صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند نکته مهم از سیره سیاسی «امام محمد تقی (ع)»/ «امام نهم (ع)» عابدترین انسان‌ها بودند

۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۸:۱۰:۵۷
کد خبر: ۶۰۲۳۵۴
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: «امام محمد تقی (ع)» در زمان زندگی پربارشان فردی کریم محسوب می‌شدند، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارشان منبع کرامت شناخته شدند از این رو برخی برای گسترش رزق و گشایش در امور مادی به «امام محمد تقی (ع)» توسل می‌کردند و ایشان را «باب الحوائج» می‌خوانند.

حسن صالحی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون رویکرد سیاسی «امام محمد تقی(ع)» در مقابله با دشمنان گفت: فشار و کنترل حاکمان عباسی سبب شد تا «امام محمد تقی(ع)» برای اینکه بتوانند به اهداف خود دست یابند و اسلام ناب محمدی را حفظ و گسترش دهند سازمانی به نام وکالت را پایه گذاری کرده تا ارتباط مستقیم با شیعیان داشته باشند.


وی پیرامون علل پایه‌گذاری سازمان وکالت توسط «امام محمد تقی(ع)» ابراز کرد: «امام محمد تقی(ع)» به دو دلیل از سازمان وکالت برای ارتباط با شیعیان استفاده کردند، ابتدا چون تحت کنترل دستگاه حاکم بودند و علت دوم این بود که برای دوره غیبت زمینه‌سازی کنند.

صالحی به گسترش روابط مردم با «ائمه معصومین (ع)» در زمان امامت «امام محمد تقی(ع)» اظهار کرد: پیشوای نهم شیعیان در ایام حج نیز با شیعیان دیدار و گفت‌وگو کرد‌ند و این زمان را بهترین وقت برای توسعه تعالیم شیعه دیدند. پس از مهاجرت اجباری «امام رضا(ع)» به خراسان، روابط شیعیان با امامان خود گسترش بیشتری پیدا کرد، زیرا مرز‌های شرقی سرزمین‌های اسلامی به واسطه حضور «امام رضا (ع)» آشنایی با تعالیم شیعه را تجربه کرده بودند.

وی به لقب «امام محمد تقی(ع)» با عنوان «باب الحوائج» اشاره و بیان کرد: «امام محمد تقی(ع)» در زمان زندگی پربارشان فردی کریم محسوب می‌شدند، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارشان منبع کرامت شناخته شدند از این رو برخی برای گسترش رزق و گشایش در امور مادی به «امام محمد تقی(ع)» توسل می‌کردند و ایشان را «باب الحوائج» می‌خوانند.

صالحی گسترش فرقه‌های مختلف در زمان امامت «امام محمد تقی(ع)» را یکی دیگر از مشکلات دوره امامت «امام محمد تقی(ع)» دانست و تصریح کرد: در زمان امامت «امام نهم (ع)» فرقه‌های مختلف و بسیاری شکل گرفته بودند که  «امام نهم(ع)» با تمام آنان به مبارزه پرداختند و تلاش کردند تا چهره اصلی آنان را به مردم نشان دهند.

‌وی با اشاره به علم و دانش «امام محمد تقی(ع)» افزود: اگرچه «امام محمد تقی(ع)» در سن بسیار کم به امامت رسیدند، اما پاسخ‌های ایشان به مسائل و سوالات علمای هم عصرشان سبب ترفیع جایگاهشان و نیز پذیرش امامت ایشان نزد شیعیان شد.

صالحی پیرامون سیره عبادی «امام محمد تقی(ع)» خاطرنشان کرد: «امام محمد تقی(ع)» عابدترین مردم زمانه خودشان بودند، ایشان نماز نافله بسیار بجا می‌آوردند. نماز‌هایی از «امام محمد تقی(ع)» نقل شده که حاجتمندان نیز آن را بجا می‌آورند.

این کارشناس علوم قرآنی به اعمالی که در شب ولادت «امام محمد تقی(ع)» بر آن سفارش شده است اشاره و خاطرنشان کرد: نماز مخصوص «امام محمد تقی(ع)» دو رکعت است که در هر رکعت آن سوره‌های حمد و توحید را ۷۰ مرتبه خوانده می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *