صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زنجیره ناتمام استعفای مقام های آمریکایی در کاخ سفید

۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۱:۱۰
کد خبر: ۶۰۳۴۶۳
از زمان آغاز به کار دونالد ترامپ در کاخ سفید تاکنون شمار زیادی از مقامات دولتی آمریکا به دلیل اختلاف با وی از کار برکنار شدند.

به گزارش گروه بین الملل ؛ استعفای مقام‎های ارشد دولت آمریکا و دستیاران «دونالد ترامپ» از زمان آغاز به کار وی در کاخ سفید با روند رو به رشدی ادامه داشته و اکنون به بیشترین حد خود طی ماه‌های اخیر رسیده است.

«تینا کادولینا»، مشاور ارشد وزارت دفاع آمریکا در امور همکاری‌های بین‌المللی ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ از سمت خود استعفا کرد.

این پنجمین استعفای یک مقام ارشد پنتاگون طی یک هفته بود و پیش از وی ۴ نفر دیگر نیز در فاصله‎های کوتاه از سمت خود کناره‌گیری کردند.

۲۱ پست معاونت و دستیاری در پنتاگون وجود دارد و با استعفای کادولینا، ۱۱ مورد از این سمت‌ها خالی مانده‎اند.

بلافاصله بعد از استعفای کادولینا، «اریک چیونینگ»، رئیس دفتر «مارک اسپر»، اعلام کرد که آخر ماه ژانویه از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

چیونینگ، افسر اطلاعاتی پیشین ارتش آمریکا است و حدود ۲ سال از فعالیت وی به عنوان رئیس دفتر وزیر دفاع آمریکا می‌گذشت.

وی ششمین مقام ارشد پنتاگون بود که طی یک ماه، یا از سمت خود استعفا داده و یا اعلام کرده بودند که از سمت خود کنار می‌روند.

پیش از چیونینگ، ۵ نفر دیگر طی ماه اخیر از سمت خود استعفا کرده‌اند که نام آن‌ها به شرح زیر است:

«رندال شریور»، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور آسیا که روز ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) از سمت خود کناره‌گیری کرد.

«جیمی استوارت»، مسئول نیروی انسانی وزارت دفاع آمریکا که در روز ۱۳ دسامبر ۲۰۱۹ (۲۲ آذر) از سمت خود کناره‌گیری کرد.

«تینا کیدانو»، مشاور ارشد پنتاگون در امور همکاری‌های بین‌المللی که در روز ۱۶ دسامبر (۲۵ آذر) از سمت خود کناره‌گیری کرد.

«استیون واکر»، رئیس آژانس تحقیقات دفاعی پنتاگون که در روز ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) اعلام کرد در ماه ژانویه از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

«کاری بینگن»، معاون وزیر دفاع در امور اطلاعاتی، که در روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) اخباری مبنی بر کناره‌گیری او منتشر شد.

اما این استعفا‌ها تنها مربوط به پنتاگون نبوده و آمار کناره‌گیری مقام‎های ارشد و دستیاران در دولت «دونالد ترامپ» بسیار بالا است؛ به گونه‌ای که توجه بسیاری را جلب کرده است.

«سالی یاتس» ۱۱ روز از آغاز به کار خود به عنوان سرپرست دادستانی کل، به دلیل خودداری از اجرای دستورات ضد مهاجرتی ترامپ از کار برکنار شد.

«مایکل فلین» ۲۵ روز پس از آغاز به کار خود به عنوان مشاور ترامپ، متهم به دیدار با مقام‎های روس و گمراه کردن دولت، مجبور به کناره ۲ گیری از سمت خود شد.

«کتی والش»، معاون رئیس کارکنان کاخ سفید، ۷۰ روز پس از آغاز به کار، از سمت خود کناره‌گیری کرد.

«کی‌تی مک فارلند» ۸۰۲ روز پس از آغاز به کار خود به عنوان معاون مشاور امنیت ملی آمریکا از سمت خود استعفا داد.

«جیمز کومی»، رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا، ۱۱۰ روز پس از آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید، به دلیل نوع عملکردش در جریان ایمیل‌های جنجالی «هیلاری کلینتون»، اخراج شد.

«شان اسپایسر»، رئیس دفتر کارکنان کاخ سفید، ۱۸۳ روز پس از آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید، از سمت خود کناره‌گیری کرد.

«رینس پرایباس»، رئیس دفتر کارکنان کاخ سفید، نیز ۱۹۰ روز پس از آغاز دولت ترامپ، اخراج شد.

«استیو بنن»، استراتژیست ارشد کاخ سفید، به دلیل مخالفت با ترامپ در یکی از نشریه‌های این کشور، از سوی رئیس جمهور آمریکا اخراج شد.

«رکس تیلرسون»، که پیش از «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا بود، به دلیل اختلاف دیدگاه‌ها با ترامپ بر سر بسیاری از موضوعات، اخراج شد.

«هربرت مک مستر»، مشاور پیشین امنیت ملی مریکا نیز ۴۱۱ روز پس از آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید، از سوی وی اخراج شد.

«جف سشنز»، دادستان کل پیشین آمریکا نیز به دلیل مخالفت با ترامپ، اخراج شد.

«نیکی هیلی»، سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل نیز حدود دو سال پس از آغاز به کار ترامپ در کاخ سفید، از سمت خود استعفا کرد.

«جیمز متیس»، وزیر دفاع پیشین آمریکا، در اعتراض به تصمیم ترامپ مبنی بر خارج کردن نظامیان آمریکا از سوریه، از سمت خود استعفا کرد.

«جان بولتون»، مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا نیز پس از گمانه‌زنی‌های بسیار مبنی بر اختلافاتش با ترامپ، در نهایت از سوی ترامپ اخراج شد.

بیشتر بخونید:

کار به همین جا نیز ختم نشد و «دونالد ترامپ» تنها دو روز پس از تبرئه شدن در دادگاه استیضاح سنا، ۳ نفر از شاهدان اصلی پرونده استیضاح خود را از کار برکنار کرد.

«الکساندر ویندمن»، کارشناس ارشد مسائل اوکراین در شورای امنیت کاخ سفید و «گوردون سوندلند»، سفیر آمریکا در اتحادیه اروپا دو نفر از شهودی که نقش برجسته‌ای در جریان تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ ایفا کرده بودند، تنها دو روز پس از اعلام رای تبرئه وی در دادگاه سنا از کار برکنار شدند.

وکیل ویندمن خبر اخراج وی از کاخ سفید را به دلیل شهادت در مورد اعمال فشار ترامپ بر «کیف» به منظور انجام تحقیقات در مورد «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و اصلی‌ترین رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تایید کرده و گفت: «از وی خواسته شد سمت خود را به دلیل گفتن حقیقت ترک کند.»

نکته قابل تامل اخراج برادر دوقلوی «ویندمن» از سمتش به عنوان وکیل شورای امنیت ملی کاخ سفید است؛ ساعتی پس از اعلام خبر اخراج ویندمن از کاخ سفید، «سوندلند» خبر اخراج خود اعلام کرد.

از سوی دیگر خبرگزاری بلومبرگ نیز از خبر برکناری «جنیفر ویلیامز»، از معاونان کاخ سفید و شهود پرونده استیضاح ترامپ و ادامه خدمت وی در فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا خبر داد.

اوایل ماه مارس نیز ترامپ با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود از برکناری سومین رئیس دفتر کارکنان کاخ سفید خبر داد؛ رئیس‌ جمهور آمریکا «میک مولوانی»، سرپرست ستاد کارکنان کاخ سفید را به طور ناگهانی برکنار و مارک مِدوز را جانشین وی کرد.

شمار افرادی که از دولت کنونی آمریکا جدا شده‌اند تنها محدود به این فهرست نبوده و صد‌ها نفر از مقام‎های ارشد بخش‌های گوناگون دولت ترامپ از سمت خود جدا شده‌اند.

کارشناسان و تحلیلگران بر این عقیده هستند که با توجه به بالا گرفتن تنش‌ها در دولت ترامپ، انتظار می‌رود افراد بیشتری از سمت خود استعفا بدهند.


برچسب ها: آمریکا ترامپ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *