صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مانع اصلی توسعه همکاری اقتصادی با اروپا برداشته شد

۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۳۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان: سفیر ایران در آلمان یک روز پس از توافق ایران و ١+٥ گفت: با امضای این توافقنامه مانع اصلی توسعه همکاریهای اقتصادی با غرب و اروپا برداشته شد.
به گزارش ، علی ماجدی درباره این که هیات آلمانی نخستین هیات اروپایی است که پس از توافق ایران و ٦ قدرت جهانی به تهران می آید به سفر اردیبهشت ماه وزیر نفت به این کشور اشاره کرد و گفت: سفر بیژن زنگنه، وزیر نفت نقطه آغاز خوبی برای شروع دوباره همکاریهای دو کشور بوده است.

وی با بیان این که امیدواریم این دیدارها نقطه عطفی در روابط بین دو کشور باشد آلمان را دومین شریک تجاری ایران پیش از تحریمها عنوان کرد و درباره جایگاه کنونی این کشوردر روابط تجاری  با ایران گفت:  تحریمها سبب شکاف در روابط بین دو کشورایران و آلمان  شده است اما با برداشته شدن تحریمها قطعا این شکافها برداشته خواهد شد و آلمان شریک تجاری و سیاسی مطمئنی برای ایران خواهد شد.

هیئت ٦٠ نفره آلمانی به ریاست زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور نیز هست، اواسط هفته آینده برای گسترش روابط سیاسی و تجاری وارد تهران می شوند، این هیئت عالی رتبه قرار است در تهران علاوه بر دیدار با وزیر نفت با محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، حمید چیت چیان، وزیر نیرو و همچنین اعضای اتاق بازرگانی درباره چگونگی همکاریها بعد از لغو تحریمها گفتگو کند.

آلمان شریک نخست ایران در بخش پایین دستی، تجهیزات، پتروشیمی، پالایشگاه و ساخت توربین است و شرکتهای زیمنس، لورگی، لینده شرکتهای طرف قرارداد ایران در پارس جنوبی هستند.

سفر هیئت آلمانی به تهران بعد از  توافق ایران و ٥+١ می تواند نقطه شروع همکاری ایران و اتحادیه اروپا پس از برداشته شدن تحریم باشد؛ با توجه به نقش و قدرت ایران در منطقه و افزایش این قدرت پس از لغو تحریمها قطعا گسترش این روابط به نفع دوطرف خواهد بود؛ ضمن این که وجود منابع غنی نفت و گاز ایران و جذابیت آن، برای سرمایه گذاران غیر قابل چشم پوشی است.

بر اساس این گزارش، وزیر نفت در حاشیه اجلاس امنیت انرژی در برلین که اردیبهشت ماه امسال برگزار شد با بیان این که آلمانیها متمایل به گسترش همکاریها با ایران پس از لغو تحریمها هستند، گفت: تهران و برلین به یک اندازه اشتیاق دارند تا پس از برداشته شدن تحریمها، بار دیگر روابط دو جانبه اقتصادی را گسترش و ارتقا دهند.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *