوع کرونا باعث خواهد شد تا تولید ناخالص داخلی جهانی نیز میلیاردها دلار خسارت به دنبال داشته باشد و چین بیشترین میزان ضرر را نسبت به سایر کشورها خواهد داشت.

بانک توسعه آسیا بیشترین ضررهای اقتصادی پاکستان را به بخش های کشاورزی، معدن، ناوگان حمل و نقل، مهندسی سبک و سنگین و فعالیت های بازرگانی اعلام و اضافه کرد میزان ضرر پاکستان براساس پیش فرض این نهاد آسیایی پنج میلیارد دلار در طولانی مدت است علاوه بر این تاثیر کرونا بر قیمت جهانی نفت نیز نتوانسته نگرانی های مرتبط با وضعیت اقتصادی پاکستان را رفع کند.

اکسپرس تریبیون نوشت: در صورت طولانی شدن بحران، جمع آوری مالیات در پاکستان کاهش یافته، تورم افزایش و کسری مالی نیز بالا خواهد رفت.

ویروس کرونا در پاکستان باعث شد تا دولت ایالتی در بلوچستان از بیم شیوع آن، مدارس سراسر این ایالت را تعطیل کرده و این وضعیت تا روزهای آینده ادامه خواهد داشت.

وزیر بهداشت پاکستان روزهای اخیر ابتلای یکی از شهروندان ساکن جنوب این کشور به ویروس کرونا را تایید کرد و به این ترتیب شمار مبتلایان به این بیماری به ۶ نفر افزایش یافت.

 

امتحانات سالانه پایه دهم مدارس ایالت بلوچستان پاکستان به اواسط ماه آینده میلادی موکول شده و گزارش ها از شهر کراچی مرکز ایالت «سِند» در جنوب این کشور و شهر «اسکردو» در شمال پاکستان نیز حاکی است که مدارس و سایر مراکز آموزشی در این شهرها تعطیل شده است.

ویروس کرونا که کووید - ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر «ووهان» چین شناسایی شد و تاکنون به حدود ۶۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی در این خصوص وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.

/انتهای پیام/

ایرنا


برچسب ها: کرونا پاکستان

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *