صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همسترها چه نوع حیواناتی هستند؟

۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۱:۰۱
کد خبر: ۶۰۲۹۸۳
همستر یا موش بزرگ به گروهی از جوندگان گفته می‌شود که به زیرخانواده موش سانان تعلق دارد. همستر‌ها ۲۵ گونه دارند که در شش یا هفت سرده دسته‌بندی شده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، همستر یا موش بزرگ به گروهی از جوندگان گفته می‌شود که به زیرخانواده موش سانان تعلق دارد. همستر‌ها ۲۵ گونه دارند که در شش یا هفت سرده دسته‌بندی شده‌اند. همستر جانوری پگاه‌رو است و در طول روز زیر زمین باقی می‌ماند تا مورد حمله شکارچیان قرار نگیرد.

در طبیعت بیرون این جانور در درجهٔ اول از دانه‌ها، میوه‌ها و گیاهان تغذیه می‌کند و پس از آن گاهی به سراغ حشرات زیر زمین می‌رود. این جانور دارای جیب دهانی است به گونه‌ای که تا شانه‌هایش کشیده شده‌است و از آن برای جابجایی مواد خوراکی در هنگامی که در پناهگاهش زندگی می‌کند استفاده می‌کند.

رفتار این حیوانات وابسته به محیط اطراف، ژنتیک و ارتباط آن‌ها با انسان‌ها است. از آنجا که زادوولد آن‌ها زیاد است، در کشور‌های پیشرفته از آن‌ها به عنوان حیوانات آزمایشگاهی استفاده می‌شود. همستر‌ها مانند حیوان خانگی توسط انسان‌ها نگهداری می‌شوند. اینکه این حیوان معمولاً تنها زندگی می‌کند باعث شده‌است که آلودگی کمتری داشته باشند و بیشتر مورد علاقهٔ انسان‌ها قرار گیرند.

همستر‌ها به فضای زیادی نیاز ندارند و بدون جفت می‌تواند زندگی کند. همستر‌ها معمولا اهلی شده و نگهداری از آن‌ها به کمی صبر و حوصله نیاز دارد. این حیوانات تا حدی می‌توانند با کودکان تعامل داشته باشند.

همستر‌ها شب زی هستند و خیلی خود را با برنامه شما وفق نخواهند داد؛ بنابراین هنگامی که کودکان می‌خواهند با همستر بازی کنند ممکن است بسیار خواب آلود باشد و متاسفانه همستر خواب آلود تمایل بیشتری به گاز گرفتن برای دفاع از خود دارد.

با این که همستر‌های کوتوله نیز به راحتی قابل خرید هستند با این حال به علت اندازه کوچکی که دارند نگهداری و رام کردن آنان نسبت به همستر‌های سوری کمی سخت‌تر است.

همستر موجودی کوچک، کم دردسر، کم هزینه و مناسب برای نگهداری در آپارتمان به شمار می‌آید. همستر در رنگ‌های گوناگون ازجمله سفید، طلائی، سیاه، کرم است که از خانواده جوندگان است همستر‌ها همه چیزخوار (omnivorous) می‌باشد.

محل نگهداری همستر

برای نگهداری از همستر از ظروف شیشه‌ای (شبیه به آکواریم) استفاده می‌شود که می‌تواند درب آن نیز بسته شود. زیر کف پای همستر نرمه چوب نجاری ریخته می‌شود. همستر‌ها روز خواب هستند و از غروب شروع به بازیگوشی می‌کنند.

در صورتی که در قفس همستر یک عدد چرخ و فلک یا سطح شیبدار مخصوص و یا تونل مخصوص قرار گیرد بازی کردن همستر را می‌توانید بخوبی مشاهده نمائید. همستر براحتی به شما عادت می‌کند و از سر و کول شما بالا می‌رود.

غذای همستر‌ها

موش همستر حیوان صرفه‌جویی بوده و علاقه زیادی به پرخوری ندارد. احتیاجات غذایی همستر‌ها بسیار شبیه به رت است. همستر‌ها در انتخاب غذا سخت‌گیر نبوده و تقریبآ همه چیز خوارند. با این حال همستر علاقه زیادی به تخم‌مرغ، برنج، گوشت و سیب‌زمینی دارد. همستر حیوان صرفه‌جویی بوده و علاقه زیادی به پرخوری ندارد.

با وجود این برای اینکه بتوانید تا حدودی سلامت و نشاط موش همستر را تأمین کنید باید جیره مناسبی که شامل پروتئین، کربوهیدرات، چربی، ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری باشد برایش مهیا کنید.

همستر‌ها به بازی کردن علاقه زیادی دارند

برقراری ارتباط لازمه نگهداری از هر حیوانی است و بهترین زمان برای برقراری ارتباط هنگام غذا دادن به حیوان است (بهترین زمان برای غذا دادن به همستر صبح زود و یا هنگام غروب است). نخست یک تخمه به همستر بدهید.

همستر‌ها ابتدا خجالت می‌کشد سپس آرام آرام شروع به شکستن می‌کند. بعد از آن دست را به آرامی وارد آکواریوم کرده و پشت گردن همستر را لمس کنید و بازی کنید. پس از رضایت موش همستر را در دست بگیرید. این کار را حداقل روزی ۳ بار انجام دهید، زیرا همستر‌ها به بازی کردن علاقه زیادی دارند.

هیچگاه همستر را از بالا رها نکنید، زیرا دست و پایش به راحتی میشکند. همچنین بیدار کردن همستر و ترساندن آن موجب ناراحتی او می‌شود و این امکان وجود دارد که همستر دست شما را گاز بگیرد، ولی گاز گرفتن معمولا بر اثر اضطراب و ترس او می‌باشد.

چنانچه موش همستر را با آرامی و ملایمت همراه با مقداری باج دهی (مثلاٌ دادن مقداری غذای مورد علاقه موقع در دست گرفتن) معمولا بر کمرویی و تمایل گزندگی آن غلبه می‌کنید. همچنین همستری که بدلیل محیط نامناسب زندگی و یا صدا‌های اضافی تحت فشار قرار دارد اغلب اوقات آشفته بوده و تمایل به گاز گرفتن در او بیشتر است.

کار کردن بر روی حیوان برای اهلی و دست آموز کردن او را فقط در هنگامی که حیوان از لانه خود بیرون می‌آید انجام دهید. بیدار نمودن همستر می‌تواند باعث عصبانیت و بدخلقی او گردد. همستر بخوبی با شما انیس می‌شود. ابتدا به همستر اجازه دهید به محیط جدید خو بگیرد.

زمانی که آرام به نظر رسید شروع به گذراندن وقت خود در اطراف قفس همستر نمائید و به آرامی با حیوان صحبت نمائید تا به صدای شما عادت نماید. هنگامی که در حضور شما احساس راحتی نمود با دست خود شروع به دادن مقداری غذای خوشمزه (مثل تخمه آفتابگردان- کشمش یا هر خشکبار دیگر) به همستر نمائید. هنگامی که همستر غذا را با خوشی از دست شما گرفت شما می‌توانید تلاش خود را برای گرفتن او شروع کنید. اجازه دهید کف دست شما راه برود.

زمان برای این پیشرفت متغییر است و مخصوصا به سن حیوان بستگی دارد. همستر شما ممکن است براحتی بپذیرد که شما او را در دست گیرید و یا ممکن است یک ماه یا بیشتر طول بکشد.

تولیدمثل همستر

بچه‌های همستر، باردای همستر، تولید مثل همستر
بارداری همستر حدود ۲ هفته طول میکشد
جوندگان حیواناتی هستند که تولیدمثل راحتی دارند و می‌توانند چند نوبت در سال تولیدمثل کنند. همستر نیز از این قاعده مستثنا نیست.

موش همستر در هر دوره بارداری که حدودا ۲ هفته (۱۵تا ۱۶ روز) طول می‌کشد بین ۵ تا ۱۸ بچه به دنیا می‌آورد. نوزادان در ابتدای تولد تا چند روز توانایی بینایی و شنوایی ندارند و بدنشان بی مو است. به نوزادان تازه متولدشده همستر تا ۲ یا ۳ هفته دست نزنید. بچه‌های همستر باید تا یک ماه پیش مادرشان باشند، اما پس از یک ماه می‌توانند به طور مستقل زندگی کنند.

همستر‌ها بین ۲ تا ۴ ماه بالغ می‌شوند و خود می‌توانند تولیدمثل کنند. بهتر است در دوران بارداری و پس از آن به همستر باردار غذا‌های مقوی داد.

همستر کوتاه‌ترین دوره بارداری را در میان تمام پستانداران داراست. همانگونه که قبلا نیز بیان شد دوره بارداری موش همستر ۱۵ تا ۱۶ روز است. همستر‌های ماده در تمامی سال به غیر از هنگام خواب زمستانی فعالیت تولیدمثلی دارند. قدرت باروری در فصل زمستان به دلیل میزان تابش نور کمی کاهش می‌یابد.

در صورتی که همستر ماده با سایر ماده‌ها نگهداری می‌شود توصیه می‌گردد همستر ماده باردار را به قفس جداگانه منتقل کنید.

محاسن نگهداری همستر در خانه:

برای نگهداری همستر در خانه فضای کمی نیاز است.

۱. همستر را نسبت به حیوانات دیگر می‌توان با هزینه‌ی کمتری تهیه نمود و هزینه‌های نگهداری موش همستر نیز کم می‌باشد.

۲. برای نگهداری همستر فضای کمی نیاز است و با توجه به زندگی‌های امروزی برای نگهداری در آپارتمان موش همستر به عنوان یه حیوان خانگی مناسب است.

۳. حمل و نقل همستر آسان بوده و با توجه به اینکه فضای کمی اشغال می‌کنند و مزاحمتی ایجاد نمی‌کنند این امکان که در مسافرت‌ها موش همستر همراه صاحب خود باشند نیز وجود دارد (البته جابجایی برای همستر استرس زاست)

۴. موش همستر نیاز به مراقبت‌های بهداشتی کمتری در قیاس با حیواناتی مثل سگ‌ها و پرنده‌ها دارند.

معایب نگهداری همستر

۱. یکی از معایب اصلی نگهداری همستر به عنوان حیوان خانگی عمر کوتاه همستر است که با توجه به رابطه‌ی عاطفی که صاحب حیوان با موش همستر بر قرار می‌کند موجب ناراحتی صاحب همستر می‌شود در مقایسه با کاسکو که عمری حدود ۵۰ سال و سگ سانان که طول عمری حدود ۲۰-۱۴ سال دارند.

۲. همستر قابلیت برقراری رابطه با صاحب خود را داشته، ولی در مقایسه با حیواناتی، چون کاسکو که با دیدن صاحب خود اسم او را صدا میزند و یک سگ که با دیدن صاحب خود به سمت او می‌دود و از دیدن صاحب خود ابراز شادی می‌کند. همستر‌ها در این گونه ابراز احساسات نسبت به صاحب خود قدرت کمتری دارند. البته موش همستر نیز تربیت پذیرند. مثلاً اینکه همستر با دیدن صاحب خود به روی دو پا بایستند و یا روی دو پا به سمت عقب حرکت کنند.

۳. از دیگر معایب نگهداری همستر در جایگاه یک حیوان خانگی این است که اکثر طول روز را به استراحت و چرت زدن می‌گذرانند (به دلیل اینکه همستر‌ها حیواناتی شب زی nocturnal هستند) که البته این عادت همستر در اسارت و شرایط منزل تا حد کمی دستخوش تغییرات می‌شود.


برچسب ها: حیوانات خانگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *