سلولهای بدن دربرابر ویروسها چگونه عمل میکنند؟
دانشمندان اظهار کردهاند، ام ایکس بی که با پاسخ ایمنی به HIV و ویروس تبخال مرتبط است، برای پشتیبانی میتوکندری مهم است.
"مارک مک نیوان" (Mark McNiven) زیست شناس سلولی مایوکلینیک و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: مطالعه ما بینش جدیدی در مورد عملکرد این پروتئین به سلولها در مبارزه با عفونتهای ویروسی، که میتواند پیامدهای قابل توجهی بر سلامت افراد داشته باشد، فراهم میکند.
هر سلول در پاسخ به عفونت، یک سلول اینترفرون (Interferon) آزاد میکند و سلولهای مجاور نیز باعث تولید پروتئین ام ایکس میشوند. پژوهشگران طی این مطالعه دریافتند که مقدار زیادی از پروتئین ام ایکس بی در برخی بافتها مانند لوزه و میتوکندری نیز وجود دارد که در صورت بروز عفونت به سلولها کمک میکند تا با ویروسها مبارزه کنند.
اینترفرونها (Interferon) نوعی از پروتئینها هستند که سلولهای میزبان آلوده به ویروس آزاد ساخته و موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن میشوند. اینترفرونها از دسته سایتوکاینها میباشد.
اینترفرونها موجب تحریک سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا میشوند. برخی موجب فعال شدن سلولهای ایمنی مانند سلولهای کشنده طبیعی (Nk) و ماکروفاژها میشوند. یا با ارائه آنتیژن عوامل بیماریزا به لنفوسیتهای T موجب بهتر شناخته شدن آنها و تشدید پاسخ ایمنی میشوند. همچنین مقاومت سلولهای سالم به ویروسها را افزایش میدهند. اینترفرونها در ایجاد برخی از علایم بیماریهای عفونی مانند احساس خستگی و تب نیز نقش دارند. اینترفرونی که در پاسخ به یک نوع ویروس تولید میشود سبب بروز مقاومت کوتاه مدت در برابر بسیاری از ویروسها نیز میشود.
پژوهشگران در انتها افزوند: بدون پروتئین ام ایکس بی فعال، میتوکندریها درست عمل نمیکنند، دیگر انرژی تولید نمیکنند و ژنوم دی. ان.ای خودشان را به داخل سیتوپلاسم میاندازند.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.