صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

از صدور فرمان آتش به اختیار در عرصه فرهنگی تا راهبرد آمادگی دفاع همه جانبه و حمله متقابل

۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۹:۳۰
کد خبر: ۶۰۲۰۷۶
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
در شرایطی که دشمن برای ضربه زدن به منافع مادی و معنوی ملت ایران در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه عملیات روانی و جنگ تبلیغاتی- رسانه‌ای با محوریت شبکه‌های اجتماعی از هیچ اقدامی دریغ نکرده و کوتاهی نمی‌کند؛ حتی «عقل ابزاری» مورد تاکید اندیشه غربی نیز رفتار متقابل و متناسب با دشمن را درعرصه تئوریک و عملی تجویز می‌کند
به گزارش گروه سیاسی ، علی اردکانیان پژوهشگر و مدرس دانشگاه در یادداشتی که در اختیار قرار داد، نوشت: درست مدتی پس از اقدام تروریستی گروهک داعشی در مجلس شورای اسلامی و حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۹۶ و متعاقب آن حمله موشکی سپاه پاسداران به مواضع و تاسیسات این گروهک در «دیرالزور سوریه»؛ مقام معظم رهبری در همان زمان و در دیدار با جمعی از دانشجویان با اعلام نارضایتی عمیق خود از نحوه عملکرد منفعلانه مسئولان فرهنگی کشور، خطاب به تشکل ها، دلسوزان و فعالان عرصه فرهنگی از عبارت «آتش به اختیار» استفاده کردند. عبارتی که ازنگاه تحلیلگران حاوی معانی دقیق و عمیقی بود.

نگارنده در آن مقطع و طی یادداشتی تحت عنوان: «آتش به فرمان آتش به اختیار؛ نمایش دوگانه قدرت سخت و نرم جمهوری اسلامی ایران» به صورت موجز به اهمیت کاربرد چنین اصطلاحی اشاره می‌کند و اکنون از شرح تفصیلی آن خودداری می‌شود. در شرایط کنونی و پس از گذشت چند سال از صدور آن فرمان؛ تحلیل محتوای فرمایشات اخیر ایشان در درس خارج فقه و پس از برگزاری مطلوب انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی می‌تواند به مثابه صدور یک فرمان آتش به اختیار دیگر، اما در آوردگاهی متفاوت تعبیر شود.
 
مقام معظم رهبری در این سخنرانی پس از «تشکر عمیق از ملت ایران در پی امتحان بزرگ و مطلوب انتخابات» با تبیین اقدامات و اهداف دشمن به ویژه در شرایط قبل از انتخابات ایران؛ به مسیری جدید «در مقابل فعالیت هزاران نفر از جبهه دشمن علیه مسائل گوناگون ایران» اشاره می‌کنند که از آن می‌توان به مانند یک راهبرد استراتژیک با هدف آمادگی دفاعی همه جانبه و حمله و ضربه متقابل یاد کرد.

هرچند در بخش اول این راهبرد، ایشان به لزوم آمادگی در زمینه دفاع در برابر صدمات دشمنان تاکید می‌کنند، اما در بخش دوم امکان وارد کردن ضربه و حمله متقابل در امور تبلیغاتی به دشمن را نیز از نظر دور نمی‌دارند. اما نکته مهمی که می‌توان به آن یک نگاه عمیق و گسترده داشت، بخش انتهایی همین جمله یعنی عبارت «انواع کار‌های ممکن برای ملت» می‌باشد.

هرچند در این مجال به دنبال نیت خوانی از این بخش از فرمایشات ایشان نیستیم، اما تجربه تاریخی به ما نشان داده است که معظم‌له در مقاطع مختلف، با ابداع واژگان بدیع و عباراتی کاربردی، مسیری جدید برای نقش آفرینی بیشتر، فراروی ارکان گوناگون حاکمیت و اقشار مختلف مردم گشوده اند پس عبارت اخیر را نیز می‌توان در این راستا ارزیابی کرد.
 
بدین ترتیب می‌توان این گونه استنباط نمود که در شرایطی که دشمن برای ضربه زدن به منافع مادی و معنوی ملت ایران در عرصه‌های مختلف به ویژه در حوزه عملیات روانی و جنگ تبلیغاتی- رسانه‌ای با محوریت شبکه‌های اجتماعی از هیچ اقدامی دریغ نکرده و کوتاهی نمی‌کند؛ حتی «عقل ابزاری» مورد تاکید اندیشه غربی نیز رفتار متقابل و متناسب با دشمن را درعرصه تئوریک و عملی تجویز می‌کند. به عبارت دیگر این بیان می‌تواند در راهبردی متقابل، جبهه‌ای به فراخی توانمندی‌های بالقوه و بالفعل ملت بزرگ ایران برای ایراد صدمه به منافع مادی و معنوی غرب بگشاید.

به نظر می‌رسد ایشان با بیانی دیگر همان فرمان آتش به اختیار را مجددا تکرار نموده اند. با این تفاوت که در آن زمان عرصه اقدام و عمل، حوزه فرهنگ و با هدف ساماندهی مسائل فرهنگی داخلی و جلوگیری از انحرافات موجود بود؛ اما فرمان جدید ناظر بر امکان بهره گیری از تمامی ابزار‌های قابل تصور برای تامین منافع ملی و امنیت ملی توسط آحاد ملت می‌باشد.

بدیهی است مردم بزرگوار ما، در شرایط کنونی با حضور متعهدانه و مطلوب در صحنه انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی یک بار دیگر به وظیفه خود عمل کردند. از سوی مقام معظم رهبری نیز به عنوان دیده بان جامعه اسلامی همچون گذشته راهبردی قابل اتکا برای آینده را متذکر شدند؛ و اینک، نوبت انجام وظیفه مسئولان در زمینه تحقق منویات معظم‌له و همچنین نقش آفرینی جامعه نخبگانی ما در زمینه تبیین لایه‌های مختلف فرمایشات اخیر ایشان است.
 

 انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *