صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز درباره ویتامین دی

۰۲ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۶۰۲۷۵۲
بدن ما برای حفظ سلامت و جلوگیری از انواع بیماری‌ها به مقدار مناسبی از ویتامین‌هایی نظیر “ویتامین d” نیاز دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، ویتامین د یا ویتامین دی یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوان‌ها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند.

نقش اصلی ویتامین D حفظ تعادل سطح کلسیم و فسفر خون می‌باشد. ویتامین D به بدن برای جذب کلسیم، که برای شکل دادن استخوان‌ها و حفظ استحکامشان مفید است، کمک می‌کند.

همچنین ویتامین دی می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها از جمله پوکی استخوان، دیابت، چاقی و افسردگی جلوگیری کند و ریسک بروز بیماری‌هایی مثل بیماری‌های خود ایمنی، سرطان، آسم، بیماری‌های قلبی، ام اس، اوتیسم و آلزایمر را کاهش دهد. از طرفی، ویتامین دی باعث می‌شود مادران در دوران بارداری از سلامتی بیشتری برخوردار باشند، احتمال زایمان زودرس و نیاز به سزارین در آن‌ها کمتر شود و فرزندان سالم تری داشته باشند. طبق تحقیقات، هر چه سطح ویتامین دی کمتر باشد خطر مرگ بر اثر هر عاملی بیشتر می‌شود. در مجموع این ویتامین طول عمر را بیشتر می‌کند.

علل کمبود

عواملی مثل مصرف برخی دارو‌های ضد تشنج مانند فنوباربیتال یا فنی توئین یا رشد سریع کودک یا برخی اختلالات در جذب این ویتامین در بدن یا نرفتن زیر نور آفتاب یا نخوردن غذا‌های حاوی این ویتامین باعث کمبود ویتامین دی در بدن می‌شود.

نشانه‌های کمبود ویتامین دی چه هستند؟

احساس خستگی دائمی: همیشه و حتی با وجود خواب کافی، احساس خستگی می‌کنید.

عرق پیشانی: اغلب و حتی زمانی که گرم تان نیست و فعالیت بدنی زیادی ندارید، پیشانی تان عرق می‌کند.

شکستگی‌های تنشی استخوان: کمبود ویتامین دی خطر بروز شکستگی‌های تنشی استخوان را بالا می‌برد. شکستگی‌های تنشی استخوان به شکستگی‌های ناکامل استخوان اطلاق می‌شود که در اثر فشار‌های کم، اما تکرار شونده و همینطور ضعف استخوان به وجود می‌آیند.

دائما بیمار شدن: کمبود ویتامین دی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود، در نتیجه دائما بیمار می‌شوید.

افرادی که در معرض کمبود ویتامین د هستند:

نوزادان شیرخوار

افراد مسن

افرادی که خیلی کم در معرض نور خورشید دارند

افراد دارای پوست تیره

افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) و سایر بیماری‌هایی که منجر به اختلال در جذب چربی می‌شود مانند:برخی از بیماری‌های کبدی، سیستیک فایبروزیس، سلیاک، کرون، کولیت زخمی شونده.

افراد چاق یا افرادی که تحت جراحی بایپس معده قرار گرفته اند.

منابع ویتامین D

• زرده تخم مرغ یک منبع غنی از ویتامین D است و می‌توانید برای تامین روزانه این ویتامین روی آن حساب کنید. به همین دلیل توصیه می‌شود زرده و سفیده تخم مرغ را حتما با هم مصرف کنید.

• جگر گاو نیز منبع سرشار از ویتامین D به همراه بسیاری دیگر از مواد مغذی ماننده ویتامین A، آهن و پروتیین است و می‌تواند منبع مناسبی برای جبران کمبود این مواد باشد.

• مواد غذایی مختلفی مانند شیر، آب پرتقال و غلات هم به تازگی توسط ویتامین D و به شکل صنعتی غنی شده اند که به قیمت مناسبی در دسترس هستند و می‌توانند این کمبود را مرتفع کنند.

• گونه‌هایی از قارچ‌ها هم به خاطر تماس با نور خورشید مقادیر زیادی ویتامین D دارند. قارچ‌هایی که در تاریکی پرورش می‌یابند، عاری از این ویتامین هستند، ولی قارچ‌هایی که زیر نور ماوراء بنفش رشد کرده و پرورش یافته اند حاوی ویتامین D هستند و می‌توانند منبع خوبی برای تامین این ویتامین باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *